Vandaag weer eens tijd voor een tag! Voor alles moet een eerste keer zijn en dit zijn wat eerste keren van diverse onderwerpen. Van mijn eerste tweet tot m’n eerste profielfoto en van mijn allereerste alcoholische drankje tot de eerste vliegreis.

Eerste tweet

Dankzij het handige Twitterarchief (waar ik al eens over schreef), kan ik oude tweets terugvinden en ook mijn allereerste. Ik maakte in februari 2009 een account aan en m’n eerste tweet luidde:

“Checking out Twitter. Don’t know if I find it useful yet. Please help me discover the great things of lif… eh… Twitter. :-)” Ik tweette de eerste tijd in het Engels, maar later ben ik overgestapt op Nederlands, maar er komt zo nu en dan nog iets Engels tussendoor, gewoon omdat ik dat soms beter vind klinken. Ik heet trouwens estrellaweb op Twitter.

Eerste YouTubefilmpje

Ondanks dat ik geen vlogger ben, zet ik soms wel eens filmpjes op YouTube. Gewoon dingen die ik gefilmd heb, bijvoorbeeld van evenementen. Ondanks dat ik me steeds voorneem dat ik me meer op filmen wil toeleggen, komt het er gewoon niet van.

Uiteindelijk vind ik monteren leuker, daar kan ik me echt in verliezen. M’n eerste filmpje staat niet meer op YouTube, omdat ik een paar jaar geleden grote schoonmaak heb gehouden. Eén van de oudste filmpjes die er wel op staat en inmiddels ruim 31.000 keer is bekeken, is een optreden van zangeres Do bij de lokale parfumerie en dat is deze:

Eerste profielfoto op Facebook

Jee, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik een heleboel lelijke profielfoto’s heb gehad, waarvan ik toen dacht dat ze best leuk waren. Ik zit overigens pas relatief kort op Facebook, vanwege horrorverhalen over privacy-gerelateerde zaken durfde ik er niet aan te beginnen, tot ik ergens eind 2010 of begin 2011 toch maar lid werd.

Voor mijn gevoel ben ik pas veel korter lid van Facebook, maar de tijd vliegt. In die tijd had ik in elk geval nog deels zwart haar en ik gok dat de foto links in elk geval één van de eerste profielfoto’s is geweest. Ik weet nog dat ik deze heel lang als avatar heb gehad, ik vind hem nu ook nog wel aardig, in elk geval heel stoer.

Selfie met zwart en blond haar

Praat je nog steeds tegen je eerste liefde?

Die vraag is lastiger dan je zou denken. Als je ‘t over eerste liefde hebt, zou je denken dat dat om mijn eerste partner ging, maar dat was geen liefde. Met hem heb ik ook geen contact meer en absoluut geen behoefte aan. Degene waardoor ik ontdekte dat ik blijkbaar toch echt van iemand kon houden, heb ik nog wel contact mee, zij het minimaal. Verder wil ik daar niets over kwijt.

Eerste alcoholische drankje

Daar moet ik m’n hersens flink over laten kraken! In de tijd dat ik jong was en uit ging, dronk ik nooit alcohol. Ik ging in m’n eentje naar de discotheek en mijn enige doel was dansen tot ik erbij neerviel. Ik kocht meestal maar 3 muntjes en dronk sinas of 7-up. Alcohol was niet mijn ding.

Nog steeds drink ik maar af en toe een biertje en soms iets meer biertjes. Wijn is niet aan mij besteed. Het allereerste alcoholische drankje was denk ik Shandy, met 1% alcohol, dat mocht ik thuis heel soms drinken. Ik moet echt eens nagaan of het nog bestaat, ik vond het altijd heerlijk!

Eerste baantje

Bijbaantjes heb ik eigenlijk nooit gehad, maar toen ik mijn bakkersopleiding deed, liep ik stage bij verschillende bakkers. Mijn eerste echte baan was bij een bakker in Gilze-Rijen. Ik heb er maar kort gewerkt, deels door medische redenen, deels doordat ik ontdekte dat het toch niet echt mijn ding was. Al doende leert men…

Eerste persoon aan wie ik vanmorgen dacht

De leukste postbezorger ever, geen twijfel mogelijk! Ik denk best veel aan hem.

Docent(e) van de eerste klas

Toevallig weet ik dat nog en ik heb ze een paar maanden geleden zelfs gezien! Ze heette juffrouw van Wijk en dat was op de lagere school in Andel, waar ik woonde. Een heel lieve juf was het.

