Week 50! Dat betekent dat we nog maar 3 weken te gaan hebben voordat die 3 een 4 wordt. Raar idee altijd, dat er weer een volledig jaar van 365 dagen voorbij is. Aan de andere kant: 31 december en 1 januari duren allebei 24 uur, de zon gaat weer op en onder en het enige grote verschil is dat voor de meesten het normale leven weer begint. Bij mij is januari ook een feestmaand, met mijn verjaardag en van m’n ouders.

Van afgelopen week heb ik niet al te veel foto’s, maar ik heb een kwakkelweekje gehad, waardoor ik weliswaar wel gewandeld heb, maar kortere en ook minder interessante routes. Veel last van rug- en buikpijn, vermoeidheid en lusteloos. Feit dat mijn hoofd de laatste weken overuren heeft gedraaid en ik een vol weekend had, zal er ook mee te maken hebben gehad.

maandag 9 december

De eerste drie foto’s maakte ik tijdens het wandelen. Dat houten bankje bij het 7e Bastion vind ik er altijd zo leuk uit zien. Op de tweede foto een zwart Mercedes-busje wat Buiten de Waterpoort stond, ik vind niet zoveel busjes mooi, maar deze wel, vooral door de verchroomde spiegels, de strip onderlangs de zijkanten en de zilverkleurige raamlijsten en grill. Vervolgens een foto van één van de veerpontjes die langs kwam varen en tot slot Bas in z’n mandje.

dinsdag 10 december

En dan ben je opeens om 7 uur al wakker om vervolgens niet meer te kunnen slapen. Voor heel veel mensen de normaalste zaak van de wereld, maar ik ben niet zo’n vroege vogel. :-) Dit keer toch wel, want ik besloot spontaan zonsopgang foto’s te gaan maken, dat dat mooie plaatjes opleverde laat ik je dinsdag zien.

Voor nu een iPhone-shotje die ook niet verkeerd is. Ernaast de gevel van het woningcomplex aan de Kloostergang. Ik weet niet zeker of dit ook nog steeds klooster genoemd wordt, maar het is wel een mooi gebouwtje, wat ik alleen nooit fatsoenlijk op de foto krijg! Als laatste mijn 634534e foto van de Lingehaven, maar wel een sfeervolle!

vrijdag 13 december

Of je slaat gewoon even 2 dagen over. Vrijdag de dertiende was voor mij niet anders dan andere dagen en ben ook niet bijgelovig, het enige lullige pechgevalletje was dat ik een stapel doosjes per ongeluk op de rand van de kattenvoerbakjes zette, die toen omkiepten, waardoor de kattenbrokken me om de oren vlogen!

Ik kon er wel om lachen en de kattenmaaltijd was weer snel opgeruimd. Verder heb ik die dag weinig gedaan, maar wel ‘s avonds Bas onder de douche gezet. Bas heeft gelukkig nooit zo’n typische hondengeur en ik vind hem altijd wel lekker ruiken, beetje zoetig. Maar nu rook hij niet fris en zijn vacht was ook niet meer zo spierwit. Lekker even gewassen dus met babyshampoo.

Fris gewassen

zaterdag 14 december

Het is wel duidelijk van welke dag ik de meeste foto’s heb. Allereerst een foto die ik tijdens het wandelen maakte, vlakbij huis, ik vind ‘m best sfeervol op de één of andere manier. Vervolgens op het pontje naar Woudrichem, waar ik opgepikt zou worden om even naar Van Meel Motoren in Made te gaan, omdat ik een nieuwe helm moest. Op foto drie zie je Woudrichem al liggen.

Vervolgens in Made en geslaagd voor een nieuwe helm, misschien schrijf ik daar deze week nog wel over. De 2 foto’s op de 2e rij maakte ik bij de motorzaak, binnen was ‘t gezellig met kerstboom, enorme kerstmannen en natuurlijk de nodige motoren.

Buiten móest ik even een foto maken van de zuil met Yamaha logo, ‘s Avonds thuis met de nieuwe helm op gezeten (met de gordijnen dicht) om te testen of ik er geen hoofdpijn van kreeg, dat heb ik bij eerdere helmen wel gehad en wilde ik uitsluiten.

Vóór de helmtestactie eerst een frietje gehaald en bij thuiskomst stond er opeens een bus overdwars in de straat, Verder nog een screenshotje van Instagram, ik vond deze comment zo lief dat ik ‘m wilde bewaren. Echt geluksmomentjes dat soort reacties, zeker in een periode dat mijn zelfvertrouwen een nieuw dieptepunt heeft bereikt.

zondag 15 december

Ook vandaag weer als gewoonlijk wezen wandelen, de loopjes zijn deze week wel korter geweest en vandaag ook weer. Met goede moed gestart maar werd wat flauw en duizelig na 2.5e kilometer dus, zij het met een flinke omweg om toch nog wat te presteren, weer naar huis en slechts 3.5 km gedaan.

Het heeft ruim een uur geduurd voordat dat gevoel afzakte. Onderweg wel dit katje op de foto gezet, helaas was ze te rusteloos om haar mooie kopje er goed op te krijgen, maar deze vind ik ook best geslaagd. Ze zit er best mooi bij zo, net een volleerd fotomodel met dat pootje zo naar voren en zo’n nonchalante blik opzij. :-)

Mooie kat op de Zwaanswal

Hoe was jouw week?