Het schrijven van een artikel met deze tag stond al even in mijn to-do lijstje. Het is namelijk de bedoeling dat ik bij elke letter van het alfabet iets verzin wat bij me past. En omdat dat eigenlijk nog best lastig is, bleef ik ‘m voor me uit schuiven.

Maar nu moest het er toch maar eens van komen. In het verleden schreef ik trouwens ook al een ABC tag, maar dan weer anders. Deze is moeilijker, omdat ik nu bij elke letter zelf iets moet bedenken.

Aardbeien

Vanaf begin april begint het weer. Zodra de eerste aardbeien in zicht zijn, koop ik ze. En dat gaat zo door tot eind september. Ik ben gek op aardbeien. Ook op frambozen trouwens, maar aardbeien, alleen het woord al. Yummy! En trouwens ook de A van armbanden, never enough!

Bloggen

Dat was een inkoppertje! Toen ik in 2002 begon met bloggen had ik nooit kunnen denken dat ik ‘t zó lang (inmiddels al 11.5 jaar) zou volhouden. Natuurlijk schreef ik vroeger niet elke dag en zat er ook niet echt veel structuur in. Ook de artikelen zelf waren niet altijd even wervend en ik schreef vooral dingen van me af, maar het was wel bloggen. Just love to write!

Chris Pine

Die kon niet ontbreken. Ondanks dat ik regelmatig schreef over een persoon wiens naam zeker niet met een C begint, vind ik Chris ook nog altijd yummy, alleen moet ie écht die baard afscheren! Makes him so old! Wel jammer dat ik z’n nieuwe film Jack Ryan niet kan kijken.

Het is nogal een gewelddadige film en laat ik daar nou echt niet tegen kunnen. Zó groot is mijn liefde voor hem nou ook weer niet dat ik dat ervoor opzij zet. Star Trek was ook niet heel braaf, maar daarbij viel het nog best mee en ik heb science fiction altijd wel leuk gevonden.

Acteur Chris Pine

Dromen

Ik ben een dromertje, altijd geweest. Ik hou van dagdromen. Bijvoorbeeld over dingen waarvan ik weet dat ze nooit werkelijkheid zullen worden. Ik heb mezelf de vraag weleens gesteld of het niet heel verkeerd is om te dagdromen over dat soort dingen, maar zolang het mij een goed gevoel geeft, dan is ‘t goed.

Als ik ook maar realistisch blijf. Dromen is gewoon fijn en elk mens heeft zo z’n dromen. De één fantaseert over een enorm huis, de ander over een wereldreis, het hebben van een speciaal soort hondenras, weer een ander droomt over een onbereikbare liefde. So what.

Estrella

Lang geleden, in de beginjaren van internet, was het hip om een nickname te hebben. Niet het kiezen van een gebruikersnaam voor, maar een nickname die je overal voerde. Het was een beetje nerdy en je hoorde er eigenlijk niet bij als je er geen had.

Nou ben ik nooit gevoelig geweest voor ‘erbij horen’, maar een nickname leek me wel cool. Eerst was dat eStar, later Crystal en nóg later Estrella en dat is ‘t gebleven. Estrella betekent ster in het Spaans en mijn eigen naam betekent dat ook. EstrellaWeb en inmiddels ook EstrellaFoto komen daar ook uit voort.

Fotografie

Ik denk dat je fotografie wel mijn grootste hobby kunt noemen. Mijn spiegelreflex ligt soms weken in de kast, maar toch ben ik altijd met fotografie bezig. Met m’n iPhone leg ik natuurlijk veel vast en anders ben ik op de pc wel bezig met fotobewerking of het lezen van fotoblogs. Het is er altijd, zelfs al ben ik niet bezig met fotograferen. Ik vind het nog steeds heerlijk om te doen. Het allerfijnste moment? M’n foto’s op de PC zetten en ze voor het eerst bekijken.

Foto’s maken!

Genieten

Ik vind genieten belangrijk. Het klinkt wat kneuterig zoals het hier nu geschreven staat, maar niets is minder waar. Ik probeer het maximale uit het leven te halen en meestal als je mensen dat hoort zeggen, bedoelen ze vaak dat je overal op af moet, veel reizen, dingen uitproberen, maar je hoeft niet ver van huis om te genieten.

in dit artikel schreef ik ook al over genieten van kleine dingen. Ik ben daar altijd mee bezig, niet op een geforceerde manier omdat ik vind dat ik het moet, maar het gaat vanzelf. Ik kan van heel kleine dingen heel blij worden!

