Vandaag weer een quote en dit keer één die op het moment heel veel persoonlijke waarde voor mij heeft. De meeste quotes die ik plaats in deze artikelen heb ik op de één of andere manier wel een link mee, maar deze is voor mezelf vooral een steuntje in de rug om niet te hoeven geloven dat bepaalde dingen voor mij altijd verkeerd aflopen, zelfs al gebeurt het keer op keer.

Op het moment ben ik aan het wachten. Ruim vier dagen alweer. Op een bericht van die ene persoon die al maandenlang zo speciaal voor me is. Ondanks dat ik de eerste drie dagen enorm sterk was, opgewekt zelfs, blij dat ik de stap eindelijk had durven zetten en trots dat ik me niet liet nekken door de vretende onzekerheid die op de loer lag, ging het ineens bergafwaarts.

Een compleet arsenaal van emoties heeft de revue al gepasseerd: Van boosheid (op mezelf) tot schaamte en van een voorzichtig sprankje hoop tot enorme angst. Mijn brein heeft ook de nare eigenschap om alle ‘vakjes’ die niet gevuld zijn, zelf aan te vullen met dingen die mogelijk aan de orde zouden kunnen zijn. Het resultaat van die ongewenste vakkenvullerij is meestal niet heel rooskleurig kan ik je vertellen.

Ik vind ‘t moeilijk om te wachten, niet in het minst omdat de weg hiernaartoe al geen makkelijke was en er voor mij zoveel vanaf hangt. Elke keer weer een obstakel, weer een grens die erom vraagt verlegd te worden. Mezelf overhalen iets te durven wat ik eigenlijk niet kan. Het zal zo bedoeld zijn en uiteindelijk zal het me ook veel sterker en weerbaarder maken, maar makkelijk? Nee.

Normaal gesproken had ik het allang opgegeven en was ik weggelopen voor alles. Bang voor de hevigheid van mijn emoties en gevoelens, geen zin om nóg meer moeite te doen: Het heeft toch geen zin en loopt altijd fout. Want mijn karakter is te gecompliceerd, mijn uiterlijk niet mooi genoeg. Het heeft simpelweg geen zin.

Maar voor hem doe ik het. Dit keer hou ik vol. Totdat ik die duidelijkheid heb waar ik al maanden naartoe leef. Positief of negatief. Dan wéét ik in elk geval iets. Ondanks dat ik al uitga van een negatief antwoord, hoop ik in mijn hart dat bovenstaand citaat nu eens een keer werkelijkheid wordt. Al is het maar voor deze ene keer.