De laatste keer dat ik een typografie gemaakt heb, is behoorlijk lang geleden. Heel af en toe maak ik er één op de iPhone, maar de laatste dateert van maanden geleden. Zelfs aan handlettering heb ik al even niet meer gedaan, ik denk dat dat meer winter-dingen zijn: De afgelopen maanden heb ik nog net niet buiten gewoond, zodra het weer slechter gaat worden, zoek ik weer andere bezigheden op.

De foto van vandaag is bedoeld als een soort texture, met zo’n 50mm lensje kunt je hele mooie bokeh afbeeldingen maken die je bijvoorbeeld kunt verwerken met andere foto’s of, zoals ik nu gedaan heb, met een typografie.

Ik had direct deze quote in m’n hoofd, juist doordat je allemaal lichtjes ziet, zij het heel subtiel. Ik maakte de foto met enkel wat kaarsjes aan, waarvan er twee achter een roostertje stonden, dat geeft een heel mooi en redelijk gelijkmatig bokeh effect.

Deze quote zie ik op andere plaatjes ook soms voorbij komen, ik heb ‘m dus niet zelf verzonnen, maar vond hem bij de foto passen door de kleuren en lichtjes. Het kon natuurlijk niet anders, dat ik deze maakte met R. in gedachten. Want als er iemand ontzettend lief kan lachen, is hij ‘t wel!

Bokeh foto met typografie