Hoodies

Ik ben enorm gek op hoodies, in ABN ook wel bekend als capuchonvesten. Ik ben gewoon niet zo het type voor van die lange gebreide vesten. Lange gebreide truien vind ik overigens geweldig, maar vesten niet. Geef mij dan maar een hoodie. Geen gedoe met knopen en kan bijna altijd.

Ik heb er inmiddels ook al aardig wat, maar degene die ik de laatste tijd toch het meest gedragen heb, is mijn lichtgrijze vest. Heerlijke warm en ook ideaal om in plaats van een jas buiten te dragen in herfst of voorjaar.

iPhone

Eén van mijn liefdes. Niet te geloven dat ik nog geen vier jaar geleden riep dat ik écht niet mee ging doen aan die smartphone hype en dat ik er geen hoefde. Eind 2010 had ik een iPhone. de 3GS, die ik twee jaartjes heb gehad. Inmiddels heb ik de 4S ruim een jaar en ik hoop in het najaar van 2014 voor de iPhone 5S te gaan.

Ik kan mijn telefoon best laten liggen als ik in gezelschap ben (ik ken mensen die dat niet kunnen, héél irritant), maar ik doe er wel veel mee. Het is handig om snel even wat op te kunnen zoeken als je onderweg bent en natuurlijk ook fotograferen en bewerken met allerlei leuke apps.

Samen met Bas

Jack Russell (Bas)

Tja, de B was al vergeven aan bloggen en laat mijn hond nou Bas heten. Dat kleine witte meneertje mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn dagen dat ik hem achter het behang kan plakken omdat hij bij het wandelen loopt te klieren of om de haverklap blaft, maar het is een ontzettend lief en aanhankelijk diert en ondanks dat hij al tien jaar is, hoop ik dat hij nog heel lang bij me blijft. Onze band is zo sterk en Ik kan me niet voorstellen dat ik dat niveau ooit nog met een andere hond bereik.

Kaarsen

Vele zakken waxinelichtjes (met minimaal 6 branduren) zijn er de afgelopen maanden doorheen gegaan en dan heb ik het nog niet eens over geurkaarsen. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van kaarsjes en mijn huis gezellig maken, maar de laatste tijd was zeg maar heel heftig.

Ik vind weinig lekkerder dan met een huis vol brandende kaarsjes en andere gezellige lichtjes met een deken over m’n benen, een huisdier (of twee) op schoot en een leuk boek en thee (of hete choco) binnen handbereik op de bank te hangen. Een hoog knusheidsgehalte dus, heerlijk!

Liefde

Voor mij een wat controversieel onderwerp, omdat ik daarin nooit echt gelukkig ben geweest en er altijd wel iets mis loopt, maar toch vind ik liefde wel belangrijk en het is zoveel breder dan het hebben van een relatie of liefde van je familie.

Ik ben onlangs bijvoorbeeld tot de conclusie gekomen dat liefde geven ook kan betekenen dat je gewoon lief voor iemand bent, interesse toont en aan degene denkt op een moment dat hij/zij dat niet verwacht. Liefde uiten heeft niet altijd met geven en nemen te maken. Onbaatzuchtige liefde is misschien wel minsten zo mooi, juist omdat het zo puur is.

Briefje met een hartje

Motorrijden

Helaas niet al te veel motor-kilometers gemaakt dit jaar, maar je kunt niet alles hebben. Het blijft leuk, al heb ik wel mijn voorkeuren en rijd ik het liefst op snelle motoren mee. En trouwens ook de M van mutsjes, dat is echt helemaal mijn ding op het moment, ik heb er al bijna 30!

Nadenken

Iedereen doet het. Ik doe het veel. Terwijl ik gek ben op impulsieve uitjes, denk ik vaak na over dingen die ik zeg. Niet qua bloggen, daar ga ik voor zitten en de tekst komt vanzelf. Maar in gesprekken of reacties heb ik er soms moeite mee om zomaar te zeggen wat er in me opkomt, omdat ik wil nadenken over mogelijke consequenties. Ook over anderen denk ik veel na. Wat betekent ‘t als hij dit zegt? Ik heb soms moeite de lijn te trekken tussen veel en té veel denken.

