Ik had weer eens zin in een tag en omdat ik de afgelopen tijd geen nieuwe ben tegengekomen die ik leuk genoeg vond om zelf ook te doen, ben ik maar op zoek gegaan. Ik zou er nog wel eens één zelf willen bedenken, maar daar heb ik niet altijd zin in. Grappig is trouwens wel dat de Little Me tag die ik juni dit jaar bedacht, door verschillende blogs is overgenomen. Zonder vermelding, dat dan weer wel.

De tag van vandaag is niet echt een vragenlijstje, maar meer een soort open vragen. Een opsomming van likes en dislikes. tien dingen die ik erg leuk vind en tien dingen die ik helemaal niet leuk vind dus. Dat wordt even nadenken, om met iets origineels op de proppen te komen! Ik vond deze tag trouwens op de blog Teddlicious.

Likes
 • Hij kon niet uitblijven, pakketjes ontvangen. Al maandenlang eigenlijk niet eens meer om de pakketjes zelf, maar vanwege degene die ze brengt…
 • Een lager gewicht op de weegschaal zien, terwijl ik dat juist niet verwacht had, andersom is trouwens gelijk een ontzettend grote dislike :-) Denk dat we ons daar allemaal wel in herkennen.
 • Totaal onverwachts de eerste de beste trein, bus of veerpont pakken en gewoon maar ergens heen gaan. Bekend of onbekend terrein maakt niet eens zoveel uit, als het maar aanvoelt als een uitstapje. Ik presteer het soms zelfs nog om een echt vakantiegevoel te creëren tijdens een middagje in een plaats waar ik vaak kom.
 • Motorrijden. Dit jaar was het rustig op dat gebied (3 ritjes in één jaar tijd), maar ik hou er nog steeds van. Het gevoel een eenheid te vormen met de machine en de snelheid.

Mijn Canon EOS 700D

 • Een item bemachtigen waar je veel moeite voor hebt gedaan of lang voor hebt gespaard. Afgelopen jaar kocht ik na lang sparen eindelijk mijn eerste spiegelreflexcamera, wat ontzettend veel voldoening gaf.
  Maar ook als ik ergens veel moeite voor heb gedaan en wekenlang aan het zoeken ben geweest. Bijvoorbeeld voor de speciale hondenlijn die ik in augustus voor Bas heb gekocht, het geeft een voldaan gevoel als ik er tóch in slaag om zo’n ding te scoren.
 • Een superhandige app ontdekken voor m’n iPhone en die vervolgens gelijk in gebruik nemen en inrichten. Onlangs ben ik bijvoorbeeld na jaren overgestapt op SimpleNote, nadat ik steeds vaker ruzie had met Evernote en dat geeft gewoon een goed gevoel.
 • Echt lekker eten. Gek genoeg doe ik dat maar zelden. Ik kook thuis bijna nooit omdat ik er een hekel aan heb en ik vind het dan ook nooit heel bijzonder. Als ik een keer uit eten ga of bij familie eet, kan ik echt intens genieten van écht lekker eten. Het is overigens niet zo dat ik niet kan koken, maar ik heb er een enorme hekel aan en dan ram je gewoon wat dingen in een pan zonder er echt moeite voor te doen om er iets lekkers van te maken.
 • Een goede film. Ik kijk ontzettend veel films, de meesten zijn wel leuk en er komt er maar zelden één boven het maaiveld uit. Op het moment dat ik eindelijk weer zo’n film te pakken heb die me helemaal het verhaal in trekt en waar ik van het begin tot eind door geboeid door blijf, heerlijk!
 • Problemen oplossen met CSS / PHP. Ondanks dat WordPress zelfs voor mensen met geen enkele kennis van webdesign te gebruiken is, valt er altijd nog wel wat aan te knutselen als je die kennis wel hebt. Mijn versie van WordPress en met name het thema heb ik door de jaren heen al op diverse manieren aan mijn wensen aangepast.
  Maar af en toe kom ik iets tegen wat ik maar niet krijg zoals ik het wil. Soms gaan er dagen overheen waarbij ik steeds weer de code in duik en dan dat moment dat het wel lukt, dat is grandioos! En ja, ik ben een geek, ik weet ‘t :-)
 • Het perfecte kledingstuk vinden. Een jeans die goed zit en ook nog leuk staat, dat mooie zwarte jurkje wat perfect afkleedt en ook nog eens goedkoop is of die schoenen die precies de juiste pasvorm, kleur, hoogte en uitstraling hebben. Tegen dat gevoel kan weinig op. :-)

