Als je goed opgelet hebt, dan heb je vast al het één en ander zien veranderen op EstrellaWeb in de afgelopen dagen. Ik raakte geïnspireerd door opmerkingen die mensen achterlieten bij de bezoekersenquête en zelfs door ‘t onlangs uitgebrachte iOS7 op m’n iPhone. Zoals dat wel vaker gaat met één van mijn beruchte design flows, viel ik van het één in het ander en heb ik het nodige aangepakt. Dit keer vooral op grafisch gebied.

Frontpage

Het eerste wat opvalt, is de nieuwe header. Toen ik eind juni een nieuw logo ontwierp, kreeg de header een opfrisbeurt, maar toch wilde ik uiteindelijk een nieuwe. Grappig is dat de header nu in dezelfde stijl is als graphics die ik eerder al maakte voor onder meer visitekaartjes.

De nieuwe bevat ook meer kleur, wat de site een minder klinische uitstraling geeft. Het resultaat bevalt mij in elk geval goed en ik hoop jou ook! Rustiger maar toch pakkend en het logo komt veel beter uit! Ook de achtergrondafbeelding (gedeelte onder de header) is subtiel veranderd.

Onlangs schreef ik dat ik social media icoontjes had geïnstalleerd in de zijbalk. Die staan er nog steeds, maar zijn vervangen door zelfgemaakte graphics die ik stijlvoller vind. Ook vernieuwd zijn de vierkante plaatjes die naast artikelen staan.

Ik heb meer eenheid en kleur aangebracht in het geheel en gebruik vanaf nu ook een vast format voor het maken van nieuwe. Het resultaat is een strakkere, rustigere maar toch ook wat meer kleurrijke omgeving.

Verder zijn er widgets uit de onderste balk verwijderd en nieuwe voor in de plaats gekomen. Eerst kon je zien welke muziek ik speelde in iTunes, maar omdat die meestal offline stond, heb ik ‘m eruit gekickt. Nu staat er een widget met random quotes.

De archief-widget die ernaast stond, is vervangen door één met een rijtje links naar artikelen met de meeste likes, al ben ik nog op zoek naar een andere widget die meer nut heeft, ik heb er tenslotte ook al één met recente likes. Last but not least is het kopteksten-lettertype gewijzigd in een meer ‘vrouwelijke’ stijl.

Pagina’s

De pagina’s Over mij en Over de site zijn volledig herschreven en hebben vanaf nu ook nieuwe graphics. De teksten zijn drastisch ingekort zodat het nu meer beknopte beschrijvingen zijn, in plaats van complete biografieën. De nieuwe graphics sluiten ook aan op de vernieuwde en strakkere uitstraling van de rest van de website. Clean but more colourful is het nieuwe thema!

Ook de pagina’s Contact en Fotografie hebben een flinke verandering ondergaan. De graphics bij de galerij zijn vervangen door nieuwe en de teksten hier en daar aangepast. Binnenkort voeg ik ook nieuwe foto’s toe. De tekst op de contactpagina is deels herschreven, er zijn graphics toegevoegd en andere verwijderd. Het lijstje samenwerkingen is compleet anders vormgegeven.

Artikelen

Ook op het gebied van tekst is er weer het nodige aangepast. Ik ben eens door de archieven gegaan en heb hier en daar te lange of erg rommelige titels gewijzigd. Compact is het helemaal, wat mij betreft!

Er zijn ook een aantal titels van vaste onderdelen gewijzigd, die ik niet langer meer leuk of pakkend genoeg vond. Kletspraat is gewijzigd in simpelweg Column met daarachter het onderwerp. Leuke Dingen Logjes heten nu Leuke Linkjes en blogposts met inspirerende citaten die voorheen de titel ‘And I Quote’ droegen, heten nu Words Tto Live By.

Bij het schrijven van tags zette ik altijd TAG in de titel, vanaf nu doe ik dat niet meer. Aan het icoontje en de intro van het artikel zie je gelijk al dat ‘t een tag is, dus totaal overbodig en space cluttering.

Verder heb ik een groot aantal intro’s voor terugkerende artikelen herschreven, gebruik ik vanaf nu als aanspreekvorm ‘je’ in plaats van ‘jullie’ (is toch net wat persoonlijker) en is er een nieuwe artikel-tag toegevoegd genaamd Travel.

Conclusie

Kun je je voorstellen dat ik een paar keer pas na vieren op bed lag? Er zit veel werk en tijd in deze aanpassingen, maar wat hou ik ervan! Laat mij maar klooien met grafische software en veel mooie items voor m’n blog maken. Misschien vinden sommigen de nieuwe superstrakke stijl wat zakelijk aandoen, maar dit is echt mijn ding en ik maak uiteindelijk toch wat ik zelf mooi vind. :-)

Pixels moeten zó strak en scherp zijn, dat je bij wijze van spreken je vingers eraan snijdt. Drop-shadows en vervaagde randjes zijn zó nineties! Desondanks doe ik natuurlijk wel mijn best om mijn site persoonlijke sjeu te geven, door de rood-tinten en bijvoorbeeld ook door bewust te kiezen voor ronde vormen bij de graphics. En natuurlijk mijn schrijfsels zelf!

Wat vind jij van de veranderingen?