Ondanks dat ik niet zo into beauty ben als beauty-bloggers, vind ik het zo nu en dan toch best leuk om iets te schrijven over make-up of wat daarmee te maken heeft. Toen ik deze tag tegenkwam op de blog van Priscilla, wilde ik hem ook graag doen, al was het maar omdat ik nu al weet dat ik op sommige vragen héél andere antwoorden zal geven dan de meeste mensen. 🙂

Welke foundation gebruik je?

Ik heb de Photo Finish foundation van Catrice, die overigens volgens mij al meer dan een half jaar over de datum is omdat ik niet dagelijks make-up gebruik. Maar hij stinkt niet of zo, dus ik blijf ‘m gewoon gebruiken totdat ie op is. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van foundation, ik vind m’n huid zonder creme of poeder erop eigenlijk mooier.

Catrice Photo Finish foundation

En welke concealer?

Momenteel heb ik er drie, de vloeibare Super Stay 24h concealer van Maybelline en een kitje van Gosh en van Sleek, waar ik toevallig vorige week nog over schreef. De vloeibare variant vind ik eigenlijk minder prettig werken dan een crème.

Maar aangezien ik concealer eigenlijk nooit gebruik om vlekjes of puistjes weg te werken, zou ik het liefst gewoon een goeie under-eye concealer willen, zonder allerlei spul erbij wat ik niet gebruik en wat dan weer zonde is.

Weet je je ondertoon?

Eigenlijk niet precies, ik denk dat ik een roze ondertoon heb, maar soms lijkt mijn huid ook wat ivoor-achtig. Ik heb zéker geen warme ondertoon, dat weet ik wel zeker, dus roze, denk ik…

Wat vind je van nepwimpers?

Ik vind ze wel mooi, mits ze wel natuurlijk zijn. Zelf draag ik nooit nepwimpers om de eenvoudige reden dat ik ze niet kan aanbrengen. Paar keer geprobeerd met een goedkoop setje van de Action, maar het resultaat was zeg maar gerust lachwekkend.

Wist je dat je je mascara na 3 maanden moet weggooien?

Yep en meestal doe ik dat ook wel. Niet exact op de dag af, maar ik hou het wel een beetje in de gaten en als ie gaat stinken, gaat ie direct de prullenbak in. Ik heb één keer een ontstoken oog gehad door een te oude mascara en geloof me, dat wil je echt niet meemaken! Ten eerste doet ‘t pijn, ten tweede zie je er minder door en ten derde ziet het er belachelijk uit.

Welke mascara gebruik je?

Momenteel gebruik ik de Max Factor clump defy mascara. What’s in a name… Deze bevalt heel erg goed, dus ik denk dat ik ‘m hierna ook weer koop. Hiervoor heb ik twee keer The Falsies Flared mascara van Maybelline gehad die ik ook fijn vond, maar deze wint ‘t denk ik wel. Ik heb overigens altijd maar één mascara, zeker omdat ze maar zo kort houdbaar zijn.

Sephora of MAC?

Ik koop eigenlijk alleen budget producten dus geen idee. Ik heb wel een highlighter van Sephora (via Ebay gekocht) waar ik verliefd op ben, maar als ik op andere blogs zie wat voor supermooie producten er van Mac zijn, ga ik denk ik toch voor dat merk.

Heb je een MAC-Pro kaart?

Een wat voor kaart? Nee. Ik heb al pasjes genoeg in m’n portemonnee en zou niet eens weten waar ik make-up van Mac moest kopen in een straal van 25 kilometer. Heb ik niet dus.

Welke ‘tools’ gebruik je in je make-up routine?

Ik gebruik 2 verschillende kwasten voor het aanbrengen van m’n oogschaduw, als ik lui ben doe ik trouwens maar één kleurtje tegenwoordig in plaats van twee of drie. Verder een kabuki-kwast voor m’n blush en als ik een highlighter aanbreng doe ik dat met een schuin afgesneden kwast. Dat was het wel zo’n beetje. M’n wimpers krullen doe ik maar af en toe, meestal geen zin in.

