Het is inmiddels een traditie geworden om het jaar af te sluiten met een aantal jaaroverzichten. Dit keer heb ik er drie voor je. Vandaag start ik met 2013 in tweets, maandag kun je een foto-overzicht van 2013 bekijken en als vanouds op oudejaarsdag de grande finale met het grote jaaroverzicht. Daar zit ook gelijk het meeste werk in, maar wel erg leuk om te doen!

Vandaag dus 2013 in tweets. Ook daar zit behoorlijk wat werk in, namelijk enkele duizenden tweets doorlezen en beoordelen of ze wel of niet leuk genoeg / geschikt zijn voor publicatie in dit artikel. Het kostte me brandende ogen en heel wat uitzoekwerk maar het is gelukt! Sowieso ook leuk om al die oude tekstjes weer eens terug te lezen.

Opvallend was het grote aantal tweets die te maken hadden met m’n verliefdheid. :-) Verder dit jaar meer humoristische tweets, waar ik zelf stiekem ook weer om moest lachen. Tot slot ook veel meer mentions. Onderstaand de tweets van 2013 per maand. Veel leesplezier!

Januari
Het blijft akelig stil hier in Gorkum, zouden de Maya’s zich soms tien dagen vergist hebben?

Ik heb opeens heel veel zin om iemands mond met duct tape af te plakken.

Kruidvat verkoopt tegenwoordig ‘antivirus spray’. Zou McAfee ook zoiets hebben? :-D

Vannacht eindelijk eens niet eng of naar gedroomd. Ik ging een motor kopen bij Van Meel in Made. Het betere werk dus!

Laatste keer dat ik m’n rugtas gepakt heb om ergens te overnachten, ging ik naar Duitsland met de motor. Nu ga ik een nachtje op oma passen.
Februari
Toen ik vandaag bij de dokter zat leek ‘t wel de omgekeerde wereld. Hij begroette me met ‘Hoi Es’ en begon toen over zijn eigen klachten.

Mailtje van Zalando <voegt gil-band tussen> of ik een keer met ze wil samenwerken. Lijkt me prima.

Dit is nou wat ik noem een Pavlov-reactie: Zo’n knetterend pizza brommertje horen en spontaan trek krijgen.

Die postbode heeft wel wat op z’n geweten. In tijden niet zo gelachen als om dat filmpje. Alhoewel ik van hem zelf ook wel ga glimlachen…

Mijn fiets mist me. En ik hem ook. Maar het moet toch eerst wel een paar graden boven nul zijn. Twintig of zo…

Ik heb me trouwens gisteren aangemeld als figurant voor de nieuwe #DokterTinus serie, zegt m’n moeder “Heb je Bas (hond) ook aangemeld?”

Er is tenminste één man die mij vaker zonder make-up heeft gezien dan met en dat is de postbode. Hij komt desondanks nog steeds aan de deur!

Citaat van de dag: “Wat heb je moderne lippenstift”. Vond mijn oma, over mijn nieuwe felrode matte Catrice lipstick uit de nieuwe collectie.

Maart
Nou já zeg, dit is echt, maar dan ook écht bizar, op het enge af. In gedachten iemand een naam geven die nog zo blijkt te heten ook!

Wat een lieverds bij de veerdienst. Ik zei dat ik duizelig was en ik ze wilden me gelijk water en/of suiker geven en mee naar huis lopen!

Molly heeft een dure smaak. Dendert over toetsenbord, vervolgens opent Google met letters MK. Eerste zoekresultaat is Michael Kors. Ja ja…

Niks rustige zondag. Jankende wasmachine, schone korrels in de kattenbak, puin ruimen, foto’s door LR gooien en bloggen. Maar met tophumeur!

Is ‘t feit dat ik tegenwoordig graag blues luister een teken dat ik oud word, of dat m’n voorliefde voor goede muziek verder ontwikkelt?

Ik ben weer thuis, Bas heeft vele vrouwen jaloers gemaakt, want hij is uitgebreid geknuffeld door Tygo Gernandt :-)I aim to be fearless, in every possible way.

Zo dankbaar zijn voor zo’n lief hondje. Iedereen was dol op hem vandaag, maar aan het eind van de dag ging ie mooi met mij mee naar huis #lovehim

Spiegelneuronen. Wat een prachtwoord!

April
Bas is gek. Zodra hij een film-intro hoort, staat ie naast de bank. Film kijken = op schoot liggen namelijk.

Forget the risk and take the fall. If it’s meant to be, it’s worth it all…

In een overenthousiaste poging zo’n nare off-white Fiat 500 bij te houden, wat overigens met gemak lukte, bijna mijn fietsketting eraf gereden.

