Het is weer tijd voor een Momentopname en wat heb ik weer veel heerlijke muziek ontdekt onlangs! Waar ik andere keren vaak nog moeite had om tien ‘nieuwe’ liedjes bij elkaar te schrapen, zal ik dit keer moeten gaan kiezen welke ik er wel en niet in zet. Luister je mee?

Bell XI – Eve, the apple of my eye

Allereerst mijn meest favoriete vondst. Dit liedje is zó mooi! Een beetje triestig, maar prachtig: simpel en krachtig. Ik hou echt van dit soort muziek. Ook de tekst vind ik mooi. Ik ben sowieso wel iemand die niet alleen naar de muziek maar ook naar de tekst luistert, die geeft een liedje voor mij vaak een extra betekenis, zo ook met deze.

NIels Geusebroek – Rainbow in the sky (live versie)

Dit liedje komt momenteel regelmatig op de radio voorbij. Als je net als ik de jaren negentig van dichtbij hebt meegemaakt, kun je je ongetwijfeld de gabberversie van ‘Rainbow in the sky’ wel herinneren. Ik vond dat stiekem altijd wel een leuk nummer, maar dit is stukken beter! Ik ben sowieso een fan van akoestisch, heerlijk! Al die gitaargeluidjes die je op de single nooit hoort.

Taylor Swift – Everything has changed

Gewoon een lief liedje waar ik momenteel ook veel naar luister omdat ik aan R moet denken als ik het hoor. Ik vind de stem van Taylor Swift hier trouwens wel wat klinken als die van Hilary Duff, of ben ik de enige die dat vindt?

John Mayer – Queen of California

Ik ben normaal niet zo into John Mayer, maar dit liedje kan ik eindeloos naar luisteren. Gewoon van die lekkere laid-back muziek. Als ik een rijbewijs zou hebben, zou dit de ideale driving home song zijn. Ik vind de country invloeden ook wel leuk. Ik heb het ontdekt doordat ze bij ONLY een CD draaiden waar dit liedje op stond en ik in de kleedkamer gauw Shazam gestart heb.

John Allen – Down by the river

Deze opname van Jon Allen dateert uit 2009, maar het nummer zelf is veel ouder, namelijk uit 1969 en geschreven en gezongen door Neil Young. Deze uitvoering vind ik gewoon leuk. Ook een beetje een soortgelijke country/akoestisch/singer songwriter nummer als hierboven. I like that!

Acda & De Munnik – Draaien

De nieuwe single van Acda en De Munnik. Normaal vind ik de nummers van hen ‘wel leuk’, maar verder niet. Dit liedje vind ik gezellig klinken, vooral de folk invloed vind ik tof en ook de tekst wel eigenlijk. Dra, dra, zal je draaien en loop je weer bij mij vandaan. Tja… Elke week zo’n beetje. :-)

The Boxer Rebellion – Diamonds

Gewoon een lekker nummer, verder weinig over te zeggen.

Joshua Radin – Paperweight

Een lief liedje, wat trouwens ook op de soundtrack van de film Dear John staat.

Ray LaMontagne – Let it be me

Geen uitleg nodig, gewoon mooi!

Zo, dat waren er weer tien! Weer een heel ander lijstje dan de vorige keer, maar je weet: ik hou nu eenmaal van afwisseling! Mijn iPod is weer lekker gevuld in elk geval.

Welke vind jij het mooist?