Hé daar, leuke week gehad? Ik wel. Niet zo veel bijzonders gedaan, wat in huis gerommeld, veel gewandeld, van de storm genoten en de nodige foto’s gemaakt. Grappig is dat ik elke week denk: “Dit keer heb ik volgens mij nauwelijks gefotografeerd”, en dan blijkt het toch weer een aardige lijst te zijn. Maar dat levert dan weer leuk materiaal voor dit artikel op, right? Ik hoef het denk ik niet meer te zeggen, maar zoals altijd kun je alle foto’s aanklikken om ze groter te bekijken.

maandag 28 oktober

Maandag is bij mij meestal post-dag. Ik verkoop dingen via Marktplaats en meestal breng ik dat één keer per week weg. Dat betekent soms een hele stapel pakketjes, zoals ook afgelopen week. Na het wegbrengen van de post gelijk door met de wandeling, die ook leuke plaatjes opleverde. Felle zon die net boven de rand van een wolk uitkomt in de binnenstad,

Bas die een flapperend stukje plastic op het strand wilde bestuderen en stormachtige luchten boven de Merwede. ‘s Middags ben ik nog een keer het onstuimige weer in gegaan om met de Canon wat stormplaatjes te schieten.

dinsdag 29 oktober

De wandeling van dinsdag duurde twee uur en drie minuten. De ergste storm was gaan liggen en ondanks dat we meestal binnen de stad blijven, zijn we dit keer ‘afgereisd’ naar Gorkum Oost. De derde foto is trouwens nog wel in de binnenstad, ik vond ‘t wel een sfeervol plaatje. Bij het winkelcentrum op Oost had Bas al gauw de kip ontdekt, die hij erg interessant vond.

Of het ging ‘m om de eieren natuurlijk, waar hij nogal gek op is. Verder een mooi uitzicht vanaf de Lingebrug en het resultaat van lieve R die mijn gang even vol had gezet met pakketten voor de buren. Ze hebben er twee dagen gestaan en als ik met Bas ging wandelen, moesten we één voor één naar buiten anders paste het niet. Ach ja, je moet wat overhebben voor de liefde. :-)

woensdag 30 oktober

Ik ben gestopt met het gebruiken van RunKeeper, omdat ie m’n iPhone-accu leeg vrat alsof het een zak chips was. Maar stiekem ben ik toch wel benieuwd hoeveel kilometer ik afgelopen week te voet heb afgelegd. Ik denk toch al gauw 50, zo niet nog veel meer.

Zo lang het qua weer nog haalbaar is, blijf ik zo veel mogelijk lopen, zeker nu er van fietsen amper meer komt. Wederom twee foto’s gemaakt tijdens zo’n kilometervreter-wandeling, beiden met hetzelfde filtertje. Een bankje onderaan de dijk en de sluis over het kanaal.

donderdag 31 oktober

Bas slaapt tegenwoordig veel met “Beestje” en dat ziet er altijd zo lief uit. Tijdens het wandelen viel me op hoe mooi en kleurrijk de lucht was, subtiel, maar toch ook wel duidelijk zichtbaar. Op de laatste foto zie je ook één van de pontjes van Veerdienst Gorinchem net wegvaren richting Sleeuwijk. Mijn haar met een nieuw haar-elastiekje met panterprint strikje, een beertje wat op mijn nachtkastje staat Bas en Micky samen in de mand, cute!

vrijdag 1 november

Tijdens de wandeling had ik opeens ontzettend zin in koffie! Van de zomer heb ik de cappuccino van Bakker Bart ontdekt (al is ie niet zo lekker als de latte van de ijssalon in Woudrichem, maar je kunt niet elke dag het beste hebben) en dus ging ik nu ook maar een bakkie halen,

Heerlijk nu het kouder is buiten, dan geniet je er extra van. Ik schoot bijna in de lach toen ik, eenmaal buiten, zag wat voor tekst op de beker stond. Ik zou wel iemand weten wie deze tekst op het lijf geschreven is. =D Maar goed, de koffie was ook lekker en daar ging het uiteindelijk om!

Koffiebeker met opdruk

zaterdag 2 november

Er kwam weinig van wandelen terecht, ik had buikpijn (tijd van de maand) en het weer was ook niet echt aantrekkelijk. Dus hebben we ons er met een kort rondje vanaf gemaakt en ben ik de rest van de middag bezig geweest met wat lezen, op de computer rommelen en natuurlijk als altijd foto’s maken.

Deze appeltjes lagen zo mooi naast elkaar in de fruitmand dat ik er wel een foto van wilde maken en ook van Bas in de mand die heel schattig kijkt. ‘s Middags lag er leuke post van Nutella in de brievenbus waar ik gelijk mee aan de slag ben gegaan en ‘s avonds heb ik iets gedaan wat ik ontzettend eng vond, maar ook ontzettend stoer van mezelf. Het ‘resultaat’ moet ik nog afwachten en dus ben ik stiekem wel best wel gespannen. Ik zou bijna gaan nagelbijten :-)

zondag 3 november

Lekker rustig dagje, ouwe spijkerbroek, afgetrapte gympen en mijn warme donkerblauwe vest aan en aan de wandel maar weer, dit keer ook niet al te lang (mag ik ook een keer weekend) want ik had nog steeds buikpijn en inmiddels ook oorpijn. Toch wel genoten, vooral van de prachtige wolkenluchten die voorbij kwamen drijven.

Vooral de lucht op de derde foto vind ik gaaf! De tweede heeft een beetje iets sprookjesachtigs en nummer één heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Ik heb inmiddels trouwens een handige lijn waarmee ik Bas ‘hands-free’ kan uitlaten en dus ook kan fotograferen, dus binnenkort maar weer eens naar het bos denk ik zo. Heerlijk vind ik dat!

Wat was het leukste moment van jouw week?