Het is inmiddels alweer praktisch half december en ik bedacht me gisteravond toen ik al op bed lag opeens dat ik nog helemaal geen favorietenlijstje van november had gepubliceerd op m’n blog. Hoogste tijd dus voor een opsomming van mijn meest favoriete dingen van de afgelopen maand!

Warme chocolademelk

Tja, die kon eigenlijk niet ontbreken. Ik moet bekennen dat ik warme chocolademelk het hele jaar door wel lust, maar in november was ie wel erg favoriet. Bij voorkeur met een dot slagroom, een beetje Benco en een flinke snuf kaneelpoeder.

Onlangs heb ik ook de variant met marshmallows ontdekt en over lekker gesproken zeg. Omdat het natuurlijk niet de meest gezonde drank is, ben ik de variant met alles erop en eraan inmiddels sweet poison gaan noemen.

warme chocolademelk

Nog meer mutsen!

Het valt me eigenlijk tegen dat ik hier bij de favorieten van oktober helemaal geen melding van heb gemaakt. Bij mijn weten was ik toen al druk met mutsen hamsteren. In november is de collectie behoorlijk gegroeid, dus kon ie niet ontbreken. Ondanks dat ik qua kleding meestal niet zo kleurrijk ben, heb ik mutsen in heel veel verschillende kleurtjes, ik ben er echt zó gek op!

Rimmel concealer stick

Het lijkt wel of ik eeuwig op zoek ben naar de ideale concealer en ik denk dat ik ‘m nu gevonden heb! Omdat ik een egale huid heb, gebruik ik alleen concealer voor onder m’n ogen en die moet aan andere eisen voldoen dan ‘gewone’ concealers:

Een stugge crème kun je beter niet op de gevoelige huid onder je ogen smeren en de vloeibare variant smeer ik steevast in mijn onderste wimperharen. In november ontdekte ik de Hide the Blemish concealer stick van Rimmel en dat bleek een succes. Ondanks de stickvorm is de substantie romig, wat fijn uitsmeert en de tint is perfect voor mij. Een blijvertje!

Kaarsjes branden

De afgelopen maand zijn er in huize Dammers heel wat kaarsen en waxinelichtjes in rook opgegaan. Ik verbruik soms 15 waxinelichtjes per dag en dan gaat het hard optellen als je dat een paar dagen achter elkaar doet.

Ik koop expres al waxinelichtjes met extra branduren, maar dan nog zijn de zakken niet aan te slepen. Ik koop ze altijd bij Xenos en gelukkig zijn het geen grote uitgaven. Het liefst brand ik stompkaarsen, dat staat leuk en die gaan ook langer mee. Ik vind het leuk om het gezellig en knus te maken in huis voor mezelf.

131119-kaarsen

Gekleurde sjaal van HEMA

Ik ben vooral gek op mutsjes, maar soms kom ik een mooie gebreide sjaal tegen waar ik ook maar moeilijk (of helemaal geen) weerstand tegen kan bieden. Van die dunne sjaaltjes vind ik overigens niets, die draag ik echt nooit. Sjaals zijn er om me warm te houden en ik draag ze dan ook alleen in de koudere maanden.

Deze sjaal van HEMA had ik al op het oog, maar toen er een actie met 20% korting was, had ik niet meer aanmoediging nodig. Ik vind hem echt leuk met die kleurtjes en hij is heerlijk zacht! Ik heb hier trouwens ook een mutsje van. Zowel de sjaal als het mutsje al veel gedragen.

sjaal-hema-kleuren

Duitsland

Ik ben in de afgelopen twee keer twee keer in Duitsland geweest (al was de tweede keer officieel al in december) en elke keer als ik er kom, ga ik meer van dat land houden. Lekker eten, mooie bergen, vriendelijke mensen, leuke huisjes, awesome!

Ik ben er al best vaak geweest, maar het gaat nooit vervelen. Duitsland is dus bij deze mijn favoriete land van de maand. Niet dat ik verwacht de volgende maand ook met weer een ander land op de proppen te komen, maar ik vond dit toch wel een vermelding waard.

131122-dagje-duitsland-36

Say something

Ik luister vaak naar Q-Music en daar doen ze soms repeat of niet, waarbij je kunt laten weten of je een bepaald liedje leuk vindt. Ik let daar nooit zo op, totdat ik de eerste klanken van het prachtige nummer Say something van A Great Big World en Christina Aguilera hoorde.

Het liedje verwoordt precies mijn gevoelens en struggles, op een manier die zo hartverscheurend mooi is, maar toch op een heel minimalistische manier. Een klein liedje met enorme impact. Ik krijg steevast een brok in m’n keel, omdat ik elke keer weer aan hem denk als ik het hoor…

Hipstamatic

Dat de vintage fotografie app Hipstamatic al langer een grote favoriet van me is, zal je inmiddels wel weten, maar in november heb ik ongeveer 85% van al m’n iPhone foto’s met deze app gekiekt en dat is toch wel een aardig record te noemen.

Ik was druk bezig met het ontdekken van instellingen voor het mooiste resultaat, werd verliefd op de low saturation stijl die je tegenwoordig veel op blogs ziet en ik schafte, als een slaaf van de fotografie, weer twee nieuwe Hipstapacks aan.

131118-grote-toren

Nike

Sneakers zijn altijd al ‘mijn ding’ geweest, maar ik heb blijkbaar periodes dat ik heel merkvast ben. De meeste die ik heb zijn gewoon van winkels als VanHaren, Bristol en Scapino, maar waar ik vroeger een periode had dat ik gek was van Adidas en later van Converse, zit ik nu blijkbaar in een Nike periode.

Ik weet ook wel waarom: Sinds ik het Blazer Vintage model heb ontdekt, wil ik die in alle kleuren! Ik heb inmiddels 2 paar (rood en donkerblauw), maar vrees dat het daar niet bij blijft. Momenteel heb ik m’n pijlen gericht op een paar zwart leren met rood Nike-logo. Love them!

131109-nikes

Typografie

Na maandenlang mijn pennenset niet aangeraakt te hebben, ben ik in november begonnen met het tekenen van typografie op papier. Ik ben daar begin dit jaar mee begonnen omdat ik zo geïnspireerd raakte van het werk van anderen, dat ik vond dat ik dat ook maar moest kunnen.

Ondanks dat ik zoiets nog nooit gedaan had, bleek het me niet slecht af te gaan en had ik er ook enorm veel plezier in. Na de zomermaanden dus zachtjes aan weer begonnen. Ik doe dat niet elke dag en zelfs niet elke week, maar soms heb ik iets in m’n hoofd en dat moet dan uitgewerkt worden.

typografie everyday has something good

Wat is jouw ultieme november favoriet?