Inmiddels zitten we alweer in 2008 met de Back in Time posts. Het zou misschien leuk zijn om verder terug te gaan dan sinds ik begon met digitaal fotograferen, maar dat wordt een lastige klus. Op geen van de foto’s die in mijn albums zitten, staat een datum of jaartal en het is ook een aardige klus om ze in te scannen.

In de post van 2007 kon je al lezen dat er in december een katje aan was komen lopen, die ik na wekenlang overal briefjes ophangen en rondvragen, zelf gehouden heb. Helaas kwam ik er al snel achter dat de verstandhouding tussen hem en m’n andere twee katten in rap tempo verslechterde en vooral Molly veranderde in een vermagerde schim van zichzelf.

Hierdoor heb ik uiteindelijk besloten een nieuw baasje voor het katje te zoeken. Moeilijk vond ik dat wel, want het was verder een lieverdje. Hij zat bij mij ook graag in m’n nek en was niet bij me weg te slaan. Ook met Bas was hij dikke vrienden. Hier een foto van mij en het katje in m’n nek.

In 2008 ben ik aardig aan het experimenteren geslagen met fotografie. Eerder fotografeerde ik gewoon dingen die ik meemaakte, maar in dat jaar begon ik met het ontwikkelen van een eigen stijl en zoeken van artistieke composities. Deze foto vind ik nog steeds mooi, van een kunstroos met een soort glazen steentje, die op een waterdruppel lijkt. Deze hangt zelfs nog in een lijstje in de gang, maar niet voor lang, omdat ik nieuwe foto’s ga bestellen.

Bewerkte foto van een roos

Nog zo’n artistiek projectje! Ik droeg veel All Stars, totdat ik opeens vond dat ze iedereen leuk stonden behalve mij, omdat m’n schoenmaat 42 nog groter leek door de witte neuzen. Maar het leverde wel een leuke fotoserie op, waar de foto hierboven onderdeel van uitmaakt. Ik had van karton een hartje geknipt en daarop de tekst “Love isn’t only black and white” geschreven. Zo te zien moest ik nog flink werken aan m’n handlettering skills. :-)

Converse All Stars met een hartje

Als je een grafiek zou maken van het aantal foto’s wat ik maak per onderwerp, zou de hoogste score uitkomen op Bas. De katten fotografeer ik amper, m’n hondje des te meer. Of hij op schoot zit bij oma, uitgelaten wordt door een vriend, vastgehouden door de sterke armen van de leukste postbezorger, liggend op het strand of rijdend in een winkelwagentje bij een tuincentrum. Bas vindt alles best en ik leg alles vast!

In 2008 kwam een stuntteam naar Gorinchem en je kon kaartjes kopen om een voorstelling bij te wonen. Omdat ik niet vies ben van een beetje actie, heb ik gelijk een kaartje gekocht en ben ‘s avonds op een klapstoeltje in het gras gaan zitten. De show was gaaf, met auto’s die op twee wielen reden, door vuur sprongen en kunstjes deden, tot acts met monstertrucks, die met gemak een auto platreden. Gaaf!

Stuntshow in Gorinchem

Ik was fan van VanVelzen (nu niet meer zo, omdat m’n muzieksmaak veranderd is en ik aflopen van concerten te veel in de papieren vond lopen) en heb diverse optredens bijgewoond. Op Koninginnedag ging ik naar Rotterdam, waar een muziekevenement was georganiseerd vlakbij station Blaak, waar ook VanVelzen optrad.

De foto maakte ik die dag en vind ik nog steeds leuk. Als ik terugkijk op al m’n materiaal in de categorie podiumfotografie, vind ik dat ik eerder, ondanks dat ik toen geen spiegelreflex had, niet slecht presteerde. Ik heb zelfs een keer de hoofdprijs van een fotowedstrijd gewonnen!

Het was een mooie zomer en ik zat veel in de vensterbank met ‘t raam open. Lekker een boekje lezen of een beetje kijken wat er allemaal in de straat gebeurde. Wat hier overigens niet veel is, aangezien ik in een klein straatje met weinig huizen woon. Wel zo fijn, want ik moet er niet aan denken om aan een drukke weg te wonen! Ik vind deze foto wel grappig. Ik had nog steeds kort haar met een iets opgelichte voorkant. Bas zit zo mooi in de lens te kijken.

In mei is ‘t altijd Open Havendag in Gorinchem en ze hebben een paar jaar een helikopter gehad, waarmee je tegen betaling een rondje kon vliegen. Ik had al eerder in een heli gezeten, maar het blijft gaaf, dus ik wilde wel een rondje.

Hier zie je de binnenstad. Lijkt piepklein, totdat je gaat lopen en erachter komt dat je niet in een uur elke straat gehad kunt hebben. Ik woon ongeveer linksboven in de hoek, in de buurt van het groen.

Gorinchem vanuit een helicopter

Een dagje naar Delft geweest met Sander. Gezellig! Ik was al eerder in Delft geweest, maar vond het zo’n leuke stad, dat ik er nog eens heen wilde. Delft staat vol met oude gebouwen en laat dat nou precies zijn waar ik van hou! Tel er de gezellige grote markt, waar je lekker op een terrasje kunt hangen bij op, plus de schattige grachtjes en je hebt een stad naar m’n hart.

