Ondanks dat de laatste tag van nog geen week geleden is, vandaag alweer één. Ik ben namelijk getagd door Ilse. De tag heet Liebster award. Ondanks dat ik weet wat liebster betekent, kan ik de naam niet echt plaatsen. Het is in elk geval leuk dat ik getagd ben. Allereerst elf random feitjes over mij en daarna 11 vragen die ik voorgeschoteld heb gekregen. Veel leesplezier!

Feitjes

 • Ik ben volgens mij een record aan het vestigen qua van langste periode single zijn. In elk geval voor mensen van mijn leeftijd. In april 2014 ben ik tien jaar single, tenzij er voor die tijd iets verandert, maar daar reken ik niet op. Ondanks dat ik al jaren roep dat ik geen relatie wil, ben ik nog steeds verliefd op R en hoop ik dat ‘t met hem iets wordt, maar die kans is klein.
 • Ik heb ooit stekeltjeshaar gehad, héél lang geleden, ik was 15 of zo. Lelijk dat het was! Maar ik heb wel meer kapsels gehad die vreselijk waren, een permanentje bijvoorbeeld.
 • Ik vind wijn helemaal niks, geef mij maar een biertje
 • Jarenlang kende ik alle tarieven van PostNL uit m’n hoofd en wist gelijk hoeveel postzegels er op een poststuk moesten, als ik het in m’n handen had. Niet veel later heb ik dat opgegeven, omdat de prijsverhogingen in zo’n hoog tempo werden doorgevoerd, dat ‘t geen zin meer had om mezelf dat telkens weer aan te leren. Wel weet ik nog altijd hoeveel postzegels ergens op moeten zonder het te wegen, maar het bedrag moet ik soms opzoeken.
 • Ik heb een hekel aan nagels lakken
 • Ik heb ooit mijn Open Water duikbrevet gehaald, wat inmiddels allang verlopen is.
 • Vroeger kon ik niet fotograferen, ik had er het minste talent voor en ook geen interesse.
 • Ik kijk heel weinig TV, maar bij tijd en wijle wel veel films.
 • Ik ben een koukleum, begin vaak eind september al met elektrische deken aanzetten, zodat ik in een warm bed kan stappen. Dat blijf ik meestal doen tot eind maart.
 • Ik heb nog nooit een date gehad, wel relaties, maar dat liep gewoon anders.
 • Kip vind ik vies. Er zijn veel dingen die ik niet lust en die vallen voornamelijk in de categorie vlees, maar kip vind ik echt erg. Alleen de geur al! Ik kan ook niet van mijn eten genieten als iemand vlakbij me kip zit te eten. Vroeger heb ik het wel gegeten, maar dat was geen pretje.

Meer feitjes over mij kun je ook lezen in dit artikel wat ik eind 2012 schreef.

Vragen

1. Waar ben je bang voor?

Zoals ik wel vaker heb verteld, ben ik bang voor kanker en daarnaast ook voor wespen. Verder ben ik soms bang in het donker en van horrorfilms.

2. Hoe lang blog je al?

EstrellaWeb bestaat sinds 2002, al was mijn site en met name de inhoud van mijn website niet te vergelijken met het soort blogposts wat ik tegenwoordig schrijf.

3. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik vond ‘t leuk om een soort dagboekje bij te houden op internet, in het begin las geen hond het en ik moet zeggen dat het lang heeft geduurd voordat ik een beetje bezoekers begon te krijgen. Ik zat in de tijd dat ik begon met schrijven slecht in m’n vel en schreef ook dingen van me af.

Achteraf niet slim, omdat ik me daarmee kwetsbaar opstelde, waardoor anonieme mensen zich geroepen voelden om mij flink te grazen te nemen met hatelijke reacties. Ik heb dat lange tijd gezien als ‘mijn eigen schuld’, maar aan de andere kant is het wel erg triest als je juist gemeen gaat doen als iemand zich kwetsbaar toont, dat heeft niks met ‘erom vragen’ te maken, vind ik.

