Het bloggen lijkt ondanks eerdere berichten toch weer aardig op de rit te zitten! Het artikel van vandaag is weliswaar iets later, maar ik had het gisteravond zo druk met iOS7 installeren, Dokter Tinus en m’n nieuwe Star Trek DVD bekijken, dat het er gewoon bij in geschoten is, shit happens!

Vandaag een tag met wat random questions die officieel “Common White Girl” heet, maar wat ik zo stom vind, dat ik er een eigen draai aan gegeven heb, as usual, zou ik haast zeggen… Voordat ik los ga met het lijstje, nog even een trackback naar het de bezoekersenquête van gisteren, heb jij hem al ingevuld? Hier nogmaals de link.

Favoriete Starbucks drankje

Ondanks dat ik mezelf niet als een provinciaaltje beschouw, is Gorkum nou ook weer niet zo’n metropool-stad dat er een Starbucks filiaal te vinden is. Als ik zin heb in koffie zet ik ‘m zelf, haal ik een bekertje cappuccino bij Bakker Bart of nog beter: vaar ik over naar Woudrichem voor de lekkerste latte macchiato in de omtrek. Ik ben zelfs nog nooit bij een Starbucks binnen geweest…

Hoe lang duurt het voordat je klaar ben in de ochtend?

Tegenwoordig red ik het meestal in een kwartier. Eten en beesten voeren tel ik daar niet bij, puur het kleding/haar/make-up deel. Waar ik vroeger soms een half uur voor de spiegel kon staan schelden omdat er één haar niet goed zat, ben ik nu meestal vrij snel klaar met m’n haar. het voordeel van langer haar is dat er nu meer manieren zijn om een bad hair day te camoufleren. :-)

starbucks

Hoeveel selfies maak je op een dag?

Ik ben niet iemand die de hele dag selfies maakt. Op sommige Instagram accounts zie je 80% foto’s van de persoon zelf en dat vind ik niet leuk om naar te kijken (op een gegeven moment weet je echt wel hoe iemand eruit ziet), maar ook niet om zelf te doen. Ik heb altijd het idee dat mensen die dat doen zichzelf erg knap vinden of zo. Foto’s van mezelf maken is bij mij sowieso een heikel punt vanwege mijn BDD.

Soms heb ik zo’n hekel aan mijn gezicht dat ik maandenlang geen foto maak omdat dat enkel een bevestiging is van wat ik toch al voel en zie. Soms gaat het wat beter en als ik een selfie maak, is dat meestal een foto uit een serie, waar ik dan de beste uitkies. Niet zo bijzonder overigens, aangezien ik diezelfde techniek ook vaak toepas bij andere foto’s. Soms is lichtval of compositie op een foto die je 2 seconden later maakt net iets mooier.

Hoeveel Instagram followers en foto’s heb je?

Ik ben onlangs de grens van 1000 foto’s gepasseerd en zit nu op 1007. Ongelofelijk dat ik in minder dan twee jaar zoveel foto’s op dat platform heb geparkeerd. Mijn eerste dateert van 7 augustus 2011, een foto van één van mijn tattoos.

Maar ik vond het toen helemaal niks en pas later in 2012, begon ik Instagram te waarderen en intensiever te gebruiken. De meeste foto’s zijn dus slechts van een jaar tijd! Inmiddels ben ik een Instagram addict. Volgers heb ik nu 541, maar ik volg er zelf maar zo’n 250. Volgers aantallen interesseren me totaal niet.

Zeg je weleens ‘LOL’ of ‘OMG’ hardop?

Nee, dat vind ik meer iets voor pubers. O mijn God komt er heel af en toe nog wel eens uit, maar de Engelse variant, en dan bij voorkeur op zo’n overdreven manier uitgesproken, zal je mij nooit horen zeggen. Ik denk dat ik dat maar beschouw als een positief stukje generatiekloof.

Draag je weleens kledingstukken vaker dan 1 keer?