Oor-piercing

Afgelopen jaar heb ik twee traguspiercings genomen. De eerste op 12 april en de tweede op 15 mei. Uiteindelijk heb ik begin augustus de zweer-knopjes laten verwisselen voor de mini-spikes die ik inmiddels dus alweer een tijdje draag. Nog steeds ontzettend blij mee.

Ondanks dat ik ze beide heb laten schieten en kort daarna zo bang ben gemaakt dat ik ze eruit gehaald had, is er nooit iets mee gebeurd. Achteraf gezien spijt dat ik naar bepaalde mensen heb geluisterd, ik was zo bang geworden dat ik er zelfs voor naar de dokter was geweest en die zat hoofdschuddend te luisteren naar de horrorverhalen die mij verteld waren.

Post van PostNL

Post

Ik ben mijn hele leven al gek op post. Als ik maar dénk dat de brievenbus rammelt, snel ik al de gang in en pakketjes ben ik helemaal dol op. Het voelt altijd net alsof je een cadeautje krijgt, ook al heb je het zelf betaald. Uitpakken is gewoon zó leuk! Dingen zijn in het echt toch altijd anders dan op een foto en daardoor is het altijd even spannend hoe het er uitziet.

Zelf breng ik op jaarbasis ook heel wat pakketjes weg voor mijn Marktplaats-handeltje. Mijn liefde voor de post heeft in 2013 een nieuw hoogtepunt bereikt, maar dat heeft weer een heel andere reden die je waarschijnlijk wel kent. :-)

Q-music

Ik luister vaak naar muziek. Soms iTunes of Spotify, vaak ook naar een radiozender. Omdat ik geen radio heb en alles via mijn computer loopt (net zo handig), heb ik een handige plug-in van Google Chrome, waarbij ik tussen diverse radiostations kan kiezen, maar meestal luister ik naar Q-music. Leuke muziek, niet al te veel geleuter tussendoor. Prima naar te luisteren.

R

Tja, die R, daar komt geen woord of naam bij te staan, maar gewoon de letter R. Ik denk dat je wel weet wie ik bedoel. Vanwege privacy redenen (het is en blijft internet natuurlijk) noem ik geen naam, want ja, het gaat om een naam.

Hij is het lichtend voorbeeld van die quotes die gaan over hoe bijzonder het is dat iemand die je eerst niet kende, binnen korte tijd zó veel voor je is gaan betekenen. (andersom heb ik ook al eens meegemaakt trouwens). Ondanks alles, of eigenlijk misschien ook wel dankzij alles, vind ik hem nog steeds geweldig.

Slechtziend

Dat ik slechtziend ben weet je inmiddels wel, ik noem dit onderwerp eigenlijk puur omdat ik dankbaar ben dat ik er zoveel mee kan. Ikzelf en de mensen om mij heen vinden het nog steeds onverklaarbaar wat ik doe me zo weinig zicht, maar het lukt en over het algemeen nog met het grootste gemak ook.

Ik zie mezelf niet als lichtend voorbeeld, maar ik ben er ergens toch wel een levend bewijs van, dat doorzettingsvermogen werkt. De wil om iets te bereiken of kunnen, is het allerbelangrijkste in het hele proces.

Trips

Ik word van weinig dingen zo blij als bezoeken van nieuwe plekken. Dat kan een stedentrip zijn, maar ook een natuurgebied. Zo’n kind-in-een-snoepwinkel-gevoel krijg ik dan. Ik wil alles zien, proeven, beleven. Dit jaar heb ik minder uitstapjes gemaakt dan in 2012, maar wel leuke dingen. Ik ging naar Zeeland, Sliedrecht en Landgoed Mariënwaerdt, twee keer Duitsland en Ameide.

Uitslapen

Ik ben een avondmens, eigenlijk eerder nog een nachtmens. Vroeg opstaan is voor mij de hel en heel laat naar bed de hemel. Uitslapen vind ik dan ook één van de grootste genoegens die ik me kan bedenken.

