Toen ik een jaartje of twee geleden van Ziggo overstapte op KPN, kreeg ik een gratis premium abonnement op de muziekdienst Spotify bij mijn abonnement. Eigenlijk had ik voor die tijd nog nooit iets met Spotify gedaan, maar er ging een wereld voor me open en als ik ergens veel gebruik van maak, is het deze dienst met het bekende gifgroene logootje wel.

Of je van klassieke muziek houdt, keiharde metal, lieve liedjes of iets wat pas écht swingt, voor iedereen is er iets te vinden op Spotify en dat vind ik er juist zo leuk aan. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan te ‘surfen’ tussen duizenden liedjes, maar je kunt ook nieuwe releases beluisteren, kijken waar je vrienden naar luisteren, handige apps installeren en hitlijsten bijhouden.

Ik ben zelf vooral fan van de radiofunctie. Stel, je vindt een nummer helemaal de bom en zou graag meer horen in diezelfde stijl. Dan begin je gewoon een radiozender van dat nummer en krijg je vervolgens allerlei muziek te horen die waarschijnlijk ook in jouw straatje past.

Een radiozender beginnen van een nummer doe je door met je rechtermuisknop op een liedje te klikken en ‘Radiozender beginnen’ te kiezen. Gaandeweg kun je je radio ook nog verder personaliseren door op de duimpjes (like of dislike) te klikken.

Ook vind ik het leuk om naar lijsten van anderen te luisteren. Ik heb zelf inmiddels ook een aantal lijsten en vooral mijn favorietenlijst puilt zo’n beetje uit. Hieronder alsnog een afspeellijst, genaamd Singer-Songwriter. Deze bevat inmiddels volgens mij de meeste nummers van alle lijsten die ik in de loop der tijd heb aangemaakt.

Luister jij ook wel eens naar muziek in Spotify?