Donderdagavond kreeg ik een Facebookberichtje van Ruben of ie me een last minute voorstel mocht doen. Of ik zin had om de volgende dag een route mee te rijden voor een spoedlevering in de buurt van Keulen. Hij heeft een koeriersbedrijf genaamd Onbezorgd Bezorgd en ik zou altijd nog een keer mee mogen.

De volgende ochtend was het vroeg dag. Mijn wekker stond om 7 uur en ik ben vervolgens naar de carpool gefietst omdat door de binnenstad zigzaggen te veel tijdverlies zou opleveren. Geladen was ie al, dus vol gas richting Duitsland.

De route bleek op het laatste moment nog anders te zijn, want het lever adres was niet in Keulen maar Sellerich, nabij Prüm. Gelegen in het prachtige Eifelgebied tussen Keulen en Luxemburg. Volgens de navigatie zouden we 300 kilometer moeten rijden om de bestemming te bereiken.

Koffie in de auto

Ondanks dat ik maar 3.5 uur had geslapen, zat de stemming er gelijk goed in. Het is tijdens de ruim 3 uur durende rit naar Duitsland niet langer dan 10 seconden stil geweest. Nabij Maastricht bij een benzinestation met een shopje de bus geparkeerd voor een sanitaire stop en de broodnodige koffie en broodjes met kaas en vervolgens weer de snelweg op om niet veel later de Belgische grens te passeren.

De bestelbus van Ruben

Mooi uitzicht

In een lekker tempo richting Duitse grens, via onder meer Luik en Spa (waar het gelijknamige bronwater wordt geproduceerd). Eenmaal in Duitsland werden we verwelkomd door prachtige vergezichten en bergen terwijl we richting het opgegeven adres door dorpen met gekke namen reden zoals Habscheid en Auw bei Prüm. Helaas was er een Umleitung, waardoor we ruim 50 km moesten omrijden, onder meer over weggetjes die slechter waren dan het gemiddelde fietspad in Nederland!

Vrachtwagen op de snelweg

Sneeuw!

Inmiddels zaten we op een aardige hoogte in de bergen en was het landschap veranderd in een winter wonderland, inclusief honderden besneeuwde dennenbomen voor een vervroegd kerstgevoel en kilometers slingerende weggetjes. Echt super om te zien en zo apart dat het er op een paar honderd kilometer van huis opeens zo anders uitziet. Niet alleen qua weer trouwens.

Uiteindelijk het adres gevonden en ik wilde al gelijk de bus uit springen om mee te helpen de spullen uit te laden. Koerier zijn voor een dag is tenslotte meer dan slap ouwehoeren, koffie zuipen en koeriersdrop eten. :-)

Maar dat hoefde niet omdat het maar een kleine pallet was en er diverse heren rondliepen die best konden helpen. Ik heb van de tijd gebruik gemaakt om wat foto’s te maken, al durfde ik niet ver bij de bus vandaan omdat er een laag ijs lag en ik op mijn toch al vrij gladde Nike’s dus niet zo veel grip had. :-)

Duitse huisjes

Heuvelachtige wegen

Vervolgens zonder verdere omleidingen of wegopbrekingen naar Nederland. We hadden elkaar al snel gevonden in het verzinnen van gekke ezelsbruggetjes voor opschriften op vrachtwagens en schelden op andere automobilisten.

We luisterden naar een ruisende Franse radiozender en aten een zak drop leeg om dichtzittende oren door het hoogteverschil enigszins te voorkomen. In andere woorden, het was erg gezellig en ik zou dit dagen vol kunnen houden!

Rond vier uur arriveerden we in Gorkum, waar we mijn fiets bij de carpool oppikten, die ik per se zelf in de bus wilde zetten omdat ik dan het gevoel had toch nog iets nuttigs gedaan te hebben!

Vervolgens door naar de McDonald’s om de dag af te sluiten met een hapje, wat we in de bus opaten en daarna de binnenstad door om mij af te zetten. Daar m’n fiets weer uit de laadruimte van de bus getild, jas, tas en winterattributen van de bijrijdersstoel gevist en afscheid genomen.

Rijden in de mist

Uiteindelijk hebben we bijna 700 kilometer verreden (en dat op één tank) en heb ik een keigave en gezellige dag beleefd die wat mij betreft absoluut voor herhaling vatbaar is. Leuk gezelschap, mooi uitzicht en het is weer eens wat anders dan een uurtje wandelen en de rest van de dag tegen de muren van je huis aankijken! En ik heb nu zelf meegemaakt dat de koeriersdienst van Onbezorgd Bezorgd écht snel is, dus als je nog wat te vervoeren hebt.