Dagje Delft

M’n moeder had in 2007 gelest voor motorrijden en was geslaagd. In 2008 kocht ze haar eerste motor (die ze nog steeds heeft) en kwam al snel naar Gorkum om haar motorfiets te laten zien. Op deze foto heb ik er even op geposeerd, inclusief motorlaarzen en stoere zonnebril Ondanks dat het niet het soort is waar ik van houd, is het wel een mooie machine, met al dat chroom.

Op de motor van m’n moeder

Dit was in 2008 mijn idee van make-up. Een amper zichtbaar laagje oogschaduw, wat ik voor ‘t gemak met een vinger had aangebracht (één kleur), on-geëpileerde wenkbrauwen en wat roze lipgloss. Met een beetje geluk, had ik wel mascara op. Foundation, poeder, blush en mijn inmiddels onmisbare eyeliner, had ik toen nog nooit van gehoord.

Inmiddels ben ik wel gevorderd in opmaken, Nog altijd geen fan van foundation en poeder gebruik ik amper, maar ik kan inmiddels mooie oog-looks maken, een strakke eyeliner zetten en gebruik bijna elke dag wel een beetje blush.

Selfie met een blonde lok

Iets waar ik altijd erg van kan genieten, is aan het water gaan zitten en kijken wat er voorbij komt. Nu zie ik natuurlijk minder goed dan een ander, maar een leuk bootje of een jetski kan ik best wel van elkaar onderscheiden.

Deze jetski heb ik veel foto’s van, omdat ie flink aan het stunten was. Op een gegeven moment wist ik zeker dat hij ‘t doorhad, want hij ging steeds gekker doen. Van achteruit varen tot sprongen maken. En ik maar klikken. Gaaf gezicht!

Jetski op de Merwede

Met Martin een eind gereden, om de Honda Blackbird recordpoging bij te wonen. Hij heeft ook zo’n motor en het was leuk dezelfde motoren bij elkaar te zien. Het was ook een manier om geld op te halen voor KiKa en ik heb ook zo’n beertje gekocht, waarvan ik er inmiddels drie heb. Leuk om een keer meegemaakt te hebben.

Honda Blackbird recordpoging

Ook in dat jaar werd aardig wat veranderd aan m’n huis. Er werd laminaat gelegd en de muren werden onder handen genomen. Ook is er een renovatie geweest en kreeg ik een vernieuwde badkamer en een andere nieuwe of vernieuwde dingen. Hier is een vriend bezig met de karakteristieke schuine baan op mijn muur.

Hij werkt in een autoschadebedrijf en kan dus goed met verf overweg en heel secuur werken. Ik vind die baan nog steeds heel gaaf. Ongelofelijk dat die muren eerst gewoon wit waren. Nu zijn alle muren grijs, verdeeld in drie verschillende tinten. Van lichtgrijs tot heel donkergrijs. Niet te geloven dat dat alweer zes jaar geleden is!

In Rosmalen op de BigTwin Bikeshow. Ik ben daar twee keer geweest, totdat ik geen zin meer had omdat ik meer warm loop voor snelle motoren. Sowieso zijn dit soort motoren lastig te fotograferen, doordat alles blinkt.

Dit was wel grappig: M’n moeder maakte een foto terwijl ik poseerde bij een motor en die man (die ik niet ken) legt z’n hand in m’n middel en komt bij me staan alsof we bij elkaar horen. Ik kon er wel om lachen.

Op de BigTwin Bike Show

Nog een artistiek projectje. Ik raapte mooie herfstbladeren van straat, bespoot ze met goud- en zilverkleurige spray en maakte er een fotoserie van. Ik vind het, zeker voor die tijd, nog steeds mooie foto’s en dit één van de mooiste, zeker omdat je zoveel detail in het blad ziet. Sowieso een leuke tip voor een DIY of om je herfsthoekje in huis mee te versieren: Bladeren bespoten met goud of zilververf, of een ander kleurtje natuurlijk.

Goud gekleurde bladeren

Niet de eerste foto van Bas in deze blogpost, maar misschien wel de meest grappige, al vind ik zelf die in het winkelwagentje ook lollig. Rond de kersttijd had de dierenwinkel waar ik altijd kom vlinderstrikjes voor honden te koop. Ik kon ‘t niet laten om er één te kopen en Bas vond het zo te zien wel prima.

Ik vind het nog leuk staan ook. Zeker omdat ‘t zo afsteekt op z’n witte vacht, is het net of hij een wit overhemd draagt. :-) Hij zou eigenlijk een zwarte rug moeten hebben of een jacquet. :-) Zie je ‘t voor je? Een vrolijk gekleurde gebreide trui draagt ie wel als ‘t koud is, maar het is nog altijd een hond en geen aankleed-pop. Ik heb het strikje nog steeds trouwens.

Bas met een vlinderstrikje

Ik was naar Slot Loevestein geweest, waar ze die avond iets leuks hadden georganiseerd met kaarslicht. Je kon dan in het kasteel rondlopen en overal was het verlicht door kaarsen, erg mooi! Omdat het ‘s avonds was, ging ik terug met de watertaxi. Het was verrot koud om buiten te staan, maar wel gaaf. Lekker uitwaaien!

Uitwaaien op de pont

Zag jij er ook heel anders uit in 2008?