Het bloggen wil niet echt lukken de laatste dagen. Ik heb totaal geen inspiratie en als ik heel eerlijk ben ook niet heel veel zin. Mijn hoofd staat er gewoon niet naar en in plaats van mezelf op te fokken om toch dat artikel per dag te halen, gun ik mezelf best wel een periode met even wat minder inspiratie. Mijn blog is tenslotte geen werk en het moet wel leuk blijven!

Een paar maanden geleden schreef ik dat ik gefigureerd heb voor het tweede seizoen van de tv-serie Dokter Tinus. Na lang wachten is het nieuwe seizoen sinds augustus te zien en toen ik eergisteren zat te kijken, zag ik opeens mezelf in beeld!

Ik ben uiteindelijk maar twee keer op de set geweest, omdat ik al snel merkte dat de draaidagen me meer ongezonde stress gaven dan gezonde spanning. Ik ben gewoon te onzeker en ook de hectiek op zo’n set vond ik moeilijk.

Hieronder een screenshot waarin je mij en Bas ziet zitten. We zijn meerdere keren in beeld geweest in dezelfde scene. Ondanks dat ik ‘t enerzijds apart vind om mezelf op tv te zien, was de eerste gedachte toen ik mezelf zag: “Jéé, wat zie ik eruit!”.

Op de set van Dokter Tinus

Desondanks heb ik geen spijt dat ik het gedaan heb, ondanks dat ik van iemand al de reactie kreeg “Ja, waarom heb je je daar dan ook voor aangemeld”. Ik vind dat je zo nu en dan je grenzen moet verleggen en zeker op het gebied van angsten. Als je nooit dingen doet waar je bang voor bent, hou je de angst in stand en boek je nooit vooruitgang. A ship is safe in the harbour, but that’s not what ships are built for.

Ondanks dat ik me vervelend voelde door mezelf zo op tv te zien, valt de ‘naschok’ tot nu toe mee. Normaal gesproken kom ik na zoiets in een periode terecht waarin ik alles aan mezelf lelijk en dik vind. Tot nu toe lijkt dat mee te vallen en ook het feit dat ik überhaupt een still in dit artikel durf te zetten, vind ik best stoer van mezelf.

De reden dat ik ook schrijf over mijn gevoel over mijn tv-debuut en niet alleen meedeel dat ik op tv te zien was en daarmee klaar, is juist omdat het voor mij een enorme overwinning was, het resultaat is waar ik al bang voor was, maar ik ben de uitdaging in elk geval aangegaan en anderzijds: Bas staat er wel ontzettend schattig op! In deze shot kijkt hij naar beneden, maar op de andere beelden waarop hij te zien is, zie je hem oplettend kijken. Zondag wordt de aflevering van afgelopen weekend herhaald, 20:30 op SBS6.