4. Wat is je favoriete nummer aller tijden?

Ik vind veel muziek geweldig en ontdek regelmatig nieuwe pareltjes die direct naar m’n lijst van klassiekers gaan, maar één favoriet nummer aller tijden, nee. Een nummer wat er wel in de buurt komt is Nothing else matters van Metallica.

5. Vind je jezelf mooi?

Nope. Doordat ik BDD heb, is het onmogelijk mezelf mooi te vinden. Natuurlijk heb ik ook goede dagen, maar mezelf mooi vinden zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Er is altijd wel iets wat mijn aandacht trekt en waar ik me klote en onzeker door voel.

Ik heb wel geluk dat ik me pas later dan de gemiddelde vrouw bewust werd van m’n uiterlijk, vanaf dat moment was het gelijk zoals nu, ik weet niet beter. Voor die tijd was uiterlijk puur een functioneel jasje om te kunnen leven.

6. Wat wil je nog bereiken in je leven?

De meeste mensen van mijn leeftijd zijn allang gesetteld, hebben gespaard, een goeie baan en als het even kan een eigen huis. Ik heb niet eens genoeg geld om een iPad te kopen en kijk niet verder dan het einde van het jaar. Het interesseert me gewoon niet.

Ik ben geen planner, ik leef bij de dag. Op die manier zou ik voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan, maar aan de andere kant: Je kunt zoveel plannen, het kan heel anders lopen. Ik leef al tien jaar op deze manier en het gaat prima. Ik heb ooit het huisje-boompje-beestje leven gehad en dat paste niet bij mij, ik werd er ongelukkig van. Er is dus niets wat ik nog zou willen bereiken.

7. Ben je gelovig?

Ik ben christelijk opgevoed, maar gaandeweg heb ik daar mijn eigen visie op gekregen. Ik geloof niet in hoop en geloof. Door de jaren heen heb ik meegemaakt dat dit soort dingen op een illusie gebaseerd waren. Het idee dat mensen houvast hebben kan ik begrijpen, maar voor mij werkt ‘t niet. Waarom zou je jezelf blij maken met iets waarvan je niet eens zeker weet of het bestaat? Ik snap dat niet. Bij mij valt of staat iets bij feiten, anders niet. No proof, no glory.

8. Heb je een kledingstuk of juweel waar je erg aan gehecht bent?

Ik ben gek op kleding en shoppen, maar er zit altijd veel ‘beweging’ in mijn garderobe en er zijn nog maar weinig dingen die ik heel lang heb. Het oudste kledingstuk was een zwarte jeans die ik al meer dan dertien jaar had en die nog steeds paste, maar die was echt versleten. Kostbare juwelen heb ik sowieso niet, het enige kledingstuk wat ik kan bedenken, is mijn acht jaar oude winterjas. Ik heb inmiddels een nieuwe, maar die oude vind ik eigenlijk leuker.

9. Wat is jouw droom job?

Ik heb mijn leven ingericht op het ontbreken van een baan en als dat verandert, weet ik nu al dat dat mijn leven zou ontwrichten. Sowieso is de kans dat ik als eind-dertiger met een flinke visuele beperking en moeilijke rug aan de bak kom, erg klein.

Wat me wel leuk zou lijken is freelance schrijven voor een redactie van een klein tijdschrift of lokaal krantje. Ik ben in 2009 bij toeval in het redactiewerk gerold en heb dat vier jaar op vrijwillige basis gedaan. Ondanks dat ik al jaren bezig was met grafisch ontwerp en webdesign, bleek ik juist in dat werk mijn ei kwijt te kunnen.

10. Hoeveel talen spreek je?

Ik zou willen dat ik nu met een cijfer boven de vijf op de proppen kon komen, maar helaas zou ik dan liegen. Ik spreek en lees vloeiend Engels en een beetje Duits, en Nederlands natuurlijk.

11. In welk boek ben je momenteel bezig?

Het roer om van Lucy Diamond. Een roman over een succesvolle zakenvrouw die alles heeft wat haar hartje begeert, maar wat op een gegeven moment misloopt, waardoor ze bij haar ouders in moet trekken. Ik heb er nog maar twee bladzijden in gelezen en weet nog niet of ik het iets vind.