De dag is nog zo jong en al zoveel meegemaakt. Afgewezen & me kut voelen, een hond gered, hard gefietst en Luikse wafel gegeten. #whatsnext

En toen had ik een traguspiercing! Lang over gedacht, nu toch genomen. Vind het echt mooi!

Gezellig middagje bij m’n moeder geweest. Op de terugweg reed ze ‘Dokter Tinus’ nog bijna van de sokken in Woudrichem :-)

In Woerkum hadden ze ‘t ook al over de ‘Volkswagenhond’. Hoorde vervolgens iemand zeggen: Hij denkt nu dat elke hond een Volkswagen is. LOL!

Mei
Winkelen is topsport! 20 kilometer gelopen en tegelijkertijd sjouwen met zware tassen. Vanavond ballonvaart gedaan boven Breda bij @adballon met m’n moeder. Top-avond gehad bij de #avondvierdaagse in #Woudrichem. Ik weet nu wel 100% zeker dat ik niet wil stoppen met het regelaarswerk, té leuk!
Juni
@HEMA trein-dagkaart gekocht. Wat voor avontuur gaat het nu worden. Maastricht? Zaanstad? Enkhuizen, Friesland of meer plaatsen op één dag.

Joepie! Vandaag weer ‘s met de boormachine aan de gang. En ja dat vind ik echt leuk. Boren is één van m’n guilty pleasures. :-) #ikdoehetzelf

Volgende week naar een optometrist. Daar heb ik meer aan, dan die “twee vingers in de lucht” metingen.

Met twee zware tassen en een grote plant naar huis gelopen. Volgende keer ook een steekkarretje graag :-)

Wat als de aardbol eigenlijk een sinaasappel is, die iemand op een dag wil gaan eten. #gedachtenkronkel

Fear is not real. It is a product of thoughts you create. Fear is a choice. (After Earth)Kom je onderweg een Chris tegen, is het de verkeerde… :-)

Vandaag de 25 jaar oude Canon EOS van m’n vader gezien. Ongelofelijk dat alles nog steeds compatible is met de nieuwe camera’s.

Aankomende zondag hebben we trouwens een supermaan, waarbij hij 14% groter lijkt dan normaal. Maansopkomst is 21:50 die dag.

We are not defeated when we lose. We are defeated when we quit.

Juli
Vandaag echt een travel plan maken en bedenken waar ik heenga. Enige wat ik weet, is dat ik naar een plek wil waar ik nog nooit ben geweest.

Eigenlijk had ik mijn taal-column ook in Comic Sans moeten publiceren. Als protest tegen taalverloedering én lettertypeterreur!

Kom ik bij V&D “Hé, jou heb ik lang niet gezien hier!” Bij Vero Moda “We hebben de rode shirts die je zocht!”

Vannacht was m’n droom een vette actiefilm: Gebeten worden door een slang, gelanceerd uit een speedboot en een zoektocht naar Bas in Duitsland

Zitten twee oudjes samen liedjes te zingen op een bankje Buiten de Waterpoort. Zo lief!

De meppen-teller staat momenteel op: 1 mug, 25 vliegen en 2 kapotte vliegenmeppers.

Gister trouwens rondleiding op politiebureau gehad en nieuw en geniaal woord geleerd: Onvrijwillige ruimte. Ander woord voor de cel :-)

Dat wordt nog wat: Heb Bas zojuist verteld dat we morgen met de trein gaan en hij stuitert nu al door het huis. Honden zijn net kinderen.

Ik wou dat ik een boot had… Maar mijn nieuwe hangmat is ook erg lekker! Vooral in combinatie met Sangria…

Zucht…. ♥

Weer thuis. 50 kilometer gefietst en niet eens écht moe, alleen wat protesterende spieren en zere rug. Conditie is dik in orde!

Volgens wat ik net lees, is de geldboom een makkelijk te houden kamerplant. Nou doe er maar twee dan.

Gister van een Brit te horen gekregen, dat mijn Engels beter is dan van de meeste Engelsen zelf’. Dat vind ik nou een mooi compliment!

Augustus
Bier en bitterkoekjes. Als ik straks opgestegen ben, horen jullie het wel.

Citaatje van mezelf uit een artikel van februari: “Jezelf blijven verrassen, is één van de mooiste dingen in het leven.

“Vandaag van buren uit tegenoverliggende straat een compliment gekregen over mijn tuin. Woei! En dat voor iemand zonder groene vingers he!

Op de brug een man tegengekomen die met ontbloot bovenlichaam en blote voeten rondliep en beweerde stratenmaker op blote voeten te zijn!

Ik heb het WARM! Paar uurtjes rennen, vliegen en sjouwen in de stad. Nu ff rust en dan in huis eens ‘wat sjouwen’.

Vandaag even m’n huis lekker door gelucht. *27 vliegen vinden dit leuk*.

