Wat had ik het moeilijk met kiezen van een foto! Vorige week trok ik er ‘s morgens op uit om foto’s van de zonsopgang te maken en dat leverde zoveel mooie plaatjes op dat het niet te doen was om een keuze te maken. Toch is het gelukt en heb ik één van de foto’s gekozen die voor mij het meest bijzonder is en waar een verhaal aan zit.

Deze foto maakte ik vanaf de dijk bij Dalem. Bij het maken had ik vooral die boom waar de zon als een soort halve sinaasappel achter omhoog kwam in de smiezen. Maar toen ik ‘m thuis op de pc bekeek, bleek hij een verrassing voor me in petto te hebben, namelijk Slot Loevestein in silhouet op de achtergrond!

Zonsopgang en Slot Loevestein

Ik heb het al vaker gezegd, maar dat soort dingen maken fotografie voor mij als slechtziende mij zó ontzettend leuk. De boom met de zon erachter is mooi, maar eigenlijk wordt je aandacht toch getrokken naar dat prachtige kasteel, wat alleen nog maar versterkt wordt door de vliegende ganzen erboven.

Slechts een moment later en de foto was bij lange na niet zo perfect geweest als dat hij nu is. Lucky shot? Misschien, maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd trots ben op dit plaatje! Nieuwsgierig geworden naar de rest?

Wat vind jij van deze foto?