Oei! De laatste keer dat ik een Film Favorites schreef, was in maart dit jaar. Een half jaar geleden dus alweer! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik eigenlijk een beetje een hekel heb aan het schrijven van de film favorieten.

Ik kijk niet elke dag films en ik ben ook kritisch, ik vind films lang niet altijd de moeite waard om over te schrijven. Tegen de tijd dat ik genoeg leuke films heb gezien, weet ik van de eerste al niet meer waar ie over ging en dat maakt het soms wat lastig.

Serendipity (2001)

Deze film heb ik zaterdag gezien en hij zit dus nog vers in het geheugen. Serendipity is een mooi verhaal over twee mensen die elkaar bij toeval ontmoeten en waar gelijk de vonk overspringt. Beiden hebben echter een relatie. Ze willen een eventuele toekomstige ontmoeting aan het lot overlaten, maar gaan ondertussen toch stiekem op zoek naar elkaar.

Juist op het moment dat de zoektocht zinloos lijkt te zijn, vinden ze elkaar weer. Het verhaal is enerzijds ongeloofwaardig (iemand waarvan je alleen een voornaam weet terugvinden in het enorme New York) en ook wat voorspelbaar zoals de meeste romantische films, maar toch vond ik het een mooi verhaal en vooral de achterliggende boodschap.

  1. moviemeter.nl/film/1009

Mr. Poppers Penguins (2011)

Ook deze heb ik zeer recent gezien, namelijk vrijdag! Deze film stond al langere tijd op mijn wishlist en toen ik zag dat ie op tv zou komen, heb ik hem opgenomen. De hoofdrolspeler in deze film is Jim Carrey en dat staat sowieso garant voor dikke lol.

Ik ben dan ook genoeg in de lach geschoten. Mr. Popper erft zes pinguïns van zijn overleden vader en ondanks dat hij het in eerste instantie, maar lastige beesten vindt, ontstaat er toch een band en maakt hij van alles met ze mee. Als ze uiteindelijk naar een dierentuin moeten, laat hij het daar niet zomaar bij. Ontzettend hilarische film!

  1. moviemeter.nl/film/73383

Chasing Liberty (2004)

Liberty is de overbeschermde dochter van de Amerikaanse president en probeert om los te breken uit haar beschermende omgeving. Als ze op een gegeven moment met een knappe Britse fotograaf weet te ontsnappen is ze in de zevende hemel omdat ze eindelijk de vrijheid heeft waar ze zo naar verlangde.

Maar niet iedereen is wie ze denkt dat ie is, zo blijkt de fotograaf niemand minder te zijn dan de zoveelste man die haar moet beschermen van haar vader. En daar komt ze achter net op het moment dat ze verliefd op hem aan het worden is.

  1. moviemeter.nl/film/17053

Kramer vs Kramer (1979)

Een behoorlijk oude film. Deze film vertelt het verhaal van een vrouw die haar man verlaat omdat ze zich al jaren ongelukkig voelt in het huwelijk en ze laat daarbij ook haar zoontje achter.

Ondanks dat de met zijn werk getrouwde vader in eerste instantie op veel problemen stuit op privé en werkgebied nu hij met de opvoeding opgezadeld wordt, weet hij van lieverlee toch een manier te vinden om samen met zijn zoontje een regelmatig bestaan op te bouwen.

Totdat zijn ex-vrouw opeens uit het niets opduikt om te vertellen dat ze in therapie is geweest en dat ze nu wel in staat is om haar zoon op te voeden en hem terug wil. Wat volgt is een slopende rechtszaak met een uiteindelijk zeer onverwachtse afloop.

  1. moviemeter.nl/film/929

My Fake Fiancé (2009)

Tijdens een bruiloft zit Jennifer naast de knappe Vince en ze hebben vanaf het eerste moment een ongelofelijke hekel aan elkaar. Toch komen ze elkaar na korte tijd alweer tegen. Beiden hebben geld nodig en ze bedenken het plan om net te doen alsof ze gaan trouwen, om zodoende geld en cadeaus binnen te harken en zo hun schulden af te kunnen lossen.

Dat er bij een trouwerij – zelfs als het nep is – een hoop komt kijken, komen ze pas gaandeweg achter en ze lopen tegen de nodige problemen aan. Als de grote dag eenmaal aangebroken is, loopt alles uiteindelijk helemaal anders dan verwacht. Leuke film met de nodige humor.

  1. moviemeter.nl/film/58648

Pay it Forward (2000)

Deze heb ik inmiddels een maand geleden gezien, maar het was er wel één die echt indruk heeft gemaakt. Een klein jongetje bedenkt voor een schoolopdracht dat iedereen iets goeds moet doen voor drie andere mensen om op die manier de wereld wat beter en mooier te maken.

Ondanks dat het hele plan in eerste instantie niet bepaald van de grond lijkt te komen en hijzelf ook niet lijkt te slagen in zijn zelfbedachte opdracht, gebeuren er toch heel bijzondere dingen, maar helaas voor het jongetje loopt het voor hem anders af. Ontzettend intrigerende en ontroerende film met een prachtige boodschap.

  1. moviemeter.nl/film/106

Open Season (2006)

Animatiefilm over een beer en een rendier die door onvoorziene omstandigheden samen in de problemen komen tijdens het jachtseizoen. De beer is niet gewend aan leven in de wilde natuur omdat hij is opgegroeid in een garage met alle gemakken.

Het rendier is een gevalletje ADHD en raakt over van alles en nog wat helemaal van de kook. Het stel beleeft de nodige avonturen, terwijl ze achterna gezeten worden door jagers en de film staat garant voor de nodige lachstuipen en bewijst dat animatie niet alleen leuk is voor kinderen.

  1. moviemeter.nl/film/30838

The Pacifier (2005)

Deze film bleek ik bij nader inzien al eens gezien te hebben, maar het was bepaald geen straf om hem een tweede keer zien, want wat is deze film grappig! The Pacifier gaat over marineman Shane Wolfe (Vin Diesel) die door omstandigheden op een ‘missie’ wordt gestuurd om een paar weken te passen op de kinderen van de recentelijk overleden heer Plummer, die zich voor zijn dood bezig hield met een geheim project. Shane, totaal niet gewend aan kinderen, stuit op nogal wat problemen, maar weet toch een sterke band te smeden met de vijf kids.

  1. moviemeter.nl/film/27410