Dislikes
 • In de stromende regen de deur uit moeten. Ik heb op dat gebied wel een luxepositie. Ik heb namelijk geen school of werk waar ik dagelijks naartoe moet, maar ik heb wel eens afspraken en soms kan het gebeuren dat het dan net stort van de regen. Ik heb een goede regenjas, maar prettig is het nooit.
 • Mijn iPhone die voor het einde van de dag al leeg is. Normaal doe ik precies één dag met de accu van m’n iPhone, maar als ik de hele dag onderweg ben geweest en hij dus eerder leeg is geraakt door gebruik van mobiele data in plaats van wifi, vind ik dat niet altijd handig, met name als ik voorlopig nog niet thuis ben en mijn mobiel dan al leeg is. Vooral omdat ik hem soms nodig heb als navigatie en overal graag foto’s maak, zijn dat echte baalmomentjes.
 • Nagels lakken. Ja, ik weet dat de gemiddelde vrouw dol is op gelakte nageltjes, maar bij mij breekt de pleuris uit als ik dat doe. Ik vind het een rotklus en lastig om het netjes te doen en vervolgens moet ik dan ook nog minimaal een half uur met m’n handen gaan zitten wapperen om de boel te laten drogen, om er vervolgens achter te komen dat het dan alleen nog maar luchtdroog is, zoals de vakman dat noemt. Uiteindelijk heb ik meestal binnen een halve dag al gechipte nagellak en als je de rotzooi er dan af haalt, moet je zo hard boenen totdat je nagels er bijna af vallen om alle restjes weg te krijgen.
 • Vervelende gesprekken waar je je uren later nog klote door voelt. Dag goed humeur!
 • Een broodje filet americain met komkommer en ijsbergsla halen bij Bakker Bart en bij thuiskomst constateren dat die Italiaanse bol een paar uurtjes te veel in de vitrine heeft gelegen. Droge hap!
 • M’n pijlen gericht hebben op dat ene truitje om er dan achter te komen dat er nergens een maat M meer te bekennen is, ook op de webshop en in het filiaal in een andere stad (waar ik dan natuurlijk zelfs speciaal naartoe gegaan ben) niet meer. Maar ik wilde het zo graag!

 • Mijn gel-eyeliner die na drie keer knipperen grotendeels in mijn uitgerekend vandaag perfecte oogschaduw belandt. Gelukkig gebeurt dit alleen als ie eigenlijk al te oud en daardoor ‘plakkerig’ geworden is en bij goedkopere varianten die juist heel vloeibaar zijn.
 • Onzekerheid, in alle mogelijke varianten. M’n uiterlijk, op liefdesgebied, wel of niet ergens heen kunnen, name it. Echt, ik kan geen dingen bedenken waar ik een grotere hekel aan heb dan dat.
 • Slaaptekort. Ik heb acht uur op een nacht echt nodig, als het kan meer. Bij minder presteer ik niet goed, ben ik de hele dag hangerig en loom en de inspiratie voor wat dan ook is echt ver te zoeken. Soms heb ik periodes dat ik slecht slaap, gewoon omdat het zo komt, of doordat ik veel pieker over bepaalde onderwerpen. Ongeacht de reden, vind ik slaaptekort echt vreselijk.
 • Hevige emoties. Het klinkt misschien gek, maar ik heb echt hekel aan hevige emoties. Niet alleen bij een ander, maar ook bij mezelf. Ik kan er niet goed mee overweg, wil het niet en verzet me ertegen. Ik kan er erg slecht tegen als emoties grip op me hebben, ik wil het juist andersom: Alles onder controle, dat is wel een beetje mijn motto op dat gebied. Helaas lukt dat niet altijd.

Wat is de eerste like en dislike die in jouw hoofd opkomt?