Vandaag een korte post om je deelgenoot te maken van wat kleine veranderingen die ik onlangs heb doorgevoerd op mijn blog. Op andere blogs zie ik steeds vaker kleine icoontjes waarmee je door kunt klikken naar hun social media accountjes. Lekker compact en overzichtelijk dat wilde ik ook wel!

Kritisch als ik ben, nam ik niet met het eerste het beste genoegen en heb ik de icoontjes van de plug-in die ik ben gaan gebruiken, eerst aangepast en ik ben eigenlijk nog niet 100% tevreden. Natuurlijk heb ik niet per se een plug-in nodig om icoontjes met een linkje aan de zijbalk toe te voegen, maar de plug-in die ik nu gebruik, heeft wel wat voordelen en het is net zo makkelijk.

Het rijtje social media-iconen vervangt het onderdeel met RSS link en Facebook like widget. De zijbalk oogt gelijk een stuk rustiger. Ook het item waarin je kon zien welke posts je de komende tijd kom verwachten, is verdwenen, evenals de kalender, die alleen maar ruimte in beslag nam, zonder echt nuttig te zijn. De Bloglovin’ button is omhoog verhuisd en staat nu direct onder het socialmediagedeelte. De zijbalk is dus een stukje korter nu.

Ook heb ik de achtergrondafbeelding aangepast. De gestreepte rozerode balk die je sinds een tijdje ziet, maakte de tekst in het semi-transparante deel onderaan de pagina wat onduidelijker, dus heb ik hier een verloop aan toegevoegd. Ook is het onderdeel “Meest gelezen artikelen” weg, daarvoor in de plaats zie je nu een lijstje met posts die recent zijn geliket. Daar zit wat meer dynamiek in.