Vandaag weer een “ik maak me er even gemakkelijk vanaf” blogpost, aangezien ik me al een paar dagen niet top voel en gisteravond tijdens ‘t bloggen, liever in bed had gelegen. Tags zijn volgens mij echt onuitputtelijk in het blogcircuit en ik blijf ze leuk vinden! Dit keer één met het thema herfst. Ondanks dat het momenteel best mooi weer is en je het zelfs nazomer zou kunnen noemen, ben ik al helemaal ingesteld op de herfst en ben ik er klaar voor!

Favoriet aan de herfst

Ondanks dat ik het grootste gedeelte van mijn leven een ontzettende hekel aan de herfst heb gehad, weet ik dit seizoen de laatste jaren toch wel te waarderen. De herfst heeft voor mij vooral een hoog knusheidsgehalte.

Liters thee, lekker onder een dekentje op de bank met een hond of kat op schoot, kaarsjes aan, dat soort dingen. Ondanks dat ik altijd alleen ben, kan ik mijn huisje echt wel gezellig maken en het ook fijn hebben. Dat is denk ik voor mij wel het fijnste van de herfst. En natuurlijk de mooie herfstcollecties die in de winkels hangen en niet te vergeten mooie kleuren in de natuur!

Samen met Bas

Favoriet drankje

Hete choco met slagroom en wat kaneel. Er gaat geen herfst voorbij, zonder dat ik dat meerdere keren gedronken heb. Ook thee is favoriet, met name Chai, zoethout, Sterrenmunt en Minty Morocco, maar warme chocolademelk is toch wel de winnaar, al drink ik dat minder vaak dan thee, maar dat heeft met andere dingen te maken dan met mate van smakelijkheid! 🙂

Favoriete geurkaars

Alles behalve vanille! Ik heb echt een ongelofelijke hekel aan die geur! Ik hou van warme geuren zoals kaneel, cranberry en zoethout. Dat soort dingen ruik ik het liefst in de herfst, maar eigenlijk vind ik de meeste geurkaarsen lekker ruiken. Voorwaarde is wel dat je ze goed ruikt en niet alleen als ze net uit de verpakking komen. Daar is namelijk nogal veel verschil in!

Beste lipstick

Donkerrood! Ik wil eigenlijk ook nog een wijnrode lipstick, maar donkerrood vind ik een prachtige herfstkleur! Ik heb lang gedacht dat ‘t mij niet stond omdat ik een lichte huid heb, maar de combinatie roomblanke huid en donkerrode lipstick heeft juist wel iets, dat hoor ik in elk geval vaker en ik vind het zelf ook mooi staan. Aan rode lipstick moet je sowieso wennen, vind ik.

Met rode lipstick

Favoriete oogschaduwkleuren

Wijnrood! Ook burgundy genoemd. Dat is echt helemaal mijn ding op ‘t moment. Qua kleding, maar ook op het gebied van make-up, perfect voor de herfst! Verder hou ik ook van kopertinten en grijs.

Favoriete muziek

Het is niet zo dat ik in een bepaald seizoen eerder naar bepaalde muziek luister, maar misschien dat ik in de herfstmaanden eerder naar rustigere muziek neig dan in bijvoorbeeld de zomer. Het singer-songwriter genre en blues komen in de buurt van wat bij herfst past.

Favoriete outfit

Sweaters! Ik schreef pas al dat ik die helemaal ontdekt heb! Ik combineer ze het liefst met een skinny jeans of legging met sneakers of laarsjes. Snel, simpel, comfortabel en toch ook leuk. O ja, en vesten, bij voorkeur capuchonvesten, hoodies dus.

Woudrichem in de regen

Herfst-verwennerijtje

Mezelf een middagje shoppen gunnen en me verlekkeren aan de najaarscollecties, na een koude wandeling of onverwachtse bui op m’n hoofd een hete douche nemen en daarna in slaapkleding op de bank kruipen en een fijne geurkaars aansteken.

Ik vind dat je jezelf zo nu en dan wat moet gunnen, daar hoeft ‘t overigens geen herfst voor te zijn en het hoeft ook niet altijd geld te kosten. Gewoon de kleine dingen kunnen je al een fijn gevoel bezorgen!

Favoriete plek om te zijn

Home is where the heart is, dus mijn eigen huis natuurlijk. Daar waar de geurkaarsen en de wierookstokjes branden, mijn rode leren hoekbank en het geblokte dekentje uitnodigend lonken, waar mijn huisdieren altijd blij zijn om me te zien en het adres wat R gelukkig ook nog steeds weet te vinden. 🙂 Maar zonder dollen: Mijn huis is mijn thuis. Ik zou nergens anders willen wonen, al heb ik in mijn ouderlijk huis ook nog steeds een huiselijk gevoel.