Gister liet ik in de Weekly Snaps een handlettering zien die ik dezelfde dag maakte, met daarop de tekst “End of Story”. Deze tekst symboliseert voor mij het einde van een droom die inderdaad slechts een droom bleek te zijn. Mijn hartje is gebroken, maar ik weet dat ik sterk ben. Misschien niet nu meteen, maar wel als het nodig is.

Ik heb me voorgenomen er weinig over los te laten, om de simpele reden dat het te pijnlijk is. Sowieso ben ik er geen voorstander van om op blog en social media te lopen treuren en zet ik het liever om in iets productiefs. Daardoor kwam ik met het idee om een lijstje van liedjes te publiceren die me momenteel raken. Kunnen we lekker met z’n allen gaan zitten janken. 🙂

Guus Meeuwis – Dat komt door jou

Allereerst dit liedje van Guus Meeuwis. Ik hoorde hem voorbij komen op de radio en jeetje, die kwam even hard binnen zeg. Ondanks dat ik normaal hooguit één keer per jaar huil of zo, had ik opeens natte wangen, elke keer weer als ik het hoor… Hoe die man dat zó goed kan verwoorden.

Damien Rice – The blower’s daughter

Een mooi liedje van Damien Rice. Ik denk uit één of andere film, want ik zie in de videoclip Jude Law voorbij komen. Ik ken dit liedje nog relatief kort, maar het raakt me. De muziek en de tekst.

Beth Hart – Ain’t no way

Dit nummer van Beth Hart vind ik al heel lang supergoed, het zou me niet verbazen als ie ook al eens in een Momentopname voorbij is gekomen. Maar nu is het opeens wel erg toepasselijk. Ain’t no way for me to love you, if you won’t let me. Tja, dat zegt eigenlijk al genoeg.

Michelle Featherstone – Coffee and cigarettes

Een schoolvoorbeeld van een gebroken hart. Drank, sigaretten en koffie en een hoop verdriet. Voor mij geldt – gelukkig – alleen het laatste, want ik rook niet, koffie drink ik af en toe en drank blijf ik liever vanaf als ik me klote voel. Maar het blijft moeilijk, hoe je het ook wendt of keert.

Mr. Probz – Waves

In de Photo Memories van zaterdag, schreef ik al dat ik dit nummer begin augustus ook heel veel luisterde, toen ik een paar weken slecht in m’n vel zat. Nu komt ie ook weer goed van pas met een tekst die eenvoudig en kort is, maar toch ook weer precies klopt.

Bell XI – Eve, the apple of my eye

Volgens mij de derde keer dat dit liedje voorbij komt. De laatste keer schreef ik al dat ik deze post in november waarschijnlijk vaak zou luisteren. Was een goed voorgevoel.

Anna Nalick – Just breathe

Bepaald geen nieuw nummer, maar wel een mooie. Dit liedje vind ik qua melodie erg mooi en het is een mooi steuntje in de rug. Wat er ook gebeurt, diep ademhalen en doorgaan. Alles komt vanzelf weer goed. Is het niet nu dan wel over een tijdje. Alles went, alles slijt. Alles gaat verder.

Christina Perri – A thousand years

Geen typisch liefdesverdriet liedje, maar deze vind ik al langer mooi. Het doet me denken aan de eerste maanden van mijn verliefdheid. Het was nog zo onschuldig, ik kende nog geen angst, geen twijfels, ik kon gewoon genieten van wat ik voelde. Misschien maakt dat me juist wel het meest verdrietig. Soms zou ik terug willen naar die tijd, maar dat is weglopen voor de waarheid.

Elske DeWall – Away from you

Me realiseren dat ‘t altijd erger kan, bewijst dit liedje wel. Er is geen onvertogen woord gevallen, er was ook niets. Dus wat er niet is geweest, kan ik ook niet missen en geen verdriet om hebben. Right? Dat ik het toch wel duidelijk voel, is weer een ander verhaal. Anyway, een mooi liedje.

Deze blogpost is behoorlijk persoonlijk, maar waarschijnlijk wel het laatste wat je hierover zult lezen. Niet omdat het me niet raakt of niet belangrijk genoeg voor me is. Maar omdat het te pijnlijk is, ik toch verder moet en erover schrijven uiteindelijk geen verschil maakt. Verdriet kun je het beste in je eentje verwerken en dat is precies wat ik ga doen. I’ll find my way.

Welk liedje raakt jou heel erg?