Toen ik gisteren in de stad was, werd ik aangesproken door een aardige dame die vroeg of ik het leuk zou vinden om die avond bij een soort beauty-avond aanwezig te zijn waar je verschillende producten kon uitproberen. Ondanks mijn aanvankelijke twijfel (ik doe het niet zo goed in groepen), heb ik mezelf toch een schop onder de kont gegeven en ben ik gegaan.

Zelfs tot ‘t laatste moment bleef ik twijfelen, ik moest op de fiets naar een locatie waar ik niet bekend was, in het donker, in de regen. En dan nog het vooruitzicht om 3 uur lang met een groep wildvreemde vrouwen door te brengen. Het zijn nou niet echt dingen waar ik zeg maar om sta te springen. Toch won de nieuwsgierigheid en de drang om mijn grenzen te verleggen het.

De avond werd georganiseerd door Just Female en ging over natuurproducten van de Forever Living lijn, waar aloë vera in verwerkt is. Er is zelfs een make-up lijn van, genaamd Sonya Cosmetics. Ondanks dat het concept me sterk deed denken aan organisaties als Herbalife en Mylene, vond ik het wel interessant om een keer gezien te hebben. Sowieso sprak het me aan dat de producten niet op dieren getest zijn en ook geen parabenen bevatten. Lekker natuurlijk dus!

De avond duurde van half acht tot half elf en er waren tafels neergezet waar iedereen aan kon zitten. Allereerst kregen we een lotion om onze handen goed te reinigen. Daarna volgde een oogmake-up remover en gezichtsreiniger. Vervolgens een scrub en als ik me niet vergis daarna het masker. Dat was wel een beetje een gênant momentje, maar gelukkig niet alleen voor mij. 🙂

Zie je het voor je? Ik met mijn BDD, een masker aanbrengen, weten dat je er niet uitziet en dan ook nog een fotograaf die rondsluipt en je, voor je het doorhebt, op de gevoelige plaat zet. Van die fotograaf werd ik erg onrustig, maar dat iedereen zo’n ‘ET masker’ had, maakte wel verschil. ik was niet de enige en het was ook een overwinning: Mijn make-up verwijderen en vervolgens nog met een masker gaan zitten ten overstaande van een hele zaal vol vrouwen. Best stoer, niet dan?

Vervolgens kon het masker eraf na een kwartier, waar iedereen blij mee was. Eén vrouw noemde het zelfs “een bevrijding”. We kregen een handdoekje wat natgemaakt was met warm water om het masker van onze gezichten te weken en daarna een lekker serum en een toner. Serieus, mijn huid heeft nog nooit zoveel smeersels meegemaakt! Ik gebruik pas sinds een jaar of 3 dagcrème die ik zelfs nog vaak vergeet en verder krijgt mijn huid geen enkel smeersel te zien. 🙂

Mijn huid werd heerlijk zacht en grappig genoeg merkte ik dat ik na het masker echt rozig werd, ik was overigens niet de enige, blijkbaar is die aloë vera sterk spul. Het schijnt tot zeven lagen in je huid door te dringen, wist niet eens dat ik er zoveel had!

Behalve de crèmes, waren er ook tafels met producten en demonstraties. Zo kon je sieraden kopen, waren er mensen uitgeloot om mooi opgemaakt te worden (stiekem had ik dat graag gewild, het is nog altijd een grote wens van me om een keer door een professionele visagist opgemaakt te worden) en er werden ook een aantal prijzen weggegeven in de vorm van een fotoshoot, body paint, een sieraad en een korting op een boeking van het aanwezige bandje, die overigens erg goed waren.

Nadat ik nog een praatje heb gemaakt met de gastvrouw, die niet onder stoelen of banken stak dat ze het erg dapper vond dat ik ondanks mijn aanvankelijke twijfels, mijn moeite met groepen en mijn slechte ogen toch was gekomen, ben ik weer naar huis gefietst. Ik heb nog wel een lippenbalsem gekocht die tijdens de probeersessie ook gebruikt werd. Superfijn en niet duur.

Ondanks dat ik doorgaans niet zo van de smeersels ben, vond ik het best leuk en interessant om een keer bij zo’n avond geweest te zijn. Sowieso heb ik ook weer een paar drempels overwonnen en kon ik m’n bed in duiken met een zacht koppie.