Gebruik je een primer voor je oogleden?

Soms wel, soms niet. Het gebruiken van een face-primer heb ik min of meer afgeschaft omdat ik het toch meer vergat dan dat ik het gebruikte en geen verschil merkte, maar oogschaduwprimer komt nog wel eens van pas omdat de oogschaduw dan toch dieper van kleur is. Ik heb er één in een potje van Catrice die ik erg fijn vind.

Wat is je favoriete oogschaduw?

Dat wisselt. Soms ontdek ik opeens weer een oogschaduw die ik vergeten was en gebruik ik die weer lange tijd intensief, dan vergeet ik ‘m weer en vind ik weer een andere. Wel leuk om op die manier mijn make-up collectie als het ware te recyclen.

Mijn huidige favoriet is een mono van Catrice met een soort aubergine-achtige tint, weet even de naam niet. Qua all-time favoriet ga ik denk ik toch voor mijn Too Faced Natural Eye paletje, echt prachtige oogschaduw kleuren!

Gebruik je een oogpotlood of een liquid liner?

Ik gebruik oogpotlood op dagen dat ik geen zin heb om me uitgebreid op te maken en als ik wel een mooie look wil maken, dan ga ik voor mijn zwarte Lasting Drama gel eyeliner van Maybelline.

Vloeibare eyeliner kan ik inmiddels wel mee werken, ik heb net zo lang geoefend tot ik het kon zonder als een gek te gaan knipperen, maar kan er niet strak mee werken, met gel eyeliner in combinatie met een flinterdun kwastje, lukt dat juist wel heel goed.

Maybelline Lasting Drama eyeliner

Hoe vaak prik je met je oogpotlood in je oog?

Nou, nooit eigenlijk. Goed he, voor een slechtziende 😀

Wat vind je van losse oogschaduw?

Ben ik geen fan van, omdat voor je ‘t weet je halve gezicht eronder zit. Omdat ik toch al slechte ogen heb, moet ik er wel op kunnen vertrouwen dat wat ik met m’n kwast op m’n oogleden aanbreng, daar ook blijft zitten en zich niet verspreidt naar plekken waar ik het niet wil hebben.

Gebruik je minerale make-up?

Nee, ooit een minerale gezichtspoeder gehad, van HEMA geloof ik, maar die gewoon gekocht omdat de kleur goed was, dat minerale interesseert me niet.

Wat is je favoriete lipstick?

Daar heb ik eigenlijk geen kant-en-klaar antwoord op. Ook dat wisselt. Ik heb wel een paar felrode lipsticks die ik prachtig vind en de laatste tijd gebruik ik de “Natural Beauty” lipstick van Essence heel veel, maar een echte favoriet heb ik niet.

Wat is je favoriete blush?

Mijn baked blush van Etos, vind ‘m echt geweldig. Zo’n mooie kleur!

Koop je make-up op eBay?

Heel soms, als ik van een bepaald duur merk iets gezien heb wat ik per se wil hebben. Mijn favoriete highlighter van Sephora komt bijvoorbeeld van eBay en het Too Faced paletje heb ik daar ook gekocht. Scheelt toch al gauw weer wat geld en het is gewoon nieuw.

Hou je van drogisterij make-up?

Yep! Lekker budget. Bijna al mijn make-up komt van Kruidvat, van Essence en Catrice. Prima merken, helemaal niks mis mee.

Heb je er ooit aan gedacht om make-up lessen te volgen?

Nee, eigenlijk niet. Ik heb mezelf opmaken aangeleerd via tutorial-filmpjes van beautybloggers op YouTube, in zekere zin zijn dat dus al make-up lessen geweest. Wat me wel erg leuk lijkt is om een keer door iemand opgemaakt te worden, iemand die het echt goed kan zeg maar. Ik heb zelf het idee dat ik mezelf wel netjes op kan maken ondanks mijn slechte ogen, maar het kan altijd mooier en beter natuurlijk, bepaalde dingen zal ik nooit voor elkaar krijgen.

