Ik heb mezelf er voor vandaag even heel makkelijk vanaf gemaakt met een quote. Gistermiddag heb ik heel wat uurtjes met m’n neus in een stapel papieren gezeten en diverse dingen uitgezocht die veel oplettendheid en denkwerk vereisten, dus ‘s avonds was mijn hoofd zeg maar leeg, of vol, het is maar net hoe je het bekijkt. De quote van vandaag gaat over muziek.

Muziek is eigenlijk heel bijzonder, inderdaad zoals gevoelens klinken, zoals het hierboven staat. Als ik naar mezelf kijk, ik ben normaal gesproken niet snel emotioneel, huilen doe ik normaal gesproken ook praktisch niet en ik ben ook niet zo iemand die gaat zitten grienen bij een ontroerende film of boek. Het lukt me gewoon niet, ik voel er helemaal niks bij. Zelfs woorden van mensen, een mooi gedicht of gevoelige tekst, ik blijf er kalm en koud onder.

Maar muziek, dat haalt de boel grondig ondersteboven. Bepaalde liedjes raken me heel diep en zeker als ik bijvoorbeeld in een periode zit dat ik ‘t moeilijk heb, vermijd ik het om naar bepaalde liedjes te luisteren omdat ze me erg emotioneel maken.

Eigenlijk grappig, want muziek is, technisch gezien, niet meer dan een serie geluidsgolven en trillingen, toch knap dat je dat dan zo kan raken, zeker als niets anders dat kan (in mijn geval). Daarom vond ik deze quote wel passend!