Drie dagen niet geblogd, de laatste keer dat dat voorkwam, kan ik me niet eens herinneren. Zoals je begin deze week gemerkt hebt, gaat het momenteel niet zo lekker. Veel last van angsten, neerslachtigheid en stemmingswisselingen.

Niet de beste bron om uit te putten voor blogposts dus, vandaar dat ik het bloggen achterwege liet. Sowieso was de inspiratie ook ver te zoeken. Door het grillige karakter, kan ik er geen pijl op trekken wanneer het voorbij is, tot die tijd zal je het moeten doen met wat minder tekst dan je doorgaans van me gewend bent.

De Weekly Snaps wilde ik desondanks niet overslaan, ik vind het altijd één van de leukste artikelen om te schrijven en op die manier hebben de foto’s die ik in een week tijd maak, toch nog een beetje nut.

Ondanks mijn off-week redelijk wat foto’s gemaakt. Waar ik niet snel met de camera op pad zal gaan, omdat ik aan die foto’s hogere eisen stel, merk ik dat in mindere perioden juist wel veel meer iPhone foto’s ga maken dan normaal. Opmerkelijke ontwikkeling wel.

11 augustus

Allereerst ook nog wat foto’s van zondag, die ik maakte na het schrijven van de Weekly Snaps. Zondag was één van de slechtste dagen en ik was veel buiten te vinden om mijn gedachten te ontvluchten, maar ook mijn huis, waar het stikte van de vliegen. Deze foto maakte ik toen we even ergens zaten, Bas kijkt zo lief!

Een veld vol paarse bloemen, met op de achtergrond het Dalembolwerk ● Een drieluik van foto’s die ik die middag in de stad maakte. Ik postte hem op Facebook met de tekst “Helemaal niet verkeerd wonen hier!” ● De foto die je ook in ‘t midden van het drieluik ziet, maar dan overgoten met goud, ik vind hem zo nog veel mooier!

13 augustus

Dinsdag viste ik deze muisgrijze maxirok uit de kast en combineerde hem met een shirtje wat ik lang niet had gedragen. Felrode gympjes eronder en klaar. Heerlijk comfortabel en toch ook leuk ● De twee foto’s ernaast gaven mijn stemming weer. Die van de Lingehaven vind ik bovendien erg geslaagd en postte ik op social media met het bijschrift Darkness.

In de derde foto vatte ik mijn gevoel samen: Grillig, donker, machteloos en veel scherpe hoeken en randjes. Als ik me naar voel, ontwikkel ik een gave om foto’s te maken die mijn gevoel weergeven met een precisie waar je bang van wordt. Als ik zo’n foto later tegenkom, herinner ik me gelijk het bijbehorende gevoel ● Voor een niet-koffieleut, drink ik de laatste tijd veel koffie. Ik zocht m’n grootste mok en vulde hem met koffie van twee pads. Dat paste niet echt en eigenlijk smaakte het ook lang niet zo lekker als de koffie die ik buitenshuis drink.

Tot slot wat foto’s die ik tijdens een late avondwandeling maakte, ik heb ruim een uur gedoold in de Haarwijk, door straten waar ik nooit eerder was geweest en dat in het donker. De foto’s die je hier ziet, waren overigens gemaakt toen we nog maar net op weg waren en je ziet het Kanaal van Steenenhoek, het spoor en het gemeentehuis.

14 augustus

Woensdag leverde ik mezelf over aan een sessie shoptherapie, die goed werkte, maar zoals met de meeste therapieën maar tijdelijk. Desondanks heb ik daar wat fijne items aan overgehouden, waar je in het artikeltje wat ik dezelfde dag nog schreef, over kunt lezen.

De blauwe trui heb ik ‘s avonds aangetrokken en ook de volgende dag gedragen, ondanks dat het 20 graden was. Skinny jeans en m’n favoriete sneakers erbij en het resultaat is een outfit waar ik me heerlijk in voel. Misschien niet zo vrouwelijk, maar dat hoeft ook niet altijd

Ik kon me nergens op concentreren en het beste wat je dan kunt doen is bezigheidstherapie. Zo heb ik een stukje van mijn raamfolie bewerkt, het bovenste gedeelte was al zo, maar de schuine baantjes heb ik er woensdag in gesneden. Heerlijk precisieklusje ● ‘s Avonds voor de TV aan de komkommer. Toen ik pas bij m’n vader was, kreeg ik komkommers mee uit eigen moestuin, het verschil met supermarktkomkommer proef je! Peper en zout erop en je hebt een lekkere snack.

