Voor de hele week had ik al artikelen vooruit geschreven, maar zo’n onverwachtse fotopost zie je niet altijd aankomen! Zondag was ik net klaar met de Weekly Snaps en stond ik op het punt te gaan poetsen, toen ik door de ramen van mijn huis opeens een flard oranjeroze lucht zag.

Dat is meestal een teken dat er een prachtige avondlucht te zien is, dus griste ik mijn cameratas uit de kast en sprong ik op m’n fiets om vervolgens in vliegende vaart de stad door te racen, op zoek naar de plekken waar ik die inderdaad waanzinnig mooie lucht het beste kon vastleggen, want voor je ‘t weet is het weer weg.

Vurige lucht boven de Merwede

Het resultaat was onder meer bovenstaande foto. Ik moet zeggen dat ik het met een zonsondergang best lastig vind om ook nog eens een foto met een mooie compositie te maken, de mooie lucht is niet vanaf alle plekken zichtbaar en ook niet overal mooi te fotograferen, dit is één van de beste uit de serie, vooral ook door het water. De combinatie van zo’n kleurrijke lucht en water vind ik altijd heel erg mooi. Een grasveld wordt al gauw een grote grauwe massa.

Ik heb meerdere keren met m’n mond open gestaan, de lucht was zo waanzinnig mooi dat het haast leek alsof ik een soort Instagram filter voor m’n ogen had en het niet echt was, ik was een beetje bang dat ik het nooit zo mooi op beeld vast zou kunnen leggen, maar dat viel niet tegen.