Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst met je deelde wat mijn favoriete muziek van het moment is. Vaak staat mijn favorietenlijstje een tijdje stil, totdat er opeens weer allemaal nieuwe muziek is die me raakt, waar ik vrolijk van word of wat ik gewoon ontzettend lekker vind klinken. Dit keer weer een vers lijstje met huidige favoriete muziek!

Kensington – Ghosts

Ik heb voor dit nummer geen ander woord dan fantastisch. Ik vind het sowieso een goede band en hoorde dit nummer pas voor het eerst op de radio. Ik kan hier echt eindeloos naar blijven luisteren. Ik lees trouwens net dat het een Nederlandse band is! Nooit geweten…

Gavin DeGraw – Best I ever had

Ik vind Gavin DeGraw al jaren een goede zanger en ik word steeds opnieuw verrast door wéér een leuke single. Deze vind ik ook super. Lekker vrolijk catchy nummer, ook fijn voor op de fiets.

Justin Timberlake – Take back the night

Weer een nummer in de categorie ‘gewoon lekker’. Justin Timberlake is duidelijk back to his roots en dat bevalt me prima. Eerst al ‘Mirrors’ en nu deze weer. Heerlijk om naar te luisteren!

Macklemore – Same love

Ik word er altijd ontzettend blij van als er weer eens een tijd aanbreekt dat er weer veel goede muziek in de hitlijsten staan. Dat is altijd maar afwachten. Dit nummer vind ik erg sterk. Goede melodie, goede tekst, het pakt je echt beet. Ik hou normaal absoluut niet van R&B, maar dit liedje vind ik toch wel erg goed.

Maroon 5 – Daylight

Dit nummer is misschien niet één van hun beste singles, maar ik luister er graag naar. Hij staat ook op m’n iPod en tijdens het fietsen hoor ik ‘m ook graag.

Mr. Probz – Waves

Dit liedje heb ik echt al ontelbare keren op repeat gehad, ik vind het zo goed! Het is ook een beetje R&B achtig, maar toch ook weer niet. De melodie, die ietwat rauwe stem van die man, kippenvel, echt heel goed! De tekst vind ik ook mooi.

NIelson & Miss Montreal – Hoe

De eerste paar keer dat ik dit nummer hoorde, vond ik het ronduit stom. Maar zoals dat soms gaat met liedjes, ga je ze van lieverlee toch steeds meer waarderen. Vooral als ik in een heel verliefde stemming ben, luister ik hier graag naar als ik door de stad wandel met Bas.

Stromae – Papaoutai

Ook zo’n liedje wat ik verafschuwde in het begin, vooral vanwege de taal. Ik heb echt een enorme aversie tegen Frans, vraag me niet waarom. Als er Franse liedjes in de hitparade staan, vind ik die negen van de tien keer ontzettend stom.

Deze heb ik uiteindelijk ook leren waarderen en stiekem vind ik ‘m nu erg leuk. Gewoon prettig om naar te luisteren. Ik denk overigens niet dat dit nummer héél lang in mijn favorietenlijstje blijft hangen, maar voor nu is ie leuk.

Beth Hart – Delicious surprise

Tot slot weer eens een nummer van Beth Hart. Ik dacht dat ik deze in de vorige had gezet, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Ik heb dit nummer iets van anderhalve maand geleden helemaal ontdekt en ondanks dat ik er nu ietsje minder vaak naar luister, vind ik ‘m nog steeds heel leuk.