Eerste vliegreis

Dat is een vraag die mijn moeder beter kan beantwoorden. Ik heb in m’n jonge jaren heel wat kilometers af gevlogen en zou eigenlijk niet weten wat mijn eerste vliegreis was, misschien Roemenië, maar dat is een gok. Ik weet dat we daar geweest zijn, maar hoe oud ik toen was?

Eerste beste vriendin

Nooit gehad en überhaupt geen vriendinnen. Doordat ik vroeger gepest ben en ook niet in m’n eigen woonplaats op school zat, raakte ik in een isolement. Ook op latere scholen vond ik geen aansluiting. Doordat ik introvert ben, vind ik het sowieso moeilijk om contacten te leggen.

Ik heb wel wat mannelijke vrienden, maar de meesten zie ik alleen wanneer het hen uitkomt. Degene die ik jaren beste vriend heb genoemd, is geen contact meer mee. Achteraf vraag ik me wel eens af in hoeverre die vriendschap echt was.

Eerste wat ik deed toen ik wakker werd

Het is een beetje routine om bij het wakker worden als eerste mijn iPhone van het nachtkastje te grissen en even ‘door te nemen’ of er nog nieuwe berichtjes op Facebook, Twitter, Instagram, m’n site etc. zijn binnen gekomen.

‘s Avonds voor het slapen vind ik het heerlijk ontspannend om foto’s op Instagram te liken, ‘s morgens houd ik me puur bezig met wat er binnen gekomen is. Pas daarna kan de dag beginnen en sta ik op, om vervolgens mijn ochtendritueel af te werken.

Eerste concert

Ik twijfel of ik naar een concert van Take That ben geweest, daar was ik namelijk huge fan van, ik ben wel bij het afscheidsconcert bij Ivo Niehe geweest, maar dat was in 1995 en toen was ik al 20.

O ja, ik weet het al! Ik ben met m’n ouders een keer in het Philips-stadion in Eindhoven naar een concert van Eros Ramazzotti geweest. Mijn moeder vond hem in die tijd goed. Ik kan me herinneren dat ik het wat tegen vond vallen, maar denk wel dat dat m’n eerste concert was.

Eerste botbreuk

Geen enkele! En dat met mijn botontkalking. Ik ben vroeger genoeg gevallen om minstens twintig botbreuken en tien hersenschuddingen op m’n naam te hebben staan, maar niets van dat alles. Geschaafde ellebogen en knieën, vleeswonden tot op het bot, builen die de titel berg verdienden en veel tranen, maar botbreuken? Nee. Ik hoop het ook zo te houden eigenlijk.

Eerste piercing

Volgens mij had ik m’n helixpiercing (bovenin je oor) het eerst en ik heb ‘m nog steeds! Later heb ik ook nog een navel- en neuspiercing gehad, maar die heb ik beiden al heel lang niet meer.

Onlangs heb ik 2 traguspiercings genomen (ook in het oor), maar daar blijft ‘t wel bij. Ik vind piercings mooi, maar het moet wel subtiel zijn en bij je passen. Microdermals vind ik trouwens ook heel mooi, maar ook een beetje eng. Ik zou er zelf geen nemen.

Mijn traguspiercing

Eerste film

Als je weet hoeveel films ik al in m’n leven gezien heb, dan kun je je voorstellen dat dit een onnoemelijk lastige vraag is. Eén ding weet ik vrij zeker: Het zal een tekenfilm geweest zijn, daar was ik namelijk helemaal gek van vroeger. Animatiefilms vind ik trouwens nog steeds erg leuk soms. Onlangs op tv nog “Open Season” gezien en daar hartelijk om kunnen lachen.

Eerste arrestatie

Joh, ik ben zo braaf. Ben nooit gearresteerd en daar lieg ik niet om. Ik heb twee keer een waarschuwing gehad voor fietsen in het winkelgebied (wat dus niet mag), maar verder nooit een boete of erger. zelfs nooit een snoepje uit zo’n schepbak gepikt.

Ik heb een groot gevoel voor moraal gehad en ben in dat opzicht dus heel erg braaf. Ik zie niet in waarom het ‘stoer’ of ‘cool’ zou zijn om rottigheid uit te halen of te stelen. Ik ben nog nooit in de verleiding geweest, heb zelfs nooit belletje getrokken als kind!

Eerste mobieltje

Mijn eerste mobiele telefoon was een Sagem, het typenummer weet ik niet meer, maar hij was zo ongeveer nog langer en dikker dan mijn huidige vaste telefoon van Panasonic en hij had een vrij typisch uiterlijk door de schuin afgesneden bovenkant met een kort dik antennetje. Daarna ben ik overgestapt op Nokia, ik heb ongeveer alle modellen gehad, inclusief de beruchte 3210.

Wat was de eerste keer dat jij EstrellaWeb bezocht?