Week 45, een mooi rond getal, maar dat betekent wel dat we nog maar 7 weken te gaan hebben voordat het jaar om is. Ik ben niet zo dol op die laatste maand, kerst heb ik ronduit een hekel aan en oud en nieuw misschien nog wel meer.

Op de één of andere manier ben ik altijd bang dat zo’n nieuw jaar een hoop ellende gaat brengen en wil ik vasthouden aan het jaar waar ik nog in zit. Onzin eigenlijk, aangezien nare dingen (en ook leuke dingen trouwens) echt niet op jaarbasis komen maar gewoon wanneer ze komen. Maar toch, ik zou december liefst in een winterslaap doorbrengen.

maandag 4 november

Bij Printstagram had ik een Instagram poster besteld, nadat ik hierover had gelezen op de blog van Vera Camilla. Hij is echt supermooi, alleen moet er wel een lijst om en die zijn in dit formaat nogal duur dus hij hangt nog niet. We zijn deze dag naar oma in Wijk en Aalburg geweest en Bas bleef onderweg braaf tussen de stoelen zitten.

Een foto van oma met Bas en een close-up van een ingelijste merklap, als ik me niet vergis, is dit ooit nog het werk van mijn moeder geweest. Verder nog een mooie zonsondergang en in de stromende regen naar huis in een bus met een chauffeuse die volgens mij nog niet zo lang haar rijbewijs had.

woensdag 6 november

Van dinsdag heb ik geen foto’s, dus gelijk maar door met woensdag. Tijdens het wandelen tot grote blijdschap van Bas maar weer eens een rondje roltrap gedaan door V&D, ze beginnen het daar inmiddels ook door te krijgen, want zodra we op de roltrap stonden hoorde ik een paar medewerkers bij de kassa al grinniken.

Maar het is ook best een grappig gezicht. Ik met een nieuw mutsje, deze stonden in de folder van Wibra voor € 1.99. Officieel zijn het herenmutsjes, maar dat zie je er niet aan af, vind ik. Ik heb dezelfde ook in grijsbruin met rode strepen.

donderdag 7 november

Volgens mij was het donderdag slecht weer en dus heb ik niet zoveel gedaan. Wel gewandeld, ik probeer zelfs als het regent toch minimaal 3 kwartier te halen. Verder wat in huis gerommeld en gelukkig genoeg te doen, onder meer dit formulier van twee pagina’s twee keer invullen.

Drie van de pakketjes die ik maandag twee weken geleden heb verzonden blijken spoorloos te zijn en dus even achteraan gegaan. Van PostNL kreeg ik dit formulier. Ik moest wel een beetje lachen om mijn handschrift, dat is echt heel lelijk geworden sinds ik bijna nooit meer schrijf.

PostNL-formuliertje invullen

vrijdag 8 november

Lekker aan de wandel zoals gewoonlijk en deze dag was het licht best mooi, het was een klein beetje mistig waardoor je een mooie layering in je foto’s kunt krijgen zoals je op de eerste foto van de Pompstraat ziet.

Ook een foto van de binnenstad, de Arkelstraat met de Heilige Geestkapel op de achtergrond, waar tegenwoordig een dure kledingzaak in zit. Ook een foto van de veerpont op de Merwede en tot slot een bankje waar iemand ALDI op geschreven heeft (daar lijkt het op) en een grappige ‘koeienstoel’ in de etalage ergens.

zaterdag 9 november

De felrode Nikes heb ik voor een leuke prijs van iemand op Marktplaats over kunnen nemen, ze zijn nog zo goed als nieuw en ik ben er helemaal gelukkig mee, zeker omdat ik al langere tijd op zoek was naar felrode sneakers. Ook een foto van het logootje op de doos en een screenshot van mijn iTunes, waar ik druk bezig was met muziek toevoegen en alle informatie aanvullen.

Bas en Micky hebben de hele middag samen in de mand gelegen. Micky lag met z’n kopje op Bas z’n rug te slapen, zó schattig! Ikzelf had ook wel zin in iets knuffeligs en heb de warme sjaal die ik die middag met korting bij HEMA kocht, de hele middag en avond gedragen. Heerlijk!

‘s Avonds nog creatief bezig geweest: Als ik dingen niet kan verwoorden of kan uiten, ga ik ze soms op een andere manier vormgeven, het resultaat is deze typografie, die ik gisteravond laat nog maakte.

zondag 10 november

Omdat ik doordeweeks al uren rondloop in de binnenstad, gun ik mezelf in het weekend meestal een iets kortere wandeling, maar omdat het vandaag mooi weer is, toch ruim een uur gelopen. Onderweg diverse foto’s gemaakt waarvan ik zeker wist dat ze mooi zouden zijn, totdat ik thuis kwam en bleek dat ik een verkeerde preset had gebruikt in Hipstamatic. Bummer! Toch zijn er nog wel een paar over.

De eerste foto kom ik maar niet uit of ik hem mooi of gruwelijk lelijk vind, maar hij heeft wel iets. Vooral apart is dat de lucht dus knalblauw was en hier zwart is geworden. Vervolgens een sfeervol doorkijkje op de stadswal en een paar takken waar dan nog wel blaadjes aan zitten.

Met deze instelling had ik ook foto’s van gebouwen gemaakt en door de wazige rand leek het net alsof mijn lensje moddervet was, wat ik dus eerst ook dacht. Ach ja, ik woon hier nog wel even…

Welke foto vind jij het leukst van deze week?