Na lang twijfelen toch maar besloten de Christmas tag te gaan doen, die ik voor het gemak maar even tot My Christmas heb gedoopt. Omdat ik op diverse plekken verschillende vragen zie voor deze tag, neem ik gewoon de vragen over die ik het leukst en niet al te onzinnig vind.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik weet niet wat ‘t is, maar ik heb altijd wat moeite met kerstmuziek, in het begin wel in elk geval. Als ik er eenmaal ‘doorheen’ ben gaat ‘t wel weer, maar ik word er op de één of andere manier ontzettend melancholiek en een beetje depri van. Mijn favoriete kerstliedje is van Miss Montreal. Being alone at Christmas. Mij op het lijf geschreven en sowieso een heel gezellig nummer!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Er is zo’n film met een trein waar dan een verhaal omheen gebreid wordt, als ik me niet vergis is dat The Polar Express (right right, I Googled it). Heb ‘m volgens mij vorig jaar gezien en vond het echt een mooie film met een boodschap. Verder zijn alle Home Alone films toch ook wel favoriet, ze blijven leuk op de één of andere manier.

Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?

Ik heb nooit kerst gevierd met cadeautjes, dat was zeg maar de afdeling van Sinterklaas. Ik heb dus geen wensen op kerstgebied, of ik moet nu heel hard roepen dat ik een iPad wil, maar daar ben ik voor aan het sparen en ik hoop dat ik daarbij op mijn verjaardag op 12 januari ook nog een beetje geholpen word :-) Verder wens ik natuurlijk dat iedereen fijne dagen heeft (gehad)!

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?

Vooropgesteld dát ik kerst vier, zou ik gaan voor een smokey eye met zwart, grijs en aubergine. Vooral die laatste kleur heb ik het afgelopen jaar echt ontdekt en blijkt me nog goed te staan ook. Misschien een randje glitter langs m’n eyeliner, een mooie blush, mascara en klaar. Tijdens kerst 2013 is mijn make-up minimaal. Ik voel me niet lekker en als ik buiten kom (wandelen met Bas) loop ik altijd zo hard dat geen mens ziet of ik me wel mooi opgemaakt heb.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Ik vind het heel leuk om me voor een speciale gelegenheid uit te dossen in een leuke outfit met mooie make-up, maar als ik nergens heen hoef, vind ik het onzin om helemaal opgetut in huis te zitten. Dit jaar draag ik dus niks bijzonders.

Van de week heb ik twee truien gekocht bij ONLY en de ene (een wijnrode met rits op de rug) had ik eerste kerstdag aan met een leatherlook legging. Vandaag draag ik de andere: een wijde grijze coltrui met een soort zilverdraad er doorheen geweven met een rood/zwarte tie-dye legging van H&M. Toch nog een beetje feestelijk dus, maar vooral ook comfortabel.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Het eerste wat in me opkomt is de kerstdagen doorbrengen met de persoon waar ik nog steeds stapelgek op ben, maar kan ik vergeten. Verder heb ik niet echt wensen, al zou Ik stiekem ook wel eens een echt gezellige kerst willen, zeker als ik op bijvoorbeeld Facebook en Instagram zie hoe leuk dat kan zijn.

Het ene jaar heb ik wel zin in kerst, het andere niet, onveranderd blijft dat ik inmiddels al minstens drie jaar op rij gewoon alleen thuis zit met deze dagen. Ik heb sowieso weinig familie en vrienden en de meesten hebben zelf al iets te doen. Op zich niet erg, ik hou niet van al dat gestress en geregel rondom de feestdagen en meestal ben ik vooral blij als het weer voorbij is.

Wat ga jij dit jaar met kerst doen?

Waar zal ik beginnen: Lang uitslapen (heb ik al gedaan want ‘t is tweede kerstdag), beetje chillen, warme choco en glühwein drinken (al is dat tot nu toe nog niet gebeurd), knuffelen met mijn kersthondje Jingle Bells Bas, achter de PC hangen, m’n Instagram checken, aan m’n site werken, einden wandelen, misschien foto’s maken. Ik vermaak me wel, al zijn het niet echt kerst-dingen.

Bokeh

Heb je een echte kerstboom of kunst?

Tot een week geleden had ik een kunstkerstboom, inmiddels een echte. Ik heb zo’n vijf jaar geleden een kunstkerstboom gekocht omdat mijn oude (ook kunst) zó slecht werd dat zelfs daar de naalden van uitvielen. De nieuwe was behoorlijk groot en heeft maar twee van de vijf jaar gestaan omdat ik niks wilde doen aan kerst.

Dit jaar heb ik ‘m na twee weken twijfelen alsnog gezet om hem halverwege weer af te breken en weer in z’n doos te donderen, omdat ik dat gedoe met opbouwen zat was en hij eigenlijk ook veel te groot was voor mijn woonkamer. De volgende dag naar GAMMA om een echte te scoren in een maat kleiner, bijkomend voordeel was dat ze inmiddels al afgeprijsd waren. Awesome!

Wat is je favoriete Christmas treat?

Ik vind chocoladekransjes lekker en verder heb ik een zwak voor oliebollen en appelbeignets, ik heb er ook al een paar op van de kraam die hier in de stad staat, al moet ik wel streng blijven voor mezelf en mag ik er hooguit één per week. Verder zijn er niet zoveel speciale kerst-dingen qua eten of snoeperij waar ik gek op ben eigenlijk. De dingen die rond Sinterklaas-tijd verkocht worden, zoals pepernoten en marsepein, kan ik moeilijker weerstand aan bieden.

Kerstsfeer in de woonkamer

Wat vind je leuker: cadeautjes geven of krijgen?

Cadeautjes krijgen is natuurlijk altijd leuk, maar ik denk dat ik cadeautjes geven nog leuker vind, vooral als je merkt dat iemand het echt leuk vindt of het niet had verwacht.

Afgelopen week heb ik iemand een cadeautje gegeven die daar heel lief op reageerde en dat maakte mijn hele dag goed! Gister gaf ik mijn moeder die op de koffie was ook iets wat ik voor kerst gekocht had en dat had ze totaal niet verwacht en ze was er ook erg blij mee, dat zijn gewoon fijne momenten.

Waar zou je wel eens Kerst willen vieren?

Geen idee. De mooiste kerst die ik ooit heb gevierd was op de Malediven, dat was waanzin. Zoveel schitterende versieringen met lampjes en bloemen, het hele eiland werd omgetoverd in één groot tropisch kerstparadijs.

Beter dan dat kan het niet worden, dus ik heb eigenlijk niet echt zoiets van, dáár zou ik nog wel eens kerst willen vieren. Gewoon op een plek waar het fijn is vind ik al genoeg, als dat mijn eigen huis is, ben ik ook tevreden. Een kinderhand is snel gevuld.

Waar zou jij wel eens kerst willen vieren?