Ik was vorige week tijdens een regenachtige avond op pad om foto’s te maken met de handheld nachtscène functie, waarbij je foto’s in het donker kunt maken zonder dat statief. Met statief levert altijd betere foto’s op, maar fotograferen zonder statief kan soms best wel eens van pas komen. Deze deur had ik bijvoorbeeld nooit op de foto gezet als ik daar mijn statief voor het huis had moeten parkeren.

Ik heb iets met deuren. Hier in de stad zie ik veel voordeuren met prachtig glas in lood of van die sierlijke werkjes als een ‘roostertje’ voor het glas. Het liefst zou ik al die deuren op de foto zetten, maar ik durf niet zo goed, ik heb nog steeds veel moeite met op straat fotograferen en als ik elke keer voor deuren stil ga staan en foto’s maken staat dat helemaal stom.

Maar deze deur heb ik in elk geval. Ik heb ‘m wel bewerkt zodat het grootste gedeelte zwart-wit is en het licht wat van binnen komt nog meer lijkt te stralen, maar dat was echt het gevoel wat ik erbij had. Buiten koud en nat, binnen warm en gezellig. Dat straalde die deur uit voor mij.

Licht achter de deur