Vraag een Engelsman of hij (of zij) de keten Marks & Spencer kent en je zult ongetwijfeld een bevestigend antwoord krijgen. In tijdschriften, boeken en zelfs sommige films kom je de naam geregeld tegen en het is onder de Engelsen inmiddels blijkbaar een begrip op zich, misschien net zoiets als de Walmart dat is voor Amerikanen, maar dan anders.

Inmiddels is de keten voor de rest van Europa niet onbereikbaar meer. Er is namelijk een webshop die onder meer Fransen, Duitsers en Nederlanders in hun shopping need tegemoet komt! Natuurlijk is winkelen op een website anders dan de ervaring van rondlopen in een indrukwekkend pand van enkele honderden vierkante meters groot vol kleding en ander moois, maar online shoppen heeft ook zo z’n voordelen.

Marks & Spencer heeft overigens sinds het voorjaar van 2013 wel een ruime conceptstore van M&S in de Kalverstraat in Amsterdam zitten, welke onderdeel is van een Clicks & Bricks strategie, waar in Frankrijk ook al succes mee behaald is. Woon je niet in de buurt van Amsterdam of shop je gewoon liever net zo makkelijk online, dan is er dus de webshop.

Hier kun je terecht voor dames, heren en kinderkleding en er zijn rubrieken voor aanbiedingen, lingerie, wonen en een kerstafdeling. De shop ziet er clean en overzichtelijk uit, met opvallend mooie en stijlvolle foto’s. Behalve de collecties van M&S zelf, worden ook merken als Indigo, Twiggy, North Coast en Per Una verkocht.

De prijzen zijn vrij uiteenlopend door de verschillende merken. Van een spaghettitopje voor een tientje, tot een eenvoudige blouse van tachtig euro. Daarmee is Marks & Spencer minder budget dan bijvoorbeeld H&M of Primark, maar gezien de uitstraling. ga ik er vanuit dat je wel kwaliteit voor je geld krijgt.

Leuk is dat je per rubriek ook nog wat thema-onderdelen hebt, bijvoorbeeld so British, wet weather en Halloween. Dat geeft de shop een originele twist waardoor het geheel iets minder zakelijk aanvoelt. Bezorgen kost € 4.99 en is momenteel gratis bij bestellingen boven € 99. In Nederland kun je je bestelling trouwens betalen via Mastercard, VISA en iDEAL.

Marks & Spencer is een leuke aanvulling op de lijst met Nederlandse webshops, met een ruim assortiment in diverse categorieën, uiteenlopende prijzen en een prima uitstraling waarbij het minimalistische en ietwat zakelijke uiterlijk wordt gecompenseerd door prachtige foto’s.

Heb jij al eens bij Marks & Spencer geshopt?