Yay, hij gaat lekker! Al drie of vier weken Photo of the Day achter elkaar, ik denk dat ik aan de hand daarvan wel kan oordelen dat ik weer aardig op de rit zit qua fotografie en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Dipjes zijn nooit leuk en ik heb nogal wat dipjes gehad de laatste maanden op verschillende gebieden, dus daar ben ik nu wel een beetje klaar mee eigenlijk…

Maar wat had ik het moeilijk met kiezen van een foto! Vorige week ben ik er ‘s morgens op uit getrokken om foto’s van de zonsopgang te maken (gelukkig is die rond deze tijd van het jaar niet zo heel vroeg) en daar zijn zoveel mooie plaatjes uit gekomen dat het gewoon bijna niet te doen was om dáár een keuze uit te maken, toch is het gelukt en heb ik één van de foto’s gekozen die voor mij het meest bijzonder is en waar ook een beetje een verhaal achter zit.

Zonsopgang en Slot Loevestein

Deze foto maakte ik vanaf de dijk bij Dalem. Bij het maken ervan had ik vooral die boom waar de zon als een soort halve sinaasappel achter omhoog kwam in de smiezen. Maar toen ik ‘m thuis op de computer bekeek, bleek hij een verrassing voor me in petto te hebben, namelijk het prachtige Slot Loevestein in silhouet op de achtergrond met een zwerm ganzen erboven.

Ik heb het al vaker gezegd, maar dat soort dingen maken fotografie voor mij als slechtziende mij zó ontzettend leuk. De boom met de zon erachter is mooi, maar eigenlijk wordt je aandacht toch getrokken naar dat prachtige kasteel, wat alleen nog maar versterkt wordt door de vliegende ganzen erboven. Slechts een moment later en de foto was bij lange na niet zo perfect geweest als dat hij nu is. Lucky shot? Misschien, maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd trots ben op dit plaatje! Nieuwsgierig geworden naar de rest?

Wat vind jij van deze foto?