Vandaag sinds lange tijd (volgens mij wel?) weer eens een iPhone app. Deze keer niks nuttigs maar een grappig spelletje wat ik een week of twee geleden ontdekte. Het heet dumb ways to die en het is wat je noemt een snel spelletje, waarbij je moet zien te voorkomen dat het poppetje in het spel doodgaat.

Waar het ‘dumb’ gedeelte op slaat kom je al gauw achter, er zitten namelijk best maffe situaties bij. Zo moet je ballonnen aan het poppetje vastmaken zodat hij niet per ongeluk op ‘t spoor stapt en de private parts beschermen tegen een vis.

Telkens komen dezelfde situaties terug. Je zou zeggen dat ‘t snel verveelt, maar dat is dus niet zo. De situaties volgen elkaar namelijk steeds sneller op als je het voor elkaar krijgt niet in de eerste minuut al je drie levens te verspelen. Dan kan het dus wel eens handig zijn dat je bepaalde dingen al weet, maar dan nog kun je het potje verliezen omdat je niet snel genoeg bent!

De graphics van het spel zijn vrij clean en het geheel wordt opgeleukt met een old skool muziekje met een ouderwetse Atari sound. Ik ben stilletjes aan behoorlijk verslaafd geraakt aan het spelletje, maar ik speel het desondanks niet elke dag en ook niet langer dan een half uur, omdat ik er echt ontzettend hyper van word.

Misschien is ie dus niet erg geschikt voor mensen met ADHD. 🙂 Volgens wat ik heb gelezen, maakt het spel deel uit van een campagne om het aantal treinongelukken in Victoria (Australië) terug te brengen. Er is ook een website en onderstaand filmpje met bijbehorende soundtrack. Goed initiatief en ondertussen ook nog eens vermakelijk tijdverdrijf!

Links