Week 37, als je aan de ‘verkeerde kant’ van ‘t jaar zit, lijken de weken elkaar opeens op te volgen in het tempo van dagen, of ligt dat soms aan mij? De afgelopen week was lekker rustig, niet gefietst en ook niet overdreven veel gewandeld, wel veel films gekeken en liters thee gedronken. Ik begin me meer en meer in te stellen op het feit dat de zomer voorbij is en de herfst begonnen.

maandag 9 september

Maandag was niet helemaal mijn dag, ik had opnieuw last van vliegen en nadat ik daar weer voor gespoten had en noodgedwongen m’n huisdieren even in de keuken had gezet terwijl ik snel even een boodschap ging toen, trof ik eenmaal thuis mijn vliegengordijn wat voor de achterdeur hangt gesloopt aan, Bas had zijn ongenoegen omgezet in daden. Het heeft me de hele middag en avond gekost om een nieuw gordijn te maken en ik was dus not amused door zijn actie.

Bas had het deurgordijn gesloopt

dinsdag 10 september

Dinsdag wel gewandeld, maar het was regenachtig, net als de rest van de week, het leverde wel dit melancholieke plaatje van de Havendijk op ● De zoveelste foto van molen de Hoop ● Bas en ik waren weer vriendjes na zijn actie van maandag, hij lag hier lekker te pitten in zijn mandje ● Zelf heb ik een groot gedeelte van de dag doorgebracht met liggen en hangen op de bank, de zon scheen af en toe en dat was best lekker eigenlijk ● Molly had mijn plekje in de zon ook ontdekt en kwam bij me liggen ● Thee en een stukje chocolade, het leven is zo slecht nog niet.

woensdag 11 september

Dit plekje blijf ik maar op de foto zetten, ik moet echt eens iets anders verzinnen, maar het blijft gewoon mooi en zeker met zo’n dikke wolkenlucht erboven hééft het gewoon iets. Op de achtergrond zie je trouwens het podium voor het Lingehaven-concert in aanbouw.

Later die week zou ik een avond en een middag verkeer gaan regelen voor dit evenement. In de rest van de week heb ik ook nog genoeg keer op dit punt gestaan om er verschillende dreigende luchten overheen te zien drijven. Het zou misschien een grappig idee zijn om een serie foto’s te maken vanaf exact hetzelfde punt, maar dan met verschillende weersomstandigheden.

Lingehaven in zwart-wit

donderdag 12 september

De stad in geweest, op zoek naar een grijs capuchonvestje (en niet gevonden, maar inmiddels wel mijn minstens 10 jaar oude Adidasvestje herontdekt) en deze grappige koffiebekers met de opdruk “Confidence is not for sale” in een kledingwinkel zien staan. Ik zou bijna gevraagd hebben of die bekers wel for sale waren, ik vind ze zo grappig! ● Een lieve kat geaaid onderweg die mij geloof ik ook wel aardig vond ● Met Bas naar V&D, hij is gek op roltrappen ● Bij La Place een kommetje tomatensoep en frietjes gegeten, het rook er zo lekker! Helaas kon ik het niet allemaal op, mijn ogen waren duidelijk groter geweest dan m’n maag.

vrijdag 13 september

Vrijdagavond verkeer regelen tijdens het Lingehaven-concert, ik heb er van zeven tot elf gestaan en helaas is er in die tijd nogal wat regen gevallen. Veel verkeer viel er ook niet te regelen op de plek waar ik stond. We waren daar met 2 regelaars om fietsers te vragen af te stappen en verder te lopen en ik kan je vertellen dat de tijd dan echt voorbij kruipt als je in de stromende regen niks staat te doen. Wel kon ik genieten van de indrukwekkende klanken van het concert zelf.

Regenachtig Lingehaven-concert

zaterdag 14 september

Ondanks dat ik aanvankelijk alleen vrijdagavond bij het Lingehaven-concert zou zijn, had ik die avond toegezegd ook zaterdagmiddag van 12 tot 3 wel te willen komen. Achteraf had ik daar wel spijt van, want ik voelde me al sinds vrijdagmorgen niet lekker en ik had door het avondje staan in de regen erg veel rugpijn. Maar beloofd is beloofd, dus heb ik er weer gestaan en weer praktisch niks te doen gehad.

Deze meisjes in gewaden moesten een dansje uitvoeren op het podium ● Crewshirt gekregen van de organisatie. Herenmaat XL, dus lekker om in te slapen ● Ondanks dat ik aanvankelijk plannen had voor zaterdagavond, heb ik alles afgeblazen omdat ik me te beroerd voelde om nog de deur uit te gaan, dik ingepakt op de bank een beetje tv kijken beviel me eigenlijk wel prima.

zondag 15 september

Vanmorgen kon ik amper bewegen van de rugpijn en ik was ook snotterig, dus mijn banksessie voortgezet, vergezeld van Bas en Micky, een leuk boek, liters thee en een deken. Uiteraard hoop ik wel dat ik me morgen op alle fronten weer iets beter voel, maar ik duik niet voor niets gelijk na het publiceren van dit artikeltje m’n bed in. Het was in elk geval een relaxte dag op deze manier, na de volle weekends van de laatste tijd is dat stiekem ook best wel eens lekker!

Met Bas op schoot