Onlangs zag ik bij één van m’n Facebookvrienden een opsomming van random feitjes staan, met de vermelding dat hij een bepaald getal van iemand had gekregen. Nieuwsgierig als ik was, vroeg ik ernaar en kreeg prompt zelf het getal 20, met de bedoeling dat ik dus twintig feitjes over mezelf op Facebook zou zetten. Een soort tag dus, maar dan op Facebook.

De lijst (zo kun je een opsomming van 20 weetjes wel noemen) staat inmiddels alweer een dag of wat op Facebook, maar omdat ik hooguit 5% van mijn bezoekers als Facebook-vriend heb, leek het me ook wel leuk om dezelfde lijst hier ook nog te publiceren, al heb ik de blogversie hier en daar iets uitgebreid.

 • Ik ben gek op (snelle) motoren en reed als peuter voor het eerst mee, bij mijn vader voorop de tank. Ik ben zelfs lid geweest van een motorclub (als enig betalend lid zonder motor) en stond erom bekend dat ik merk en type van een motor kon herkennen aan enkel het geluid.
 • Mijn originele haarkleur is midden/donkerblond en ik heb van mezelf flink wat slag in m’n haar, wat je eigenlijk nooit ziet omdat ik het steil maak. Ik hoop dat als mijn haar echt lang is, ik de stijltang minder nodig heb en ik mijn golvende haar wel mooi vind.
 • Ik heb een alternatieve periode gehad, niet extreem, wel duidelijk herkenbaar.
 • Ik ben meestal heel stoer, nuchter en no-nonsense, maar als ik verliefd ben, verander ik in een zacht eitje (daarom word ik niet graag verliefd) en durf ik niet voor mijn gevoelens uit te komen of met heel veel moeite, wat dan weer veel stress oplevert.
 • Ik word sowieso maar een paar keer in m’n leven verliefd en dat is dan gelijk zo heftig dat het ook niet zomaar weer over gaat (helaas).
 • Ik werd vroeger altijd gepest en later vaak uitgescholden op straat door jongeren. Waarom weet ik nog steeds niet, al was wel duidelijk dat ze me zonder uitzondering erg lelijk vonden. Gevolg is dat ik (nog steeds) heel onzeker over mijn uiterlijk ben.
 • Ik heb vroeger judo gedaan om te leren val-breken, ik ging namelijk altijd plat op m’n bakkes. Het heeft wel geholpen. Echt een leuke sport vond ik het overigens niet, wel zou ik nog graag eens willen boksen, lijkt me vet!
 • Ik ben nooit echt een ‘meisje-meisje’ geweest. Ik draag de laatste jaren vaker rokjes en jurkjes en vooral de laatste tijd ook meer kleur in mijn outfits, maar ik háát dingen als roze, parels, lange nagels, pumps en bling. Mijn stijl is meer stoer / casual / urban.
 • Ik ben gek op autorijden en zit het liefst lekker hoog boven de weg en ben daarom ook groot liefhebber van SUV’s. Kleine autootjes vind ik helemaal niks, vooral niet als ze Fiat of Ford heten en snoepkleurtjes hebben.
 • Ik heb op mijn achttiende mijn Open Water duikbrevet gehaald.
 • Ik woon in Gorinchem, maar ben officieel een ‘Brabo’. Geboren in Den Bosch en opgegroeid in een klein dorpje aan de Maas. Je hoort overigens nauwelijks aan me dat ik uit Brabant kom, door mijn ABN opvoeding en het feit dat ik 8 jaar in Zeist op school heb gezeten. Het dialect uit mijn buurt vind ik overigens veel minder mooi dan het Brabants met de zachte G.
 • Ik heb op mijn achtste een ernstige bacteriële meningitis (hersenvliesontsteking) gehad en de dokters verklaarden het als een wonder dat ik zonder gevolgen herstelde.
 • Ik ben slechtziend zoals de meesten wel weten, met mijn linkeroog zie ik 5% en met m’n rechter 3% en ik heb nystagmus (bewegende pupillen), maar ik doe er bijna alles mee behalve een gemotoriseerd voertuig besturen en een baan hebben.
 • Ik hou van klussen en kan praktisch alles zelf in huis, van elektra tot timmeren en boren. Dat heb ik trouwens deels van m’n moeder, die een soort vrouwelijke Tim the Toolman is. Ik heb zelfs ooit uit het blote hoofd een vogelhuisje gemaakt van wat afvalhout, ik heb ‘m nog steeds!
 • Ik ben autodidact, ik kan mezelf alles aanleren zonder handleiding. Dat weten veel mensen ook, waardoor ik regelmatig word benaderd met vragen over software / hardware / internet / webdesign / WordPress / elektronica / apparatuur en tegenwoordig zelfs fotografie.
 • Mijn eerste website bouwde ik in 1997 (bestanden ervan heb ik nog), daarna volgden er velen (ook voor bedrijven en instanties), mijn blog bestaat inmiddels al 11.5 jaar.
 • Ik vind het leuk om met mannen over techniek / auto’s / motoren te praten, vooral als ze mij accepteren als one of the guys, iemand die er ook kijk op heeft.
 • Ik kan niet goed op hakken lopen maar zou het wel willen, hoe hoger de hak, hoe groter het zelfvertrouwen zeggen ze niet voor niets! Wat dan weer in tegenstrijd is met het feitje bij nummer 8, maar je hebt ook mooie laarzen mét hakken en dát vind ik wél gaaf!
 • Ik hou van taal. Ik zie elke taal- of spelfout, hou van taalgrapjes en schrijf (en lees) zelf ook erg graag. Ik spreek vloeiend Engels en een klein beetje Duits. Mijn favoriete taal is Spaans, al bak ik daar dan weer niks van terecht, desafortunadamente.
 • Mijn sterrenbeeld is Steenbok. Ik ben een binnenvetter, denk veel maar spreek niet de helft uit en kan erg koppig zijn. Verdere kernwoorden van dit sterrenbeeld die ook bij me passen zijn: onafhankelijk, eerlijk, solide, beheerst, zelfredzaam, trouw, voorzichtig en zachtaardig.