De radio aanzetten en het liedje horen waar ik vorige week vrijdag nóg blijer van werd. Let’s do that again, please?

Een uur gewandeld, in het donker door straten gedoold waar ik nog nooit ben geweest.

El amor no puede ser encadenado

Het woord van de dag is wat mij betreft: Schijt. Tot zover deze boodschap.

Leuke route gehad, gelijk de nieuwste wijk van Gorinchem van dichtbij bekeken. Wegen zijn er nog vrij slecht, maar mooie wijk om te zien.

Zo, dat was weer een avontuur in Woudrichem. En een lachstuip, en een biertje, uiteindelijk. Nu weer thuis, hard gereden, zalig!

Zit ik in Den Bosch op een terrasje, word ik herkend door iemand die ik 30 jaar niet gezien heb!

In onbekende stad zonder bordjes te kunnen lezen op zoek naar bepaalde straat en huisnummer. Altijd leuke uitdaging. Maar gevonden, en snel!

September
Vandaag ben ik een wandelend doosje paracetamol. Met of zonder bijwerkingen ben ik nog niet helemaal over uit…

Zou iemand een hond hebben die wifi heet?

Ik moet echt grinniken om sommige reacties op m’n enquête “Dat je getrouwd bent met je iPhone weet ik inmiddels wel”.

Vandaag weer genoeg gesjouwd, een motorfiets overeind getild (niet in m’n eentje) en nog met dozen in de weer geweest. Klaar nu!

What is it about love, that makes us so stupid.

Ik heb me voorgenomen vaker #houdoe te zeggen in plaats van dag/doei/tot ziens. Mijn Brabantse roots een beetje in ere houden!

Oktober
Zag net iemand lopen met een pluizige handtas onder haar arm. Het leek meer op de achterkant van een Pekinees eigenlijk…

“Wat heeft de rest van de wereld nou, wat wij in Woerkum niet hebben?” Een pinautomaat! LOL! #DokterTinus #Woudrichem

Muzikale centrifuge: hartverscheurende blues, Irish folk, Meat Loaf, Nirvana, zoete ballads, en dat alles dwars door elkaar #Spotify

Iemand wil mij “de mogelijkheid bieden” om met hem af te spreken. Halleluja! Dat soort mannen bestaan blijkbaar dus ook nog #nevernooitniet

Guilty pleasure: Met een volle boodschappenkar door de winkel scheuren zonder iets te raken. Word je vanzelf goed in

Zo, ik ben ook weer gezandstraald. Niet geschikt voor dagelijks gebruik…

November
Wij Brabanders verstaan elkaar…Kom op zeg. Beetje gas op die plank. Dat ding heet niet voor niks Sprinter… #vrouwachterhetstuur

Soms zou ik wel een bad willen hebben. En dan, op zo’n dag zoals vandaag dat ik niet warm te krijgen ben, minstens een uur in de kookwas…

Gister wat oude filmpjes zitten kijken. Center Parcs, ritjes door de sneeuw, kittens en ontzettend slechte kwaliteit video!

Ik nies de kat van schoot.In een kwartier boodschappen gedaan. Het betere gooi- en smijtwerk zeg maar…

And the other night you made me dance but now I act insane. I try to find a reason and I try not to be strange. #michaelprins

Ambulance met zwaailichten voor de deur. Eindelijk, ze komen mijn gebroken hart maken.

In bed neerstorten na superdag. 15 uur onderweg waarvan meeste tijd op de weg gezeten, en dat op 3 uur slaap. #totallossentevreden

Door sommige liedjes wil ik opeens heel graag heel goed piano kunnen spelen, of gitaar, of gewoon iets om zoiets moois te kunnen maken.

Die Molly toch, geeft even een rappe tackle ten beste om Micky z’n snoepje afhandig te maken. #alszemaargeenvoetballerwordt

December
Dat je een stukje tekst hebt geschreven waar je bijna van gaat huilen. Niet omdat het zo slecht is, maar omdat ‘t zo recht uit je ziel komt.

Lees ik toch net dat er in de jaren 80 van de 20e eeuw een “tracé van de vestingwal” onder mijn huis is gevonden. Geinig…

Ook maar eens geprobeerd champignons met knoflooksaus te maken, maar die Duitsers doen dat toch een stuk beter.

Bas treft het weer getroffen. Rondje roltrap bij V&D, knuffelen met z’n Etos-vriendinnen en vanavond misschien nog even naar de Gamma.

Ik heb in korte tijd een hevige voorliefde ontwikkeld voor ijskoffie.

Ik ga steeds harder niezen geloof ik, moet m’n longen bijna vasthouden! :-)

Niet kunnen slapen en vervolgens je bed uit gaan omdat je opeens heel erg zin hebt on de kat te knuffelen.