Ja, zou het andersom eerder vreemd vinden. Tenzij je zoveel geld hebt dat je elke dag een nieuwe outfit aan kan trekken omdat die jeans van gisteren zóóó gisteren is. Sommige shirts en broeken waar ik erg gehecht aan ben, draag ik behoorlijk vaak.

Wel vind ik het juist leuk om zoveel mogelijk afwisseling in mijn kledingstijl aan te brengen, waardoor ik hetzelfde item nooit de week erop weer zal dragen. Ik draag een outfit meestal twee dagen. Als de kleding nog schoon is en fris ruikt, zie ik er het nut niet van in om per se elke dag iets anders aan te moeten.

Instagram, Twitter of Tumblr?

Instagram, zonder twijfel! Tumblr vind ik niks. Ik zie er het nut niet van in om gewoon plaatjes te liken en er verder niks mee te doen. In het begin verzamelde ik me een ongeluk en bewaarde ik alles wat ik mooi vond op m’n PC, om er vervolgens niks mee te doen. Dat frustreerde me, de dingen die ik doe moeten een doel hebben, dus einde Tumblr voor mij.

Twitter is leuk, maar ik kijk er voornamelijk naar als ik me verveel, Instagram kan ik uren aan spenderen. Oké, dat gaat ook om foto’s liken, maar in tegenstelling tot de standaard plaatjes in duizendvoud op Tumblr, zijn dit foto’s die mensen zelf maken.

Wat doe je het grootste deel van je tijd?

Zoals de meesten weten heb ik geen baan omdat ik ben afgekeurd door mijn beperking, maar geen enkele dag is hetzelfde. Ik hou van afwisseling. Soms zit ik een dag veel achter de PC, de andere dag kijk ik weer veel films of begraaf ik me onder een deken op de bank met een stapel boeken.

Soms heb ik afspraken, soms ook niet, soms ben ik in een spontane bui en pak ik pont, bus of trein naar een andere plaats en soms ga ik bij iemand op bezoek. Ik spendeer veel tijd aan mijn computer, maar soms kijk ik er ook dagen amper naar om.

Wie zijn je favoriete YouTubers?

Die vraag heb ik in een andere tag al eens voorbij zien komen dus eigenlijk zou ik ‘m wel kunnen schrappen. Ik ben niet zo’n YouTuber en heb een hekel aan vlogs omdat ze me meestal vervelen. Filmpjes van motoren, grappige animaties en als ik veel zin heb lollige dierenfilmpjes kunnen me meestal wel bekoren. Het kanaal van Simon’s Cat is volgens mij het enige wat ik echt actief volg – in de zin van even kijken als ik een mail-notificatie krijg – maar verder niet.

Hoe vaak doe je je nagels?

Ik heb ze eergisteren geknipt, maar dat is niet wat bedoeld wordt. Ik heb een hekel aan nagellak en nagels vijlen vind ik te veel werk. Sowieso hou ik niet van lange nagels, omdat ik dat niet praktisch vind. Ik gebruik zelden nagellak en meestal is dat in een periode dat ik het opeens nodig vind mijn nagels wél te vijlen.

Die duren nooit lang en dus zijn mijn nagels gewoon zichzelf, schoon en kortgeknipt. Ik heb zelfs geen spul om ze te verzorgen en ze zijn er nog steeds niet af gevallen. Nail-art vind ik mooi om te zien, alhoewel ik gruwel van echt héél lange nagels.

nagels

Ben je een shopaholic?

Natuurlijk koop of bestel ik wel eens iets, maar er was een tijd dat ik elke week ging shoppen en in combinatie met mijn niet al te grote budget, hield ik dan soms maand over aan ‘t eind van m’n geld.

Inmiddels is dat wel anders, ik kijk meer naar wat ik uit kan geven dan naar wat ik op dat moment per se wil hebben en de laatste keer dat ik echt gewinkeld heb, kan ik me niet eens herinneren, ik merk ook dat ik het minder leuk vind dan eerst. Online shoppen is voor mij overigens wel een stuk makkelijker, meer overzicht en voor je eigen spiegel op je gemak passen.

