Deze keer weer een foto die misschien iets meer standaard is dan de foto’s van de laatste tijd, namelijk één van een gebouwtje op hooguit anderhalve minuut loopafstand van mijn huis. Toch is er iets bijzonders aan deze foto, namelijk dat ie ‘s avonds tegen twaalven is gemaakt met een lange sluitertijd. Dat geeft de hele compositie en ook het gefotografeerde onderwerp gelijk een heel andere sfeer mee en in dit geval zie je zelfs op de achtergrond diverse sterren flonkeren.

Ik maakte de foto zaterdag en had die dag net mijn nieuwe statief gekocht, iets waar ik misschien ook nog een artikeltje aan ga wijden. En die moest natuurlijk gelijk even ingewijd worden. Omdat je bij lange sluitertijd-fotografie goed kan testen of je statief stabiel genoeg is, vond ik het wel een goed idee om er ‘s avonds nog even op uit te trekken en ging ik richting de ‘plek des onheils’, waar mijn oude statief zo’n twee weken geleden spontaan afbrak. Gelukkig resulteerde het dit keer niet in een kapot statief, maar wel in een gave en sfeervolle foto.