Eindelijk weer een Photo of the Day, met een foto die ik niet eens heel geweldig vind, maar omdat ik je niet wil laten denken dat ik niet meer fotografeer, toch op dat gebied even van me laten horen. De foto van vandaag maakte ik afgelopen vrijdag in de Biesbosch en hij is bewerkt met een filter in Lightroom om het plaatje een bepaalde sfeer te geven.

Ik heb m’n camera in geen weken meer aangeraakt. Het is dat ik ‘m vorige week nodig had om te filmen en toen ook foto’s maakte, anders lag ie al minstens een maand in de kast. Het is niet zo dat de nieuwigheid van m’n in mei aangeschafte camera eraf is. Fotografie is een hobby en heeft niks te maken met iets tijdelijks, het is meer dat ik al een poosje last heb van een ‘fotodip’.

Opeens ben ik weer onzeker over mijn ‘talent’, vind ik dat ik te weinig zie om écht mooie foto’s te kunnen maken en moet ik bekennen dat ik de lat nog hoger heb gelegd sinds ik een spiegelreflex heb. Ik fotografeer wel veel met m’n iPhone, omdat ik dan de druk om te presteren niet voel. Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik blokkeerde, waardoor m’n hobby even op standby staat. De kritiek die ik op mijn eigen werk afvuur is dat mijn foto’s uitstraling missen, niet spannend genoeg zijn en geen verhaal vertellen. Tja, kritisch zijn, dáár ben ik nog eens goed in!

Brabantse Biesbosch

Ik heb eerder zo’n periode gehad, zo’n 2 jaar geleden, dus ik weet dat ‘t over gaat. De vorige keer begon het door iemand die bleef zeuren dat ik dit zus en dat zo moest doen, terwijl ik bepaalde dingen gewoon niet kán doen, omdat ik dan wel fotografie als hobby heb, maar ondertussen ook nog slechtziend ben. Dat vergeten mensen wel eens.

Hoe het komt weet ik niet, ik denk door de verhoogde lat en misschien ook door het zien van fantastische foto’s van anderen. De gedachte “zo mooi kan ik ze nooit maken” frustreert me tot het bot en opeens kan ik dan ook niet meer begrijpen wat anderen in mijn hobby-kiekjes zien.

Dit is overigens geen manier om naar complimenten te hengelen, maar enkel een uitleg waarom ik momenteel niet fotografeer. Het komt wel weer, dat weet ik. Waar ik wel benieuwd naar ben, is of er meer fotografen zijn, hobby of pro, die dit soort ‘fotodipjes’ wel eens ervaren.

In de bezoekersenquête van onlangs, gaven veel mensen trouwens aan graag meer fotografie-artikelen te zien, ik wil hier graag aan werken, maar weet nog niet in wat voor vat ik dat ga gieten. Ik voel me niet fotograaf genoeg om anderen tips te geven over hoe ze (beter) kunnen fotograferen en wil wel vaker mooie foto’s plaatsen, maar dan moet ik die wel maken :-) Als je suggesties hebt voor fotografie-gerelateerde artikelen die je graag zou zien, speak your mind!