15 augustus

Donderdag heb ik weinig gedaan, ook niet veel gewandeld, maar binnen op de bank gehangen en geprobeerd wat te lezen. Bas vond het allemaal wel prima en lag prinsheerlijk op z’n rug op schoot te soezen ● Ondanks dat ik al twee weken lang de eetlust van een ziek vogeltje heb, ‘s avonds opeens de ingeving om gebakken aardappeltjes te maken. Ik hoorde het eerst al iemand zeggen op de radio en vervolgens zag ik ook nog eens een tweet van iemand die meedeelde dat hij gebakken aardappels ging eten. Tja, dan ben ik ook om. Ik had nog een restant liggen en daar schijfjes van gesneden en gebakken ● ‘s Avonds vroeg slapen met Basje dicht bij me.

16 augustus

Meestal vind ik dat weken omvliegen, nu heb ik het gevoel dat ie twee weken duurde in plaats van één. Vrijdag was het overdag best lekker en ik had m’n nieuwe blauwe H&M jurkje uit de kast getrokken, op de eerste foto zit ik op één van mijn favoriete plekjes in huis: de vensterbank. Boekje erbij en een paar hartjessnoepjes, de zon op mijn armen en gezicht, heerlijk!

‘s Avonds afgesproken om met een vriend in Woudrichem wat te gaan drinken, hij met de auto, ik op de fiets, in de regen. Maar dat vond ik juist niet erg, een buitje kan zowel van buiten als van binnen heel verfrissend werken. ● Vervolgens aan de latte macchiato bij IJssalon Baks, als je ooit in Woudrichem komt, zeker even daar stoppen voor een ijsje of een bak koffie ● Vervolgens nog een rondje door Woudrichem gelopen, waarbij mijn oog viel op deze fantastische avondlucht, hier is geen filter aan te pas gekomen.

Omdat het gezellig was, nog een afzakkertje genomen bij Café ‘t Hoekske, voor de Dokter Tinusfans, ook bekend uit deze serie. Maar één biertje op, maar genoeg is genoeg ● Eenmaal thuis weer een flinke bui op m’n hoofd gehad, waardoor mijn krullen spontaan weer tevoorschijn kwamen, maar ik voelde me wel een stuk beter, dus dat was het meer dan waard.

17 augustus

Zaterdag, een vreemde dag. Iets wat ik zorgvuldig had uitgestippeld, tot vervelends toe in mijn hoofd gerepeteerd en ook enorm nerveus voor was, liep heel anders, terwijl ik op andere vlakken juist niets gepland had en daar iets heel onverwachts gebeurde. ‘s Middags de stad in geweest om tijdschriften te kopen en een vrolijk gebreid dingetje waar een gelukspoppetje in zit. Die had ik pas al gezien bij de Wereldwinkel en nu toch gekocht.

‘s Avonds werd ik door Martin uitgenodigd voor een feestje. Ondanks aarzeling, toch meegegaan. Afleiding moest ik niet afwijzen en ik ken nota bene ook een aantal van zijn collega’s ● Vooraf wat gegeten bij McDonald’s in Waalwijk en daarna een gezellige avond gehad ● Tegen twaalven afgezwaaid, je ziet het verkeer ter hoogte van Waalwijk.

18 augustus

Vandaag lekker weer en vanmiddag een eindje fietsen. Vanmorgen gewandeld met Bas. Buiten de Waterpoort stond het vol met motoren, allemaal choppers en cruisers. Niet mijn soort, maar toch altijd wel mooi om zo’n heel stel bij elkaar te zien, ik gok een club, ze waren vast aan het eten bij het restaurantje aan de linkerkant, wat nét buiten de foto valt. Mooi weer vandaag om te motorrijden, al zal de harde wind op sommige stukken wat te veel speling in de wielen geven.

Motoren Buiten de Waterpoort