Stormt het bij jou ook zo lekker? Hier valt het op het moment mee, ik heb tussen de buien door twee platanen gesnoeid en vijf kilo bladeren opgeveegd en naar de kliko getransporteerd, maar misschien is dit stilte voor de échte storm, wie zal het zeggen. Deze week ging ik met twee andere fotografe nop pad, ben ik bij de kapper en in Dordrecht geweest.

maandag 21 oktober

Wandelen op ouwe gympies door een bladerdeken. Weer thuis een beetje dollen. Op deze foto zie je de pols-bandage waar ik, door een aanrijding die ik zaterdag had, de hele week mee gelopen heb. ‘s Middags een paar uurtjes bij de kapper gezeten om de voorkant wat bij te knippen en de kleur bij te werken, op de laatste foto (zwaar overbelicht) zie je hoe het geknipt is aan de voorkant, meer in verschillende lengtes. De kleur komt op de foto ernaast het best over.

dinsdag 22 oktober

Zoals ik al schreef, dinsdag dus in alle vroegte richting Ameide vertrokken met nog twee andere fotografen om de zonsopgang vast te leggen. Behalve met m’n Canon, heb ik ook wat plaatjes met m’n iPhone weten te schieten die ik ook niet verkeerd vind. De laatste foto maakte ik weer terug in Gorinchem en vind ik erg sfeervol met de rondvliegende herfstblaadjes.

woensdag 23 oktober

Ook woensdag weer lekker aan het fotograferen geweest, zowel met de iPhone en de Canon, maar dan in eigen stad. Zoals je ziet kan ik echt geen genoeg krijgen van herfsttafereeltjes en heb ik die ook deze week weer veelvuldig vastgelegd. De boom op foto 2 vind ik erg bijzonder omdat er een duidelijk kleurverloop in de bladeren zit. De kitten spotte ik ergens onderweg en de foto met de gouden gloed maakte ik aan het einde van de middag en vind ik erg gaaf!

donderdag 24 oktober

‘s Middags naar Dordrecht geweest, ik moest in een winkel kijken of ze een bepaalde trui nog hadden, maar ben daar niet voor geslaagd. Wel kocht ik bij C&A een lekker warm donkerblauw capuchonvest met een sportief oranje met wit printje.

Heb ‘m al veel gedragen! In de koude maanden draag ik altijd liever dit soort vesten dan gebreide en ik draag ze ook vaak in plaats van een jas. Op de terugweg naar het station de shoppende dames op de foto gezet, ik vond de lichtval en de lange schaduwen erg mooi. Een pril begin van straatfotografie?

vrijdag 25 oktober

De week ervoor afgesproken dat ik op vrijdag met een vriend koffie zou gaan drinken bij ijssalon Baks. Zoals altijd een latte gedronken met een stuk warme appeltaart met slagroom. Maar in het weekend mag ik best eens zondigen van mezelf. :-)

Vervolgens op ons gemak een rondje over de wal gelopen en koekjes gekocht bij de molen. Deze foto maakte ik onderweg. Het is overigens niet de eerste keer dat ik een foto maak precies vanaf deze plek, maar het blijft een mooi doorkijkje zo vanaf de wal. Was in elk geval gezellig.

Woudrichem

zaterdag 26 oktober

Gister weinig soeps uitgevoerd eigenlijk. Een beetje zitten lezen op de bank, wat op de computer gerommeld, klusjes in huis gedaan en ‘s avonds bij de McDonald’s gegeten met weer een andere vriend. Als ik dan toch zondig in het weekend, dan maar gelijk goed moet ik gedacht hebben. :-)

Deze foto maakte ik ‘s middags, Micky zat in deze stoel en het zonlicht scheen mooi fel op m’n zwarte vacht en dat leek me wel fotogeniek. Helaas bleef hij niet echt stil zitten en is de foto toch niet helemaal geworden zoals ik voor ogen had.

Micky in de stoel

Ga jij aankomende week nog iets leuks of bijzonders doen?