Er is weer een maand voorbij, dus dat betekent een favorieten-artikeltje. Ik vind dit één van de leukere artikelen om te schrijven, maar aan de andere kant ook één van de lastigste, omdat ik er vaak niet eens echt bij stil sta wat voor dingen in deze maand nou echt favoriet zijn geweest. Toch ga ik weer een poging doen om jou wat leuk leesvoer te bezorgen!

Herfstplaatjes

In oktober ben ik los gegaan op het gebied van herfstige plaatjes schieten. Voornamelijk met m’n iPhone, maar ook met de Canon spiegelreflex. Inmiddels zijn door de storm van afgelopen week de meeste blaadjes wel van de bomen gevallen en verworden tot natte, platgewalste bruine vodjes.

Maar wat er eerder nog aan de bomen hing, heb ik veelvuldig gefotografeerd. Ondanks dat ik tot voor een jaar of wat terug een hekel aan de herfst had, moet ik zeggen dat ik het de laatste jaren steeds meer ga waarderen. Hoog knusheidsgehalte, mooie kleuren. Niks mis mee!

Herfst op de Havendijk, Gorinchem

Pepernoten, pepernoten, pepernoten!

Sinds half september ligt het Sinterklaas-snoep alweer in diverse winkels en oh, wat is het allemaal lekker. De kruidnootjes en chocoladeletters kan ik nog weerstaan, maar als ik een zak met van die pepernoot-brokken zie, ben ik verkocht.

Zo’n zak kan ik echt achter elkaar leegeten, heerlijk spul! Inmiddels mag ik ze overigens niet meer want ik heb de laatste maand iets té ongezond gegeten en ben de komende tijd op dieet.

Redesign

In september ben ik flink aan de slag geweest voor m’n site met onder meer een nieuwe header, maar in oktober had ik vooral in de laatste anderhalve week enorm veel inspiratie om weer wat dingetjes aan te passen. Zo maakte ik een nieuwe avatar voor in de sidebar en heb ik gisteren een nieuwe mail handtekening gemaakt die helemaal in de nieuwe simplistische en strakke stijl past.

Appeltje, eitje

Natuurlijk mag een favoriet nummer van oktober niet ontbreken, dat is zonder meer het liedje “Eve, the apple of my eye” van Bell X1. Ik vind het zo’n mooi nummer! Een beetje triest wel, het zou zomaar kunnen dat ik dit nummer in november om een bepaalde reden ook heel veel zal luisteren… Dit nummer stond trouwens ook in de Momentopname van oktober.

Blauw

Jarenlang heb ik geweigerd om welke tint blauw ook te dragen. Ik vond het stom, saai en duf. Tot ik vorig jaar ontdekte dat die kleur me goed staat. Het begon met een knal-knal-kobaltblauwe trui en inmiddels begint de blauw-collectie aardig te groeien. Met een paar shirts, felblauwe sneakers en een capuchonvest en sweater in bijna dezelfde donkerblauwe kleur.

Donkerblauwe hoodie met print

Abrikozenjam

Een paar weken geleden was ik weer eens bij de wereldwinkel in Woudrichem en kocht daar een pak fair trade vruchtensap en een potje abrikozenjam. Nou, toen was het hek van de dam! Normaal eet ik eigenlijk altijd aardbeienjam en ik doe ongeveer een half jaar met een potje. De abrikozenjam heb ik koud twee weken in huis en hij is al voor meer dan de helft leeg, ik ben er opeens helemaal wild van en wil bij elke maaltijd minstens één boterham met jam. :-)

Fair-trade jam en sap

Lekker simpel

De app van de maand is zonder twijfel SimpleNote. Na vanaf dag één met mijn eerste iPhone heb ik altijd Evernote gehad, maar ik werd steeds minder tevreden over zowel de desktop-software als ook de app dus was het tijd voor vernieuwing, welke ik vond in de ultrasimpele notitie-app SimpleNote. Ik heb er een paar dagen over gedaan om mijn complete archief met de hand over te zetten, maar nog geen dag spijt gehad! Lees ook het artikel.

Zacht als zijde

Nadat ik onlangs voor Haarshop.nl de Biosilk olie mocht testen, ben ik echt helemaal verkocht. Ik heb de olie al heel vaak gebruikt en het is zó fijn voor m’n haar! Ik schreef in de review al dat ik eigenlijk wel zeker wist dat ik dit product vanaf nu zou blijven gebruiken, maar ik ben daar nog steeds van overtuigd. Ik ben dus klaar met de eeuwige zoektocht naar het perfecte haarserum.

Biosilk Silk Infusion haarserum

C&A is toch voordeliger

Een winkel die ik de afgelopen maand (her)ontdekt heb is C&A. Als ik In Dordrecht kom, ga ik altijd even kijken en slaag ik meestal wel voor iets leuks, maar het valt me op dat ze de laatste tijd ook heel leuke dingen op de webshop hebben.

Ik had pas bijvoorbeeld een paar hele gave laarsjes besteld (die helaas niet lekker zaten dus weer retour gingen) en momenteel is er tot 4 november een actie waarbij je 25% korting krijgt op de gehele collectie plus gratis verzending. Ik heb van deze aanbieding gebruik gemaakt en dit shirt besteld, benieuwd of ie leuk staat!

Rood/zwart gestreepte top

Walking on sunshine

Het is algemeen bekend dat ik veel wandel, maar de laatste tijd heb ik de wandeling met Bas nog verder opgeschroefd. Ik moet nu minimaal een uur lopen (in een stevig tempo), liefst langer. Soms is dat bijna twee uur, soms één uur en een minuut.

Ik loop veel door de binnenstad, over de stadswallen en soms ook door een wijk zoals Gorkum Oost of de Lingewijk, maar op de één of andere manier vind ik door de binnenstad lopen toch het leukst, daar zie je gewoon meer. Leuk extraatje is het als ik R soms onverwachts tegenkom.

Wandelen met Bas

Wat zijn jouw favorieten van oktober?