Op Facebook liet ik al weten dat ik deze week met twee nieuwe series zou starten. Gister heb je kennisgemaakt met de 10 Tips serie, vandaag is de eerste editie van “Meet the blogger”, waarin ik diverse bloggers interview.

Op deze manier krijg je een aardige indruk van de persoon achter de site en voor de blogger zelf is het een leuke manier om bezoekers te vergaren. Wie weet werk ik deze serie uiteindelijk verder uit en ga ik in de toekomst ook mensen met een leuke hobby of beroep interviewen. Ik stel je graag voor aan de eerste blogger!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Nicky Morren, 22 jaar en één van de weinige Belgen in de blogosfeer. Ik studeer Marketing in Hasselt en daar zit ik nu in m’n tweede jaar. Verder kennen mensen me als iemand die te veel katten heeft (vind je 5 veel?) en graag foto’s maakt. In het bijzonder van eten (nee, niemand die met mij gaat lunchen of dineren is veilig!) en dingen die ze onderweg tegenkomt. Door de week ben ik op school of in de fitness te vinden, mijn weekends spendeer ik bij mijn vriend.

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Mijn blog gaat over reizen in (voornamelijk) België. Reizen in de breedste zin van het woord: Waar kan ik overnachten? Waar kan ik lekker eten? Wat valt er allemaal te zien? Welke evenementen zijn er zoal?

Wat zijn de streekproducten van deze plaats? Ik reis heel graag met de trein door heel België en sinds ik mijn vriend ken, kom ik ook wel eens in Nederland en Duitsland, dus daarover lees je ook wel eens iets. Ooit (lees: als ik het geld heb) wil ik verder dan de grenzen van België, Nederland en Duitsland. Dan ga je op mijn blog over de hele wereld kunnen lezen!

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Ik miste een site zoals de mijne. Als je naar een stad gaat, wil je soms op voorhand weten wat je zéker gezien moet hebben en waar je eventueel kan eten. Op toeristische sites vind je natuurlijk de belangrijkste must-sees, maar dat blijft meestal bij één foto en een blokje tekst.

Ook reviews van restaurants (goedkopere vind je meestal niet in gidsen of TripAdvisor) en hotels (zoek maar eens een goede review van een goedkoop hotel met veel tekst en foto’s). Daar wilde ik verandering in brengen en daar ben ik met mijn site mee bezig. Sites over grote, bekende landen bestaan genoeg, maar over België vind je amper wat, vind ik zelf.

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Omdat ik graag op verkenning ga op vreemde plaatsen. Ik vind het heerlijk om gewoon met m’n camera rond te lopen en kijken waar ik uitkom, ontdekken wat België en de rest van de wereld te bieden heeft. En de dingen die ik allemaal zie / proef / voel / ruik, wilde ik graag met de wereld delen. Zodat ik iedereen die naar hetzelfde zoekt maar niet vindt, kan voorzien van die info!

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

De artikelen voor de Food & Drinks categorie. Ik vind het heerlijk om ergens te gaan eten, volop foto’s te maken van alles wat mijn eetgenoten en ik op ons bord hebben en erover te schrijven. Ik merk ook dat mensen dat het leukst vinden om te lezen.

De meesten komen op m’n site omdat ze naar een bepaalde eetgelegenheid zochten en ik ben heel blij dat ik deze mensen een eerlijk beeld kan geven van wat ze kunnen verwachten. Ik heb nog maar één keer durven vragen of ik foto’s mocht maken in een restaurant, maar die mensen waren superenthousiast, hebben m’n artikel ook op hun Facebookpagina en site geplaatst. Ik had nog nooit zoveel bezoekers als toen!

Volg je zelf ook veel blogs?

Raar maar waar, totaal niet eigenlijk. Omdat ik weinig blogs vind die me aanspreken. De meeste blogs die er leuk uitzien zijn in het Engels en dat lees ik niet graag. In het Nederlands zijn 85% van de blogs beauty- of fashionblogs en dat volg ik niet (meer) zo. Ik zoek wat nieuws, dus als je tips hebt, hoor ik het graag!

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

EstrellaWeb, omdat dit één van de weinige blogs is die echt gevarieerd is. Niet 10.000 outfits of een review over een beautyproduct wat 500 andere blogs al deden. Nee, hier vindt ieder wat wils: ze maakt mooie foto’s, toont regelmatig leuke apps, plaatsen waar ze geweest is (waar ik dan natuurlijk ook heel graag naartoe wil), leuke nummers die je nog niet kent.

Zulke sites zouden er meer moeten zijn. Verder lees ik ook de grote beautyblogs van Beautygloss en MissLipgloss (omdat ik graag op de hoogte ben van het nieuws in beautyland) en sites als Daily Lin (leuke artikelen over algemene dingen) en Marlou Reist (hier heb ik al veel leuke plekjes gezien die ik ooit wil bezoeken).

Hoe zie je de toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Moeilijke vraag. Als alles goed gaat, studeer ik volgend schooljaar af en wat er dan volgt, geen idee. Mijn droom is natuurlijk om van mijn site mijn beroep te kunnen maken (restaurantjes en hotels uitproberen, city trips doen over de hele wereld) maar of dat lukt, goh, waarschijnlijk niet. Maar hé, dromen mag! Ik hoop een goedbetaalde job te kunnen krijgen, waardoor ik dan samen met mijn vriend de hele wereld kan gaan rondreizen, dat is mijn grote droom.

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Geef nooit op omdat je denkt: “ik heb zo weinig bezoekers, mijn blog interesseert niemand”. Veel bezoekers krijg je niet op één nacht, dat is werken. Blijf interessante artikels schrijven voor je doelgroep, post regelmatig wat nieuws (bij voorkeur op vaste tijdstippen) maar stel realistische doelen.

Ik zit nu aan 3 artikels per week, zelf zou ik graag elke dag iets online willen zetten, maar dat laat mijn schoolwerk niet toe. Mijn bezoekersdoel voor 2013 was 5000, maar daar zit ik al meer dan ruimschoots over, iets waar ik natuurlijk héél blij mee ben!

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Blijf EstrellaWeb bezoeken! Haar blog is gevarieerd, leuk om te lezen en naar te kijken (prachtige foto’s!) Ook lijkt de persoon achter de blog me een inspirerende en interessante vrouw.

Je vindt de blog van Nicky op nickyscityguide.be

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.