In principe kan ik het elke dag en in sommige periodes als ik erg veel last van vermoeidheid heb gebeurt dat ook wel, maar normaal gesproken zet ik wel de wekker omdat ik nog wel een beetje ritme over wil houden. Niet altijd makkelijk, maar ik blijf het doen. Alleen in het weekend mag de wekker uit.

Vrienden

Ook al een wat lastig onderwerp. Wat zijn vrienden eigenlijk, waar trek je die grens. Is iemand een vriend als hij of zij regelmatig op visite komt of als je altijd bij hem of haar terecht kunt of overal over kunt praten? Er is qua vrienden maar één persoon die ik echt vertrouw, maar die heb ik zelfs nog nooit gezien. De mensen die ik in real life ken, hangen vaak tussen vrienden en kennissen in.

Kennissen is te onpersoonlijk, maar het zijn ook geen van allen mensen waar ik alles bij kwijt kan of wil en we zien elkaar ook niet wekelijks. Mensen lopen in en uit je leven en wie die ik 2 jaar geleden nog beschouwde als goede vriend, zie ik nu nooit meer. Ik ben voorzichtiger geworden en houd afstand, misschien dat ik daardoor een sterkere band kan ontwikkelen met iemand die ik eigenlijk nooit zie.

Wandelen

Vele kilometers heb ik afgelegd. Vooral in 2013. Daarvoor liep ik ook wel veel, maar niet zo als in dat jaar en hopelijk ook weer in 2014. Doordat ik in 2013 minder fietste vanwege hevige kou, griep, rugpijn en stiekem ook luiheid, vond ik wel dat mijn beweging op een andere manier moest krijgen en doordat ik vanwege m’n rug niet naar een sportschool kan, werd het wandelen.

Ik heb er ontzettend veel plezier in, niet in het minst omdat ik mijn trouwe vriend Bas altijd bij me heb en er ook lekker op los fotografeer met m’n iPhone. Waardoor ik uiteindelijk ook op het idee kwam voor mijn #zetgorkumopdekaart projectje.

XXX’jes

Ik zal wel een uitzondering vormen op dit gebied, maar waar mensen (mannen en vrouwen) veelvuldig strooien met kusjes aan het eind van een mail, appje, sms of Facebook bericht, doe ik dat bijna nooit. Het voelt gewoon niet goed om aan iedereen kusjes uit te delen, of het nu virtueel is of echt.

Als mensen die ik bijvoorbeeld pas sinds kort volg op Twitter gelijk met xxx’jes beginnen, vraag ik meestal vriendelijk of ze daarmee direct willen stoppen, ik krijg er de kriebels van. Ik ben in real life ook niet zo knuffelig en alleen mensen om wie ik veel geef of verliefd op ben krijgen soms een x en zelfs dan ben ik er nog erg voorzichtig mee omdat ik niet te overdreven wil overkomen.

IJsje van IJssalon Baks

IJs

Van de Y even een IJ gemaakt, maar hé, verzin jij eens een Nederlands woord wat met Y begint? Ondanks dat ik mezelf nooit als een typische ijs liefhebber heb bestempeld, is het afgelopen jaar door IJssalon Baks wel verandering in gekomen.

Dat ijs is zó lekker dat ik er soms speciaal voor naar Woudrichem ging, met de fiets of de pont. Ik heb er dan ook aardig wat bekertjes op, favorieten zijn onder meer walnoten- en bosvruchten ijs. In de herfst ruilde ik m’n ijsjes in voor latte macchiato en smoothies, maar ik weet zeker dat ik in 2014 weer veel ijs ga eten daar. :-)

Ziektefobie

Vrijdag heb ik de stap gezet om me aan te melden voor therapie om van die angst af te komen. Geen idee of ‘t me gaat helpen maar ik hoop het natuurlijk wel. Ik wilde vorig jaar al beginnen met therapie, maar omdat het zorgstelsel toen op bepaalde punten nog anders werkte, was het financieel niet haalbaar. Nu gaat het me dankzij dat gigantische eigen risico alsnog geld kosten, maar wel minder dan vorig jaar het geval zou zijn geweest. Ik ben echt blij dat ik nu eindelijk kan beginnen hiermee!