Dit is ‘m dan, de laatste dag van 2013. En dat halverwege de week. Ik schreef dit op de avond van 30 december en had toen nog totaal geen oudjaars-gevoel, voor zover je zoiets dan kunt definiëren. Misschien heb ik me er ook voor afgesloten, ik vind het altijd zo definitief en wil dan als het even kan vasthouden aan het vertrouwde.

Vandaag mijn jaar in vogelvlucht. Dit keer meer tekst en minder foto’s dan in het overzicht van gister en ook meer dan 140 tekens dan bij 2013 in tweets. 2013 was voor mij het jaar dat ik na lang twijfelen en sparen een spiegelreflex kocht en sinds lange tijd weer heel erg verliefd werd.

Ik fietste minder en maakte minder uitstapjes dan in het jaar ervoor, maar het aantal gelopen kilometers werd het tienvoudige van 2012. Verder ging m’n haar van witblond naar natural blonde, is er heel wat aan EstrellaWeb veranderd, heb ik voor het eerst van m’n leven in een ballon gevlogen en ontwikkelde ik in de herfst een enorme voorliefde voor geurkaarsen en mutsjes. Mijn jaar was, over het algemeen genomen, eigenlijk best wel prima!

Januari

In januari stond het water weer behoorlijk hoog, zij het dan niet zo spectaculair als het jaar ervoor. Desondanks ging ik weer op pad en maakte wat foto’s. Wat ik ook maakte, waren nieuwe graphics voor m’n site, die inmiddels alweer twee keer vernieuwd zijn. :-)

Over site gesproken: Ik schreef ook het artikel over zilvershampoo, wat nog steeds gemiddeld 40 keer per dag gelezen wordt! Verder was ik jarig, ging ik met m’n moeder een high tea doen en raakte ik zwaar onder de indruk van acteur Chris Pine. Aan het eind van de maand ging ik een nachtje bij m’n oma slapen die net uit het ziekenhuis was en kregen we sneeuw.

Fietser aan het water

Februari

Ik won de winterfotowedstrijd van Veerdienst Gorinchem en ontving een leuk pakketje met onder meer een boekje en gratis tienrittenkaart. Ik schreef een heerlijk positief artikel over dingen waar ik op dat moment blij mee was en ging met Bas struinen in de natuur tijdens een informatieve wandeling van Staatsbosbeheer.

Dat leverde een hoop modder en een arme hond met een buik vol striemen op, een avontuur was het zeker. Na lang twijfelen gaf ik me op als figurant voor het nieuwe seizoen van de tv-serie Dokter Tinus en hield een winactie op EstrellaWeb.

Groesplaat bij Sleeuwijk

Maart

Het wandelen begon aardig op gang te komen en omdat het een paar dagen warm weer was, ging ik gelijk los en fietste ik van Gorkum naar Andel en terug. Ook werd ik door Rob uitgenodigd om, naar aanleiding van mijn ‘onderzoek’ eind 2012, de aanplant van de nieuwe essen op de krib tegenover Woudrichem bij te wonen.

Verder begon ik al aardig op te stijgen richting roze wolken en begon ik mijn witblonde haar een beetje zat te worden en probeerde ik op een veilige manier kleurtjes uit. De eerste keer figureren voor Dokter Tinus was een feit en ik vond ‘n nieuwe hobby in het tekenen en ontwerpen van typografie-teksten.

Kerkje in Rijswijk

April

Eindelijk voorjaar, and that made me happy! Minder happy was dat ik eind van de maand flink de griep kreeg en daar uiteindelijk weken mee zoet was. Voor die tijd gelukkig nog genoeg tijd gehad om veel in Woudrichem rond te hangen, een traguspiercing te laten zetten en ‘noodgedwongen’ flink te shoppen. Verder werd ik geïnterviewd door de veerdienst en stapte ik na jaren die-hard fan te zijn geweest van browser Maxthon, uiteindelijk over op Google Chrome.

Mooie oranje Ranonkel

Mei

De eerste twee weken was ik ziek, Desondanks werd mei een topmaand, met twee hoogtepunten van het jaar: De aanschaf van m’n Canon spiegelreflexcamera en een ballonvaart met m’n moeder boven Breda. Awesome or what! Ook was mei de maand dat EstrellaWeb 11 jaar bestond, wat ik vierde met een week lang winacties. Ondanks de griep uiteindelijk een behoorlijk feestelijke maand dus!

Molen de Hoop met zonsondergang

Molen de Hoop met zonsondergang

Juni

Het kon niet uitblijven dat er in juni stevig gefotografeerd werd met de nieuwe camera. Ik maakte een Flickr account en zette daar mijn mooiste foto’s en wat series op. Op mijn blog lanceerde ik een Photo of the Day rubriek en postte de eerste op 4 juni. Ook ging ik naar Star Trek Into Darkness in de bioscoop, genoot van zomerse temperaturen en ging met Bas een middag naar Leerdam.

Verder kreeg ik de smaak van het tuinieren te pakken, ging ik naar de kapper voor blonde 2.0, moest ik naar de tandarts én het ziekenhuis (beide voor controle) en was ik lekker creatief bezig met het ontwerpen van een compleet nieuw logo en wat andere site-gerelateerde graphics.

Station Rotterdam

Juli

Twee dagen genieten op het Hippiefestival in Gorinchem, met een vriend naar de NASA Expo in Utrecht, een stoere ‘motoshoot’ doen op het industrieterrein in Gorkum en samen met mijn trouwe hondje Bas een heerlijke dag beleefd in Zeeland (Goes en Zierikzee).

Ik was veel buiten om einden te fietsen en te wandelen. Ik schreef een artikel over dingen waar ik trots op ben, ging fotograferen in Veen (één van de foto’s staat zelfs op Funda) en samen met m’n moeder een dagje gratis naar de dierentuin.

Kleurrijk strandje

Augustus

Ondanks dat ik de eerste anderhalve week van augustus nog blij was, ging ‘t opeens mis: Flink met mezelf in de knoop door gevoelens en angsten waar ik niet mee overweg kon. Het enige wat iets tegen de nare gedachten hielp was lopen en dat deed ik ook, soms van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Ik deed alles voor afleiding en om me beter te voelen. Verder kocht ik een nieuw statief nadat de oude gesneuveld was en vond ik afleiding in troost-shoppen en restylen van m’n slaapkamer.

Gelukkig waren er ook leuke dingen, zoals mijn foto’s op ansichtkaarten bij VVV Woudrichem, onverwachts een middag naar Sliedrecht, een retourtje Fast Ferry in Hoek van Holland en het begin van het Zomerfeest.

Martinus Nijhoff-brug

September

Wederom heb ik aardig wat kilometers afgelegd met de fiets en trouwens ook lopend. Verder ben ik op een oldtimerfestival in Dongen geweest waar ik de nodige foto’s maakte en was ik met Bas kort in beeld bij één van de afleveringen van Dokter Tinus.

En verder: In de stromende regen verkeer regelen voor het Lingehaven-concert, sinds lange tijd weer eens uitgebreid shoppen in Dordrecht, naar IKEA in Breda en filmen in de Biesbosch. En niet in het minst genieten van warm (zeg maar gerust heet) zomerweer!

Dordrecht collage

Oktober

Een middagje shoppen in Oosterhout en blij thuis gekomen met nieuwe sneakers, een dagje naar m’n oma, ‘even’ heen en weer naar Utrecht om iets op te halen en een middag met Bas op Landgoed Mariënwaerdt.

Verder op een vroege ochtend naar een natuurgebied bij Ameide om foto’s te maken van de zonsopgang en sowieso ook veel gefotografeerd, vooral veel name herfstige plaatjes. Op EstrellaWeb schreef ik verschillende reviews voor bedrijven en lanceerde ik de serie Meet the Blogger, waarbij Nicky het spits mocht afbijten.

Kleurrijk bankje in Woudrichem

November

Een echte herfstmaand inclusief storm en prachtige luchten. En ik zat slecht in m’n vel. Op de 17e kreeg ik te horen dat degene op wie ik al ruim tien maanden verliefd was, mij niet zag zitten. Alle hoop in één klap weg. Ik ben er weken van uit m’n doen geweest. Ondanks dat ik hem niet kan vergeten, voel ik me inmiddels wel weer goed.

Verder ontwikkelde ik een grote liefde voor Nike’s en ondanks dat het in mijn hoofd donker was, kwam er wel wat meer kleur in mijn kledingkast. Ook schreef ik voor het eerst een stukje fictie, ging ik naar een beauty-avond in Hotel Gorinchem en mocht ik met Ruben van Onbezorgd Bezorgd een dagje mee naar Duitsland.

Kleurrijk en comfy

December

Ik ontdekte de bewegingstracker-app Moves, ging met m’n vader een dagje naar Kleve in Duitsland, onder meer de kerstmarkt daar en wandelde vele kilometers. Ook kocht ik een nieuwe helm bij Van Meel Motoren en schreef een heel openhartige zelf bedachte tag genaamd Dit ben ik. Aan EstrellaWeb werd ook weer flink geknutseld en ik voerde diverse verbeteringen en vernieuwingen door.

Ik was deze maand sowieso erg druk met van alles, maar wist tussen de bedrijven door ook nog wat mooie luchten mee te pakken. Kerst heb ik niet gevierd, maar ik publiceerde wel diverse kerst-gerelateerde artikeltjes en kocht op het laatste moment zelfs nog een kerstboom!

Rieten ster aan de voordeur

Tot zover mijn jaar in vogelvlucht, het grootste en meest bewerkelijke overzicht van allemaal! Bij deze wil ik al mijn bezoekers, trouwe commenters, twitterkennissen, Whatsappies, Facebookvrienden, iedereen die deze blog wel of niet bezoekt, familie, that special someone, kennissen, oftewel iedereen een fijne jaarwisseling wensen en een fantastisch 2014. Al ben ik er morgenochtend natuurlijk gewoon weer!

Wat was jouw mooiste moment van 2013?