De blogpost voor vandaag gisteravond alvast voorbereid en mezelf voorgenomen niet meer zulke grote gaten te laten vallen. Ik weet heus wel dat er niemand klaagt als ik een paar dagen niets schrijf en gek genoeg merk ik het eigenlijk ook nauwelijks aan de bezoekersaantallen.

Maar voor mezelf voelt het gewoon beter om het wel bij te houden. Discipline is altijd goed. Dus heb ik me voorgenomen om, totdat dit achter de rug is, van de goede momenten gebruik te maken om te schrijven en zodoende mijn site toch een beetje up-to-date te houden.

Bovenstaande afbeelding met quote vond ik eergisteren op de Facebookpagina van mijn tante en die kwam precies op het juiste moment, daarom wil ik hem ook graag gebruiken in dit artikel. Ik neig sowieso wel meer naar het bekijken van dit soort afbeeldingen in tijden dat ik niet zo lekker in m’n hoofd zit, maar deze kwam echt op precies het juiste moment.

Loslaten wat je niet kunt veranderen, het klinkt zo eenvoudig, maar is het niet altijd. Zelf ben ik iemand die op sommige vlakken te veel wil besturen en controleren. Als dingen anders lopen dan dat ik van a tot z gepland had, val ik soms gevoelsmatig in een gat en ben ik achteraf verward, teleurgesteld en gedesoriënteerd. Want ik had het zo goed gepland en hoe kan het nu dat het dan toch anders loopt. Dat kán niet!

Helaas kan het wel en ondanks dat ik in theorie best weet dat je het leven en veel dingen die om je heen gebeuren niet kunt sturen, wil ik dat soms toch. Loslaten van de gedachte dat ik dingen wil veranderen, zal dus inderdaad een mooi moment zijn.

Ik ben nog niet zover dat ik het kan en dat gaat met de nodige problemen gepaard, maar ik hoop het ooit te leren. Die afbeelding is er in elk geval één die ik ga bewaren, om te weten dat het wel kan. Dat ik het kan.