Er is zo’n liedje met de zin: “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Ik schreef al eens eerder dat ik er vaak heel bewust mee bezig ben om te genieten van kleine dingen. Omdat we ze gauw vergeten of er totaal aan voorbij gaan.

Vooral op dagen dat ik aan het piekeren ben en bepaalde gedachten rondjes blijven draaien in mijn hoofd, betrap ik mezelf erop dat ik me afsluit voor mijn omgeving en amper op mooie of fijne dingen let. Dat maakt mij geen pessimist. Het maakt mij een mens met twijfels, angsten en imperfecties, Net als iedereen dus eigenlijk.

Deze tag gaat ook over genieten van de kleine dingen, in de vorm van een serie afbeeldingen met tekst erop. Een leuke tip die ook perfect op dit thema aansluit, is de serie Little Life Instructions op de blog van Kimberly, heel fijne artikelen!

Zo’n moment dat ik de zon door een dek van oranje herfstbladeren zie schijnen kan me echt een geluksgevoel bezorgen en dus ook een glimlach. Accentjes vind ik leuk, met name Engelse of Ierse accentjes kan ik erg blij van worden, maar ook bepaalde Nederlandse accenten. Nog leuker? Mensen die hun accent proberen te verdoezelen om ‘netjes’ te praten. Aandoenlijk!

Gister schreef ik er al over, dat ik ontzettend blij kan worden van de herfstcollecties, genoeg reden tot lachen dus, alhoewel ik me natuurlijk niet al te veel moet uitleven met shoppen, want dan lach ik als een boer met kiespijn. Laarzen met studs vallen misschien niet helemaal in de categorie ‘ga ik van glimlachen’ maar meer ‘ga ik van kwijlen’, maar evengoed erg leuk!

Sweaters en lange wijde truien, kom maar door! Als ik dan op de bank gesetteld zit in zo’n fijne woontrui met een leuk boek of een mooie film voorhanden, kan ik me daar erg gelukkig mee voelen ja. Foto’s maken van de omgeving doe ik heel veel en ik geniet daar nog steeds van, nu alleen nog zien dat ik mezelf zover krijg weer meer met mijn Canon te gaan doen voordat het te koud is om buiten op fotojacht te gaan.

Muziek is het enige wat mij echt kan raken. In tegenstelling tot films of boeken. Ik heb me door de jaren heen grotendeels afgesloten uit zelfbescherming, maar alleen muziek komt nog op plekken waar ik niemand toelaat.

Als ik mezelf een moment gun om met m’n koptelefoon naar muziek te luisteren, werkt dat beter dan een psycholoog. Emoties komen los, herinneringen komen boven. Muziek doet veel met me en op zo’n moment gaat de wereld dus echt even offline. Ik kan er emotioneel van worden, maar er ook van glimlachen. Heerlijk!

Software updates. Ja, daar heb ik iets mee. Al zolang ik me herinner, heb ik het leuk gevonden om What’s New tekstbestandjes te lezen die geleverd werden bij software updates. Later werden dat vermeldingen op websites en nóg later kregen we apps. Zeker sinds iOS7, kijk ik reikhalzend uit naar updates en check de App Store meerdere keren per dag.

Ik wist niet eens dat er een naam voor was, maar wist gelijk wat bedoeld werd. Ik kan inderdaad wel glimlachen om dagen dat ik m’n uiterlijk redelijk kan accepteren. Aangezien die dagen of momenten maar zelden voorkomen, ben ik er extra blij mee. Tijd spenderen met mijn huisdieren brengt eigenlijk altijd glimlachjes met zich mee. Om slimme acties, lieve blikken of ondeugd waar ik wel om kan lachen. Het blijven toch mijn beestjes en ik ben er gek op.

Misschien wat in één lijn met de software-updates, maar toch ook weer anders. Soms ligt het maanden stil, maar dan opeens download ik weer de ene na de andere app waarover ik iets heb gelezen op bijvoorbeeld iPhoneClub.

Onlangs had ik ook weer zo’n periode. Ik kan er echt uren voor uittrekken om op m’n gemak zo’n app uit te testen en te bekijken of ie voor mij toegevoegde waarde heeft. Herinneringen die ik nooit zal vergeten, brengen vaak ook een glimlach.

Ondanks dat ik sneeuw niet meer zo leuk vind maar vooral lastig en koud, vind ik die eerste sneeuwvlokken nog wel wat hebben. Het moment dat het voor het eerst weer gaat sneeuwen, brengt toch iets kinderlijks in je naar boven. Aardbeien kan ik nooit genoeg van krijgen, maar die allereerste bite is met niets te vergelijken! Het water loopt me nu alweer in de mond!

Meer redenen om te glimlachen: Een onverwachts lief berichtje van iemand die ik nauwelijks ken en waar ik het niet van verwachtte, de aanwezigheid van R, spontaan ergens heen gaan, gekke stemmetjes opzetten tegen Bas, een foto, liedje of voorwerp vinden die ik haast vergeten was.

Dokter Tinus, een nieuw paadje ontdekken, pannenkoeken eten met de hond, foto’s van Chris Pine (zónder baard), na heel veel moeite toch ergens in slagen, complimentjes over mijn oude fiets of over mijn haar op een dag dat het voor geen meter zit, een fijn nieuw haar-product ontdekken, wildvreemde mensen een complimentje geven.

Wat zijn jouw reasons to smile?