Vorige week las je al over mijn foto-uitstapje naar een prachtig natuurgebied bij Ameide, vandaag een foto die ik toevallig de dag erna maakte en één die ik gisteren, een week later heb gemaakt. De tegenstelling had niet groter kunnen zijn, vandaar ook de titel!

De eerste maakte ik ‘s avonds, vlak voor zonsondergang. De lucht was schitterend en op weg naar de friettent had ik mijn cameratas meegenomen en dat was maar goed! De kleur van de lucht is zó fel oranje dat het haast lijkt alsof de wolken in brand staan en geloof me, hier is geen filtertje of kleurversterking aan te pas gekomen.

Mooie lucht boven de uiterwaarden

Buiten de Waterpoort, Gorinchem

De tweede maakte ik gister aan het eind van de middag. Toen ik van huis ging was het droog, maar ik heb vervolgens ruim een kwartier met m’n rug tegen een boom gestaan om de bui die recht boven m’n hoofd losbarstte grotendeels droog te kunnen doorstaan.

Maar dat leverde dan wel weer mooie plaatjes op, zo kort na zo’n stormbui! Je ziet de wolken links wegtrekken en rechts verschijnt er heel voorzichtig alweer een zonnetje die het natte wegdek snel zal drogen in combinatie met de felle wind.

Hou jij ook wel van een stevige stormwandeling of hou je het liever bij een zonsondergang?