Wat is nu een goed moment om een kerstkaart online te zetten, terwijl het nog bijna een week duurt voor het zover is. Aan de andere kant: PostNL heeft het niet voor niets al weken druk met bezorgen van miljoenen kaarten. Ondanks dat ik zelf dit jaar ‘t geld voor kerstzegels en drukker uitspaar voor de aanschaf van een iPad, heb ik toch wel iets gefabriceerd.

Al sinds jaar en dag maak ik zelf kerstkaarten. Meestal is dat iets met een foto of een grafisch ontwerpje. Ik heb nog nooit kerstkaarten gekocht. Maar er gaat een hoop tijd in zitten en ik had er dit jaar geen zin in, sowieso omdat ik ook niks aan kerstmis wilde doen: Geen boom, geen lampjes, geen versiering, geen eten. Gewoon niks.

Drie keer raden wat voor groen gevaarte met lampjes en ballen nu in de woonkamer staat. Zelfs de gang heb ik gezellig gemaakt met kaarsjes en een ster met belletjes op de voordeur. Kerst vieren doe ik nog steeds niet echt, maar ik heb ‘n concessie gedaan, zal ik maar zeggen. 🙂

Mijn kerstkaart voor 2013

Omdat ik inmiddels toch wel in kerstsferen begin te komen, leek het me een goed moment om m’n kaartje vandaag online te zetten. Omdat ik het wel gehad heb met alles wat ouderwets en cliché is op kerstgebied, heb ik het dit jaar over een andere boeg gegooid. Een alternatief kerstkaartje, gister al wat ‘andere’ kerstmuziek en zelfs de subtiele kerstversiering in de header van EstrellaWeb is niet bepaald standaard.

Mocht je de header niet gezien hebben: Kijk omhoog en het kleine kerstboompje zal je vast opvallen. Ook de omslagfoto van de Facebookpagina heeft een klein boompje gekregen en ik heb voor de gelegenheid én omdat ik opeens een creatieve flow had, ook een hippe omslagfoto voor m’n eigen Facebookpagina ontworpen.

Met bovenstaande boodschap wil ik iedereen fijne dagen wensen en, ook al is het jaar nog niet voorbij, alvast alle goeds voor ‘t nieuwe jaar. Ik vind ‘t altijd lastig om een kaart te maken die én voor kerst én voor nieuwjaar is, zonder het traditionele Merry Christmas and Happy New Year, maar ik vind dat ik er toch aardig in geslaagd ben!

Heb jij plannen voor de feestdagen?