Noem een make-up misdaad die je haat.

Poeh, misdaad nog wel. Nou, het eerste wat in me opkomt is foundation gebruiken als zelfbruiner, of één met een te oranje ondertoon. Sowieso vind ik te dik aangebrachte make-up lelijk, plamuur is een absolute no-go voor mij. Nepwimpers zo groot als pauwenveren ook en misschien nog wel erger: Té lichte lipstick en lipliner. Brrr!

Houd je van kleurrijke make-up of naturel?

Ik gebruik het meest naturel-kleurtjes, maar af en toe vind ik het wel leuk om wat uit te pakken en draag ik een felrode of felroze lipstick. Qua oogschaduw heb ik jaren alleen grijstinten of neutrale tinten gebruikt, maar tegenwoordig kies ik soms ook voor wat kleur. Nooit heel fel, maar iets als aubergine of zo of koperkleur. Felroze blush zal je mij nooit zien dragen.

Welke beroemdheid heeft altijd mooie make-up?

Dat soort dingen houd ik niet zo bij hoor! Ik lees zelden of nooit glossy’s en kijk ook niet zoveel TV. Ik zou het dus eigenlijk niet weten. Sorry, pas.

Als je naar buiten zou gaan met één make-up product, wat zou het zijn?

Eyeliner of oogpotlood, zonder voel ik me echt kaal. Al is het maar een amper zichtbaar randje over de waterlijn met een zwart kohl-potloodje. Onder m’n ogen gebruik ik het overigens nooit, alleen gewoon bovenlangs.

Kan je het huis uit zonder make-up?

Tegenwoordig wel. Ik heb een tijd gehad dat ik mezelf heel onzeker en ‘kaal’ voelde als ik geen make-up had, maar ik vond dat nogal een ongezonde ontwikkeling en heb mezelf dat in rap tempo afgeleerd.

Niet dat ik mezelf vol smeerde met troep, maar het ging me vooral om de ogen, als ik geen oogschaduw en eyeliner droeg zag ik er niet uit. Inmiddels draag ik meestal heel weinig make-up, ik heb er vaak ook gewoon geen zin in en wil gauw naar buiten om te wandelen. In het weekend draag ik meestal helemaal geen make-up. Lekker!

Vind je jezelf er goed uitzien zonder make-up?

Beetje lastige vraag. Ik denk dat ik het beter kan omschrijven als dat ik ermee door kan. Zeker omdat ik tegenwoordig niet veel make-up meer gebruik. Soms vind ik mijn gezicht zonder make-up mooier dan met, en andere dagen weer andersom, dat is dus heel verschillend. Ik heb in elk geval wel een heel egale huid die nauwelijks verzorging nodig heeft, waar ik erg blij mee ben.

Wat vind jij het beste make-up merk?

Dan ga ik denk ik voor Catrice. De producten van dit merk vind ik kwalitatief vaak nog iets beter dan van Essence, het is te koop in elke Kruidvat en lekker betaalbaar. Voor mij geen dure high-end producten als het ook goedkoop kan.

Wat vind je van make-up?

Voor mij is make-up eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad dan een leuk tijdverdrijf. Het wil maar niet lukken om opmaken echt leuk te vinden. Het kopen van nieuwe producten en vervolgens het uitproberen ervan of ze mooi staan vind ik leuk, maar mezelf opmaken is nog altijd geen hobby.

Misschien omdat ik altijd bang ben dat het fout gaat, wat natuurlijk ook wel eens gebeurt. Op de één of andere manier heb ik ‘s morgens steevast altijd haast, zonder dat ik per se ergens naartoe moet.

Hoe denk jij over make-up?