Het is tijd voor wat favorieten! Het viel me op dat ik augustus overgeslagen had (waarom weet ik niet) en aangezien september ook bijna op z’n eind loopt, kon het nog net op de valreep. De naam van dit vaste item heb ik trouwens ook nog veranderd, over op de valreep gesproken.

Hij heette eerst Current Favorites, maar aangezien ik om onverklaarbare reden een hekel aan het woord current heb, wilde ik er iets anders van maken. Vanaf nu dus: Favorieten van januari, februari enzovoorts. Veel leesplezier!

Mutsjes

Het is nog niet eens winter en op het moment is het zelfs behoorlijk aan het nazomeren, maar oh wat ben ik toch gek op mutsjes! In de shoplog van gisteren heb je er al een aantal voorbij zien komen, maar ik vrees dat dat niet mijn laatste aankopen waren op het gebied van cozy gebreide mutsen of hippe beanies.

Ik vind ze gewoon leuk! Op de foto hieronder draag ik een gebreid muisgrijs mutsje met een metallic coating, die ik vorig jaar bij H&M bestelde, maar nog amper eerder gedragen had. Ik was hier net natgeregend, vandaar dat m’n haar wat apart zit.

Selfie met een mutsje

Latte Macchiato

Ik ben nooit echt een koffiedrinker geweest, maar de laatste tijd lijkt daar verandering in te komen. Thuis zet ik het nog steeds bijna nooit, maar ben vooral liefhebber van wat ik ‘snoepkoffie’ noem, zoals cappuccino of nog beter: een latte macchiato.

Tot voor kort dacht ik dat je zoiets alleen bij Starbucks kon krijgen, waar ik nog nooit geweest ben, maar dat blijkt mee te vallen. De lekkerste latte macchiato die ik tot nu toe gedronken heb, komt van ijssalon Baks in Woudrichem. Geen twijfel over mogelijk!

Latte macchiato

London is calling my ears

De laatste tijd ben ik niet zo veel met muziek bezig, m’n iPod ligt meer thuis dan dat ik ‘m bij me heb en ik heb ook geen nieuwe muziek ontdekt. Toch is er één liedje wat ik verschrikkelijk mooi vind, het is instrumentaal en het komt van de soundtrack van Star Trek Into Darkness.

Ik begrijp niet dat het me niet eerder is opgevallen, want ik heb die soundtrack al sinds begin juni in iTunes staan, maar soms ontdek je dingen pas later. Dit muziekstuk vind ik waanzinnig mooi, het pianospel, de opbouw, alles. Het enige wat ik niet leuk vind is dat het maar twee minuten en tien seconden duurt, erg kort eigenlijk wel…

Blurred lines

Nee, dat is niet favoriet liedje nummer twee, ik dacht origineel te zijn. Mijn favoriete iPhone app van dit moment is de simpele maar doeltreffende app Blur, waarmee je mooie wallpapers voor je iPhone kunt maken van foto’s. Werkt super simpel en het resultaat is mooi en past goed bij de nieuwe strakke interface van iOS7.

Op deze link van AppleTips kun je er trouwens meer over lezen, al kan een kind in dit geval de was doen. De afbeelding hiernaast heb ik onlangs ‘gemaakt’ met de Blur-app, mooi wel toch?

iPhone wallpaper

Random hairstyle

Ruim een half jaar geleden besloot ik dat ik mijn haar nu echt zou laten groeien. In tegenstelling tot de meeste vrouwen, heb ik nog nooit echt lang haar gehad, maar het wel altijd graag gewild. Nu ben ik er dus voor aan het sparen, maar dat gaat natuurlijk nooit snel genoeg.

Desondanks merk ik nu al de voordelen van langer haar. Verschillende staartjes, haarbanden en meer. Waar ik op het gebied van kleding ook van afwisseling houd, vind ik het ook leuk om mijn haar als het even kan elke dag anders te dragen, momenteel is de wat hogere staart erg favoriet.

When in Rome

Eén van de laatste films die ik gezien heb de afgelopen tijd en één die ontzettend leuk is! De film heeft alles aan boord waar een goede en leuke romkom aan zou moeten voldoen en vooral het humorgehalte ligt hoog. Het verhaal gaat over een vrouw (Kristen Bell) die in Rome muntjes uit de fontein van de liefde vist en vervolgens allerlei kerels achter zich aan krijgt.

Ondertussen heeft ze zelf juist een oogje op Nick en dat gaat zoals gewoonlijk in dit soort films, niet van een leien dakje. Leuk extraatje voor mij was, dat Nick (Josh Duhamel) me qua uiterlijk af en toe deed denken aan R en dat maakte de film extra leuk om naar te kijken. ;-)

iOS 7

Ondanks dat er een stortvloed aan kritiek is losgekomen na de release van Apple’s nieuwe firmware en ik ook op verschillende plekken lees dat mensen en met name andere slechtzienden moeite hebben met het lezen van het slankere lettertype, ben ik er echt lyrisch over, niet alleen het super strakke uiterlijk spreekt me aan, ook het lettertype is voor mij ideaal!

Dingen die ik eerst niet kon lezen zonder in te zoomen, zoals beschrijvingen in de App Store en meldingen in het berichtencentrum, kan ik nu met het blote oog lezen en ook op andere vlakken is het werken met m’n iPhone op visueel gebied juist sterk verbeterd. Binnenkort schrijf ik ook een artikel waarin ik mijn persoonlijke mening over iOS 7 wat verder uiteengezet zal toelichten.

Gonna make you sweat

Ik heb in twee á drie maanden tijd een ontzettend grote voorliefde ontwikkeld voor sweaters. Lekkere wijde lange sweaters voorzien van een leuk printje. Ik hou ervan! Ik heb er inmiddels al een stuk of zes en ondanks dat het natuurlijk nog niet écht truienweer is, heb ik verschillende ervan al gedragen.

De eerste kocht ik in een periode dat ik slecht in m’n vel zat en ik dacht toen dat het een hang naar comfort en veiligheid was, maar ik blijf ze kopen en de enige conclusie die ik kan trekken is dat ik ze gewoon erg leuk vind!

Het voordeel van sweaters is dat ze vooral voor herfst en voorjaar heerlijk zijn, niet te warm, maar zeker ook niet te koud. Dikke gebreide truien kunnen altijd nog als het buiten tig graden vriest tenslotte.

grijze ONLY sweater met print