Ik schrijf niet zo veel over beauty en reviews doe ik praktisch nooit. Ik moet er niet aan denken om close-up foto’s van mijn hoofd te maken met een oogschaduw die ik achteraf natuurlijk niet zo netjes had aangebracht als dat ik dacht en swatches, nagellak uitproberen, lyrisch zijn over een lipstick. Tja, het is gewoon niet mijn ding.

Toch heb ik voor vandaag een soort van review geschreven, over twee producten die ik gebruikt heb en waarvan me het leuk leek om ze eens tegenover elkaar te zetten, omdat het een soortgelijk product is. Zelf vind ik dit soort vergelijkingen op andere blogs soms best handig, dus waarom zou ik het zelf ook niet een keer doen.

Ik heb altijd een concealer in huis, maar gebruik deze eigenlijk alleen voor onder m’n ogen. Aangezien ik een heel egale huid heb, zijn er bijna nooit vlekjes of puistjes te bespeuren en heb ik dus eigenlijk vooral een speciale concealer nodig voor de gevoelige huid onder de ogen.

Een jaar geleden bestelde ik via More4Cosmetics de Sleek Corrector & Concealer kit, nadat ik erover gelezen had op een blog. De kit bevat behalve een lichte concealer voor onder het oog ook een ‘gewone’ concealer om puistjes en rode vlekjes te verdoezelen en een poeder om het geheel mee af te werken.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik enkel de under-eye concealer gebruikte, maar deze wel erg fijn vond. Toen deze bijna op was, begon ik hem te mengen met de gewone concealer, die inmiddels dus ook op is. De poeder heb ik bijna nooit gebruikt, maar ik heb een hekel aan gezichtspoeder.

Vervolgens las ik over een soortgelijk kitje van Gosh, met een lichte en een wat donkerdere concealer, zoals ook bij Sleek dus, maar in plaats van een poeder, een highlighter in crèmevorm. De prijs was hoger dan die van Sleek, maar nieuwsgierig als ik was (en gek op highlighters) heb ik het paletje toch gekocht.

Hier was ik minder tevreden over. De dekking van de concealer (in elk geval van de lichte) vond ik minder goed dan die van Sleek en binnen een maand was het dekseltje al afgebroken. Waarschijnlijk wordt mijn volgende kitje dus weer die van Sleek, maar toch wil ik ze graag even tegenover elkaar zetten (beiden in de lichtste kleurtint).

Sleek Corrector & Concealer Kit

Eigenschappen

Bevat een corrector voor onder de ogen, een concealer voor het wegwerken van rode plekjes en puistjes en een poeder om te fixeren. De concealer en corrector hebben een subtiel roze ondertoon. Verkrijgbaar in 5 verschillende tinten.

Voordelen

Bevat SPF15
De corrector smeert prettig uit
Wordt geleverd in een mooi kartonnetje
Goede dekking

Nadelen

Alleen online verkrijgbaar
Poeder is in mijn geval overbodig

Gosh BB Skin Perfecting Kit

Eigenschappen

Bevat een lichte en een donkere concealer die qua substantie praktisch gelijk zijn plus een witte highlighter in crèmevorm. De concealers hebben een subtiele warme ondertoon. Verkrijgbaar in 3 verschillende tinten.

Voordelen

Bevat een (subtiele) highlighter
Verkrijgbaarheid (drogisterij)

Nadelen

Minder stevig doosje
Concealers zijn minder romig
Dekking is niet geweldig

Ik denk dat het wel duidelijk is wie de winnaar is. Als bovenstaand lijstje al niet doorslaggevend is, is de prijs dat wel. Het Sleek kitje heb je al voor € 9.95, de Gosh skin perfection kit kost € 12.95. Het grote voordeel van de Gosh-kit is de highlighter en de verkrijgbaarheid.

Door de iets warmere ondertoon is ie meer geschikt voor mensen met een warmere huidtint. De verkrijgbaarheid van het Sleek kitje is iets minder, maar daarentegen kun je wel uit meer tinten kiezen en is ie wat goedkoper en beter dekkend.

Heb jij één van deze kitjes al eens geprobeerd?