Heb je veel kleding?

Te oordelen naar de omvang van mijn kast en de mate waarin die gevuld is, denk ik dat ik die vraag kan beantwoorden met ja. Ik heb vooral veel t-shirts en topjes en ook de afdeling leggings en truien is de afgelopen 2 jaar flink gegroeid.

Spijkerbroeken heb ik dan weer heel weinig, ik heb toevallig pas 2 nieuwe gekocht in de sale, maar de andere 4 zijn oud en te wijd. De reden dat ik bijna nooit nieuwe jeans koop is omdat ik € 50 of meer gewoon te veel geld vind en meestal zitten ze of niet lekker of ze staan stom.

Maak je een foto van je eten vóórdat je het opeet?

Ja! Niet van mijn boterham met kaas of het koekje bij de koffie, maar als ik ergens ga eten, betrap ik mezelf erop dat ik alvorens aan te vallen, eerst toch even een foto wil maken, vooral als het er heel lekker en mooi opgemaakt uitziet. Soms heb ik zo’n trek in wat er voor me staat, dat ik mezelf eigenlijk een beetje martel door eerst nog een foto te willen maken, vooral als ik dat dan ook nog met Hipstamatic wil doen en eerst de juiste preset op moet zoeten. Honger!!

Draag je elke dag make-up?

Bijna wel, al merk ik dat ik in anderhalf jaar tijd veel minder ben gaan gebruiken. Ik heb tijden gehad dat ik dagelijks smokey eyes droeg. Inmiddels meestal naturel-tintjes met als grootste pré dat het sneller en makkelijker aan te brengen is en je foutjes makkelijker kunt corrigeren dan bij donkere oogschaduw.

Er zijn ook genoeg dagen dat ik geen zin heb in make-up en mezelf er vanaf maak met een snel lijntje kohl langs m’n wimper-rand en een beetje blush. Foundation en poeder gebruik ik sowieso bijna nooit meer, ik vind mijn huid mooier zoals ie er van nature uitziet en aangezien ik toch zelden of nooit oneffenheden heb, kan dat prima.

makeup winged eyeliner

Hoe stijl je meestal je haar?

Mijn haar heeft van nature een flinke slag en eigenlijk heb ik daar altijd al de pest aan gehad. Soms probeer ik het op te laten drogen zodat het z’n gang kan gaan, maar het zit nooit naar m’n zin. Als ik m’n haar gewassen heb, laat ik het in een strakke staart aan de lucht drogen en de volgende avond ga ik er met de stijltang doorheen. Ik was mijn haar maar één keer per week.

Het wordt ook nooit vet dus dan is één keer in de week wassen geen probleem. Ergens hoop ik dat wanneer ik eenmaal echt lang haar heb, het wel mooi staat met mijn natuurlijke slag en ik ook de stijltang niet meer nodig heb. Ondanks dat ik die ook maar één keer per week gebruik, is zo’n hete tang natuurlijk nooit fijn voor je haar.

Zie je er altijd representatief uit?

Volgens mij wel. Ik hoor regelmatig dat ik er altijd leuk en netjes verzorgd uitzie. Ik ben sowieso geen joggingpakken-type en zelfs al ben ik de hele dag thuis, wil ik er goed verzorgd bij lopen. Er zou maar iemand op visite komen of aan de deur staan…

Ik voel me kwetsbaar als ik er niet verzorgd uitzie, die enkele keer dat de bel gaat als ik nog in bed lig vind ik vreselijk, het idee dat iemand mij in ochtendjas en met slaaphoofd ziet vind ik echt onoverkomelijk.

Misschien is het niet helemaal zoals het hoort dat je zelfs in je eigen huis niet zorgeloos in joggingpak of een vaal shirt rond kan lopen omdat je op elke interactie van buitenaf voorbereid wil zijn, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar.