De inspiratie voor deze post kwam eigenlijk door ‘t veranderen van mijn Twitter-bio. Ik had eerst een lijstje met kernwoorden, maar heb er nu iets anders van gemaakt, wat veel leuker vind. Juist door het zinnetje “Zwak voor beanies & geurkaarsen” kwam ik op het idee voor dit artikel!.

We hebben allemaal wel van die dingen die we kunnen blijven kopen, dat geldt voor mannen en vrouwen. Bij mij zijn er ook verschillende items of winkels waar ik absoluut geen weerstand aan kan bieden en dus een enorme zwakke plek, of zoals de Engelsen het zo mooi zeggen, een soft spot voor heb. Vandaag een lijstje van mijn zwakke plekken op shopping gebied!

Beanies & mutsen

Ik verklapte het al een beetje in de intro: ik heb een enorme liefde voor beanies en mutsen. Eigenlijk sluimerde deze liefde al langer, maar toen mijn haar nog korter was, vond ik geen enkel mutsje mij leuk staan en droeg ik zelfs al het -10 graden vroor nog geen muts om de simpele reden dat het er ‘niet uitzag’ volgens mijn eeuwig kritische mening. Nu mijn haar langer is, vind ik ze wel leuk staan en dus koop én draag ik ze in overvloed. Binnenkort komt er een artikel waarin ik mijn beanie collectie laat zien.

Geurkaarsen

Ook deze zag je al voorbij komen in de intro. Als het koud is koop ik een geurkaars, als ik me klote voel koop ik een geurkaars (of twee), als ik verkouden ben koop ik een geurkaars en als ik bij Xenos ben koop ik in de meeste gevallen ook een geurkaars.

Ik kan er écht geen weerstand aan bieden. Ik stook er dan ook heel wat af op een jaar. Ik moet zeggen dat ik momenteel ook een aardige voorraad aangelegd heb, maar dat is alleen maar fijn. Als ik ‘s avonds zin heb in een fijne geurkaars en ze zijn allemaal op, ga ik dat niet leuk vinden!

Sfeer in huis

H&M

Als er iemand op de hoogte is van mijn H&M verslaving, dan is dat de pakketbezorger (ja, die) wel. Elke paar weken wordt er weer een tasje of doos bezorgd. Nu moet ik zeggen dat ik meestal maar 2 of 3 items houd, omdat dingen soms tegenvallen qua stof of pasvorm, maar ik vergelijk het maar met in een paskamer staan met armen vol kleding en er uiteindelijk met één shirtje weer uit komen. Kan haast niet geloven dat ik een paar jaar geleden nog riep dat “H&M zó niks voor mij was”.

Bas in een H&M doos

Armbanden

Op het moment van schrijven heb ik ongeveer 80 armbanden (dat is geen grapje), variërend van vrolijk gekleurde gevlochten vriendschapsarmbandjes tot stoere leren armbanden met studs. Zilverkleurige armbanden heb ik nauwelijks, omdat ik gewoon van wat stoerdere sieraden houd.

Overigens is de collectie de laatste twee jaar wel wat veranderd. Waar ik eerst bijna uitsluitend leren armbanden had, heb ik nu ook wat fijnere armbandjes met een subtiel detail en van die dunne gekleurde armbandjes die leuk staan in combinatie met een hele rits andere.

Arm candy

Lipstick

Deze zwakte is niet zo groot als de items hierboven, maar toch wel het vermelden waard. Ondanks dat ik niet zo into make-up ben als veel van mijn volgers en mede-bloggers, vind ik make-up kopen meestal wel erg leuk, al doe ik dat zeker niet wekelijks. Maar als er een leuke actie is of een nieuwe collectie waar ik benieuwd naar ben, koop ik eerder een lipstick.

Omdat ik altijd wel een kleurtje zie waarbij ik denk “Hé, zo’n kleur heb ik nog niet!”. Het leukste van lipstick kopen? Thuis gauw voor de spiegel gaan staan en ‘m de eerste keer opdoen in de hoop dat ie mooi staat en fijn is. Soms valt dat helaas tegen, maar je kunt niet altijd zes gooien.

Selfie met rode lipstick

HEMA

Ik heb iets met HEMA, ik voel me er fijn, het geeft me een huiselijk en gezellig gevoel en ik ga regelmatig ‘gewoon even’ naar de HEMA zonder dat ik iets nodig heb. Ik koop niet altijd iets, maar ik vind het gewoon leuk om daar rond te lopen.

HEMA heeft vaak ook aparte en grappige spulletjes en ik vind het leuk om dat op m’n gemak te bekijken. Behalve dat ik er etenswaren zoals melk, yoghurt en brood koop, kom ik er dus ook regelmatig gewoon om rond te kijken. Het enige wat ik bij HEMA zelden of nooit koop is kleding. Ik vind de kleuren en pasvorm vaak ‘net niet’.

Hoodies

Ik ben gek op vesten, en dan bedoel ik geen cardigans of wollen vestjes met zo’n knoopsluiting en ook niet van die gebreide met korte mouwen, die vind ik écht om te schieten! Capuchon-vesten, ook wel bekend als hoodies, dat is meer mijn ding. Ik heb er inmiddels een stuk of 8 en ik draag ze vaak en met veel plezier.

Gewone vesten vind ik al gauw wat ouwelijk of tuttig en ik vind ze vaak ook minder leuk staan. Ik draag capuchon-vesten in de herfstmaanden ook vaak in plaats van een jas buiten en vind dat eigenlijk net zo makkelijk. Het vestje op de foto rechts is van H&M en heb ik nog niet zo lang, maar is nu al mijn ultieme favoriet,

Gebreid capuchonvest