De afgelopen week weer behoorlijk wat foto’s gemaakt, ruim tachtig in zeven dagen tijd en dat zijn dan alleen de foto’s die ik heb gehouden. Ik maak ook met de iPhone namelijk veel meer foto’s dan dat ik uiteindelijk bewaar. Ondanks dat de afgelopen week niet zo overvol was als de weken ervoor, heb ik toch weer genoeg gedaan en gezien en me in elk geval prima vermaakt.

1 september

Als eerste één foto van vorige week zondag, die ik ‘s avonds nog maakte. het was eigenlijk een lucky shot, maar ik vind hem toch wel leuk geworden. Kleurrijk filtertje eroverheen en klaar ben je, verder valt er eigenlijk niet veel over deze foto te zeggen.

Voor het geval je je afvraagt waar m’n haar gebleven is: Ik was m’n haar altijd op zondag en totdat het droog is, draag ik het strak achterover in een staartje zodat het zo glad en steil mogelijk is tegen de tijd dat ik het met de stijltang ga bewerken. Aangezien mijn haar van nature flink wat slag heeft, is het geen doen om het los te laten hangen tijdens het drogen.

130901-ester

2 september

De bramen die ik de week ervoor bij oma geplukt had gekookt ● Naar Dordrecht om iets op te halen en Bas mocht mee ● Als je wat beter om je heen kijkt, is het helemaal zo’n rotstad niet, ik heb al best mooie plekjes kunnen vinden ● Koffie met gebak bij Konditorei van der Sterre, goddelijk! ● Samenvatting van kort bezoekje aan Dordt.

3 september

Een spijkerbroek kopen die én leuk staat en ook nog eens lekker zit lijkt in mijn geval meestal onmogelijk en ik begrijp nog steeds niet waarom. Nu is het me wel gelukt en hij was nog eens 50% afgeprijsd ook! Ik heb dezelfde inmiddels ook in donkerblauw ● Een foto van de krant waarin twee van m’n foto’s van de Zomerfeesten staan,

4 september

Woensdag niet veel bijzonders gedaan, wandelen en fietsen en een beetje in huis rommelen, dat was het wel zo’n beetje ● Een bankje aan de stadswal waar een soort spel op getekend is met krijt, wel grappig ● Mijn oude rondje over Woudrichem gefietst en even uitgerust bij de aanlegsteiger van de pont omdat ik veel last van rugpijn had gekregen onderweg.

De Merwedebrug op een artistieke manier vastgelegd ● Zonsondergang boven de Merwede, blijft mooi! ● Eén van mijn favoriete wegen in het Land van Altena, de Nieuwe Roef in Sleeuwijk, niet het meest fantastische uitzicht, wel lekker om flink door te rijden!

5 september

Donderdag begon met de standaard wandeling, waarbij ik deze motorfiets ergens tegenkwam, hij viel me vooral op door zijn uiterlijk in Anniversary-stijl (Yamaha liefhebbers weten nu wel waar ik het over heb) ● Laat in de middag even naar Oosterhout, wederom om iets op te halen. Ik had maar iets meer dan een half uur de tijd maar dat was genoeg, foto 2 en 3 maakte ik in deze leuke stad ● Vol gas weer terug naar Gorkum, hier op de brug bij Raamsdonksveer

6 september

Ook vrijdag weer de nodige kilometers afgelegd, dit raampje kwam ik onderweg ergens tegen ● Een lief klein roze bloemetje, geen idee hoe ‘t heet, het groeide ergens tussen de treden van een betonnen trap ● Origineel bedacht om aan te geven dat er een baby is geboren, een ooievaar die zogenaamd dwars door het raam heen is gevlogen, lollig!

De wandeling voortgezet in Woudrichem, waar Bas dikke vrienden werd met dit schaap ● De rest van de schapen had ‘t druk met bomen aanbidden ● Het mooie weer veranderde snel in een dreigende lucht ● Wandeling Woudrichem samengevat in een collage ● ‘s Avonds onder het genot van een prachtige avondlucht weer gewandeld en daarbij de laatste twee foto’s gemaakt.

7 september

Zaterdag met Martin gaan fietsen en naar Almkerk gereden om bij de Streekdagen te kijken. We hadden er niet op gerekend dat je entree moest betalen en zonder kaartje mocht je alleen bij de paarden kijken, ook goed ● Vervolgens door naar Nieuwendijk en daar ook gegeten, daar fotografeerde ik de Hortensia, het VW bordje en de lucht ● Op weg naar huis via het viaduct over de A27, mooi gezicht altijd, zo van bovenaf.

8 september

De laatste dag van de week alweer. Vanmiddag het plan opgevat om een stevige wandeling van 2 uur of langer te gaan maken en dat is prima gelukt. Onderweg de eerste drie foto’s gemaakt ● De route die we gelopen hebben, ik vind het soms leuk om een soort mikado te spelen met straten: Zoveel mogelijk straten doorkruisen, maar dan zonder stukken te overlappen. Op een paar korte stukjes van bij elkaar hooguit honderd meter na, is het me nog gelukt ook. De totale afstand die we gelopen hebben is elf kilometer. Eenmaal thuis had ik een kop als een tomaat!